Lite nytt

2 st kort + 2 st atc blev det nu ikväll. Korten ska postas i morgon i 2 swappar, sedan lägger jag upp dem här.
Har även lagt upp en ny omgång Diddlgrejer på Tradera (läsaren)

060628
Här kommer de bägge atc jag gjorde igår
67200-98


Nya ATC + kort

67200-95
Här kommer några atc som jag inte visat innan. Men nu är de framme hos sina mottagare
67200-94

67200-93
Sommar swapbidrag

67200-96
Kort  till en kollega so vi firade av förra veckan.
67200-97
tävlingsbidrag - scrapoom, blå-gult kort


Midsommarhelgen

67200-92

Tänk då var midsommaren över för denna gång. Vädret såg hotfullt ut när vi drog iväg till landet i fredags fm. Men vi har haft ett underbart väder hela helgen. Efter sill och potatis, nubbe och jordgubbar väntar den tradionella brännbollsmatchen. Som enväldig domare är jag vääääldigt mutbar. Tyvärr insåg inte riktigt spelarna det detta år :-( Så jag fick nöja mig med min medhavda cider. Roligt är det i alla fall och vi höll väl på runt 2 timmar. I år var vi fler än vi brukar vara vilket var kul.

67200-89
Dottern badade både igår och idag.

67200-90
Själv nöjde jag mig med att sitta i min brassestol och lapa i mig sangria. Då vet man att det är sommar!!!

Har ätit gott och druckit gott som sig bör hela helgen. Lördagen kantades dock av att resten av sällskapet satt framför tv´n och tittade på några grabbar som jagade en boll eller låg och sprattlade på gräset. Tror de inser att karriären snart är över och hoppas på att bli upptäckta av  någon regissör från Hollywood istället. Varför ligger de annars och kvider istället för att göra mål?
67200-91
Stackars sonen har fått klara sig utan datorn i flera dagar så han tog chansen att komma in till stan tidigare när delar av sällskapet skulle bege sig hemmåt på fm i idag. Fast han har faktiskt rört på sig lite i helgen med ;-)
67200-88
Den som har trivs bäst är nog min söta midsommardotter


Midsommar

67200-86
Nu är det snart midsommarafton. Idag så firade vi på fritids med sånger, lekar och god mat. Vädret är som de flesta andra midsomrar, mulet med inslag av regn. Fast vi klarade oss idag.
Maten är inhandlad för morgondagen, likaså drickan.

Har köpt min sommardeckare som jag har tänkt mej sitta under ett träd i min brassestol och läsa i helgen. Det är Liza Marklunds senaste bok.

67200-87
Har varit en intensiv vecka, så så mycket pyssel har det inte blivit. Gjorde 2 atc ikväll, men dom tänker jag inte visa ännu. Lägger istället upp 2 st som jag skickat iväg denna veckan.

67200-85
I fredags var dottern till tandregleringen, det blir tandställning både uppe och nere. Dessutom skulle 2 tänder dras ut innan hon kan få ställningen. Igår ringde de och hade fått ett återbud så nu är hon 2 tänder fattigare.

Skolavslutning

67200-84

Så här fin var min dotter på  skolavslutningen. Hon fick ett diplom för att hon vann kulstötningen bland tjejerna i åk 6 när vi hade idrottsdag. Hon hade även gjort ett powerpoint bildspel om alla klassens år tillsammans, med många foton från dessa år, som visades för klassen på kvällen.

Vi gick som vanligt i skolan på dagen och hade sedan avslutning på kvällen. I år hade vi för första gången delat upp kyrkbesöket i 2 besök. På så vis får även alla föräldrar rum i kyrkan som vill. Det blev varmare och varmare ju längre dagen gick så när vi satt i kyrkan för andra gången på kvällen (jag jobbbade ju också) kändes det som om man skulle rinna bort. Lite konstigt känns det att inte ha någon riktig klasstillhörighet, utan man springer bara omkring och försöker organisera upp de andra ;-)
Fick faktiskt två buketter av min närmaste kollega och "hennes" lärare.

Nu har jag alltså inga barn kvar på skolan hos mej längre. Tänk att de har blivit så stora nu.Varmt

Ojojoj, nu är sommaren här vill jag lova. Idag har det varit riktigt hot här. Luften står stilla på vår asfalterade skolgård.

Var in till stan idag och gjorde ett klipp. Köpte en massa sidenband av en torgförsäljare som ska lägga av. Så nu har jag band ett bra tag framöver. Oj vad kort jag måste göra nu.
67200-83

På kvällen var vi och lyssnade på sonen som hade elevenskväll med elgitarren. Så då var det  hårdrock som gällde.
67200-82söndag igen

Tänk vad veckorna går fort. Nu har vi bara 4 dagar kvar innan min skola tar sommarlov. Då slutar dottern åk 6 och får börja på ny skola till hösten.
Satt åer igen på balkongen idag, fick sällskap av denna lilla krabat en stund.
67200-80

Var en sväng till museet och tittade på en fotoutställning. Det var en fd klasskamrat till sambon som ställde ut. Dessutom är det just nu en stor fjärilsutställning där.
67200-81

Lite glass  och en brassestol därefter är ju inte helt fel idag heller.

