30 april

Det är inte klokt vad tiden rinner iväg. Nu är april redan slut.

I måndags var jag på scrappträff och gjorde 4 kort och 2 atc. Det är lagom avkopplande när man igentligen inte orkar ta tag i något.
I går var jag på cykelrunda. Hitade 166-170, men så var jag ute ca 1,5 timme visade det sig när jag kom hem. Tyvärr var inte 171:an på plats, får väl ta en runda ut i morgon och se om den står där den ska ;-)

Idag slappar vi hemma. Sonen drog iväg till en kompis och dottern är ju fortfarande i Wien. Ska väl sätta mej och titta på någon film. Man börjar visst bli äldre när man inte har det minsta lust att gå ut till någon brasa längre


image1021
Till en barndomsvän som fyllde år förra helgen
image1022
Kort till en kollega

image1023
Kort till ungarnas kusin som fyller år idag. Grattis

image1024
Inflyttningskort till ovan nämda kusin och hennes pojkvän

28 april

image1020
Ta med denna bilden till din blogg. Det är en symbol för alla barn i världen som lider i det stilla, de utnyttjade barnens tårar. Uppmärksamma deras lidande genom att adoptera affischen till din hemsida eller blogg, som ett sätt att visa sympati. Ta den med dig och skicka vidare!

27 april - PIF tävling

I veckan som gick vann jag en PIF-tävling hos Nessaja och igår på scrappträffen fick jag min vinst. En massa öljetter och små hängen mm. Tack så mycket.
Nu drar jag igång min tävling. Skriv ett inlägg här senast den 2 maj, så kanske just du har turen att vinna och få starta en egen PIF-tävling

27 april

Nu är min lilla dotter påväg mot Wien tillsammans med Stråkensemblen. Ojojoj, ska hon kara sig utan oss. Hålla ordning på både passa, kamera, pengar osv. Jo det går nog bra får vi hoppas. Men jag hade gärna följt med.

image1015


Igår var det stor scrappträff på Kattegattskolan här istan. Hade inte det minsta lust när jag åkte dit men fick i alla fall 3st LOs och ett kort klara. Har även nästan en LOs till klar, ska bara på lite glitterlim också.
En av tävlingarna var att inspireras av ett Arla mjölkpaket. Där kom jag på 2:a plats med detta kort :-)
image1016

I den andra tävlingen jag var med i, en skisstävling vann jag också ett pris som lottades ut. Blev faktiskt mycket nöjd med denna när jag väl kom på att jag skulle ha gulddetaljer på den.
image1017

Här är de andra 2 LOsarna jag gjorde
image1018

image1019






24 april -biljakt

Idag har jag varit ute på bilnummersrunda. Såg bil 162 påväg hem från stan. Vet att det finns ganska många i min närhet nu så jag gav mej ut med papper och penna i högsta hugg. Här ska det dokumenteras. Fick ner ganska många på min lista som sträcker sig till 185.
Dottern skulle ha genrep inför resan till Wien och när jag kom till Kulturskolan stod 163 där och väntade på mej. Vet var 164 står så dit cyklade jag på väg hem. Men jag cyklade förbi 165 på Hemköpsparkeringen först så sedan blev det att trampa för glatta livet så jag skulle hinna tillbaka till Hemköp innan den åkte igen. Som tur var han jag :-)
Så 4 st nummer blev det tillslut idag. Nu saknas alltså 166 sedan vet jag vart 167-171 brukar stå.

Dessa kort är igentligen ett, har använt både fram och baksida. Syrran behövde ett kombinerat bröllops och 40 år kort, men det kändes lite svårt så jag gjorde så här istället. Tror hon blev nöjd

image1013

image1014

23 april - tävlingsbidrag

Detta bidrag gjorde jag igår till Scrapperiets skisstävling. Sista dagen att skicka in sina bidrag är idag.

image1011

Så här fint har jag det på min anslagstavla med alla handgjorda gratulationskort jag fick när jag fyllde år.
Tack alla gulliga vänner :-)

image1012




22 april - Alcudia

Det märktes verkligen att säsongen inte hade börjat än. Både vad gällde värmen men även turisterna och öppna affärer/tavernor. Men det jobbades för fullt på många håll, man förberedde sig för ännu en turistsäsong

image1005


image1