Jo jag har ju fixat två RRs idag också, en med stämpelmotiv och en med utstansade figurer. Bytte till mej lite från varje. Ett kul sätt att få nya grejer på

sommar

Har nu tligen sommaren kommit för att stanna måntro?
Varit härligt väder här idag. Satt ute på balkongen och jäste på fm. Cyklade in till stan en sväng efter lunch. Köpte 2 tomatplantor till balkongen. Gick sedan förbi en stånd på torget med bla band. Köpte 4 olika sidenband , en spets och ett fint havstemaband. När jag handlat färdigt talade honom att hon skulle sluta med detta och istället börja sälja bröd. Men på måndag kommer hon en sista sväng. Måste nog åka in då och se om jag kan göra några bra säljautfynd.
Satt ute en stund på gården när jag kom hem. Skönt att bara slappa.
La ut lite auktioner under kvällen. Sambon och sonen tittade på Sveriges första match i fotbolls vm. Själv skiter jag fullständigt i detta evangemang.

Jo förrresten. Sonen blev inte borta så länge igår utan kom hem strax efter 24, nöjd var han i alla fall

Avslutning

67200-79
Så då var sonens grundskoletid till ända. Helt plötsligt känner jag mej gammal :-(
avslutningen började kl 10 i aulan. Lite musik och snack av rektorerna. Lärarna sjöng en låt för eleverna, dock saknades sonens mentor. Varför? Satt på toaletten då, var svaret. Men ingen trodde nog på detta.
Efter att vi avslutat med Den blomstertid och en lärare som sjöng  Lova att du aldrig glömmer bort mej, av Gyllene Tider skulle alla 9:or fotograferas. Självklart tog jag också en del foton då. Sedan var det dags för eleverna att få sina betyg. Då fick inte vi följa med utan fick vänta utanför. Efter ett tag fick vi veta att det serverades fika ine i kaffeterian. Mums, rulltårtsbakelse med jordubbe. Sedan kom klasserna dit en efter en. Sonen kom också och visade upp sina betyg. Hade tyvärr sänkt biologin till ett G. Men 6 G, 8 VG och 3 MVG blev det tillslut. Dessutom fick vi reda på att han får VG eller MVG i Matte A-kursen som han redan läst in bredvid (läraren hade inte helt bestämt sig än). Kul
 
Trodde i min enfald att sonen skulle vilja följa med oss och fika på stan, men icke, här var det kompisarna som gällde. När jag ringde en timme senare satt de naturligtvis på Nätcaféet som väl är deras andra hem ;-)
 
På kvällen hade jag planerat hemgjord pizza som han brukar tjata om, men inte ens det höll honom kvar. Stack till en kompis på denna sidan stan för att käka taccos. Vet inte hur många de blev, inte hela klassen i alla fall.
Dagen till ära har han inte fått någon hemtid, utan vi har sagt att han måste ringa om de ger sig iväg från kompisen. Misstänker att jag sover när han kommer hem. Tur han har en pappa som är nattmänniska.
 
Självklart gjorde jag ett kort också åt honom. Så här såg det ut.
67200-78

Vad har hänt idag?

Idag har jag varit på länsrätten i Varberg. Sitter som nämdeman där. Intressant men sorgligt. Man får inblick i många tragiska liv. På vägen ut från Varberg såg jag bil nr 021. 022 brukar stå något kvarter härifrån så jag ska ta mej en promenad ut senare ikväll.

På fredag slutar sonen åk 9. Idag har de bal på skolan, eller bal och bal, är nog mer en skolfest. Det ska vara alkotest stod det på plancherna. Sonen trodde med ett flin att han ska få testa både wiskey och konjak då, annars är det falsk marknadsföring. Tror iiiiiiinte det är så man ska tolka den texten. Tror inte jag kan hålla mej vaken tills han kommer hem, då jag börjar redan 6.30 i morgon, så pappan i familjen får ta natt vaket. I morgon åker de med skolan till Liseberg, så ev träffar jag inte sonen förren på fredag och kan föhöra mej om hur allt har varit. Så är det när man inte är en nattmänniska.

Nationaldagen

Idag har jag varit i pysseltagen igen. Började i morse med att göra klart 2
st atc-omgångar till en sommarswapp jag håller i. Sedan har jag gjort en LO
efter veckans skiss hos Scraproom.
67200-76
Gjorde även ett kortbidrag till deras Sverigetävling. Bidraget får inte ha visats tidigare i något webalbum så jag får vänta med att visa det här tills det ligger ute på Scraprooms sida.
Prövade också med en teknik som jag såg på Stämpelfabriken i lördags. Blev
inte riktigt nöjd med resultatet men jag får öva på mer.
67200-75

Har även jobbat lite, lagt ut bilder på skolans hemsida och fixat med foton
som ska ut. Ska vara ledig när sonen slutar 9:an på fredag så jag måste
jobba in lite datatid.
67200-77
Nationaldagen har annars gått spårlöst förbi. Ingen av ungarna var
intresserade av att följa med till festligheterna på torget.

En ganska vanlig söndag

Vaknade faktiskt till en riktig solig dag. Så dottern åt frukost på balkongen
67200-73
Själv nöjde jag mej med att sitta och läsa en stund i brassestolen. Tog sedan tag i städningen på balkongen istället. Snacka om att det blir skitigt.
67200-72
Men nu är det rent och fint i alla fall.
Har laddat upp en del auktioner på Tradera under dagen. Måste försöka få in lite pengar till allt nytt man bara  "måste" ha.
http://www.tradera.com/category/auctionlist.aspx?ftgnr=120927

Laddar upp kortet som min syster fick i torsdags, vågade ju inte tidigare.
67200-74
Rapport från Malmö

67200-71
Idag har jag varit i Malmö. Ungarnas kusin fyller 1 år idag Grattis.
Tog tåget ner i morse. Resten åkte bil.
På tåget satt ett gäng som skulle ut på semester. En av "gubbarna" konstaterade att man blir inte vuxen förren ens föräldrara är döda. Fram till dess är man alltid ett barn till någon.Tyckte det var mycket klokt sagt för så är det nog i många familjer. Föräldrar som behandlar de vuxna barnen som barn hela livet.
När jag kom fram till Malmö var destinationen Matton, Panduro och Stämpelfabriken. Köpte faktiskt inte så mycket idag. Matton var stängt så här på pingstafton. Många utgifter är det denna månad så jag var bara inne på Panduro och tittade utan att köpa ett dugg. Det ni, fast jag hade en rabattcheck med mej.
På Stämpelfabriken blev det tillsist 5 st Versakuber och 2 st Impressdynor. Himla bra är det att man kan pröva dynorna för att se färgen ordentligt. Gjorde några stämpelprover.
Gick sedan och tittade i afärer som jag inte annars besöker. En mysig klädaffär var Zaras, fanns mycket fint till dötttra mi. Men jag vågar inte köpa något utan att hon provar kläderna först, i alla fall inte när man inte kan byta.
Åt lunch på ett mysigt fik i Saluhallen, massa bakverk och mackor hade dom. Åt en passionscheescake och en liten macka, bad om det, blev en tekaka med räkor och äggröra. Inte liten med ack så mumsig.

Hade en trevlig eftermiddag/kväll hos födelsedagsbarnet, god mat osv

Som synes var solen påväg att gå ner när vi väl tog oss hemåt
Min son ser dåligt + föräldramöte

67200-71
Idag har vi varit på synkoll med sonen. Det var nog tur det för synen hade försämrats mycket sedan vi var där för två år sedan. Hade han kört bil så hade han inte fått köra, så dålig var synen nu. Så nu blir det att punga ut med 1180 Kr. Som tur var kan han behålla de gamla bågarna. Förhoppningsvis är glasen klara på måndag, då får han bara vänta 3-4 timmar som det tar att fixa klart dem.

Har också varit på föräldramöte i den nya skolan som dottern ska börja i i höst. Fick redan på det igår. Snacka om framförhållning :-( Anledningen till att det kom så sent var att de inte hade några färdigfrankerade kuvert. Snacka om dålig ursäkt! Talade om för dem at det fins internpost mellan skolorna, men det hade lärarna inte tänkt på.
Det pratades vackert om att de ska möta barnen där de är, jobbar enligt IUP (individuell utvecklingsplan). Samtidigt sa den ena läraren att en viktig sak på hans lektioner är att alla ska ha rätt till  arbetsro. Undrar hur man fixar det när man bara har tillgång till ett klassrum? Eller är arbetsro att alla sitter stilla vid sin  bänk och är tysta? Samtigt visar forskningar på att vi har olika inlärningsstilar. En del vill ha det tyst andra ljud omkring sig. En del vill definitivt inte sitta rätt upp och ner på en stol utan tex nedsjuknken i en soffa. Många elever har svårt att sitta stilla och behöver röra på sig.
Vem har mest rätt till arbetsro måntro?
Ska bli spännade att se hur de möter dottern som redan nu jobbar i åk 8 mattebok.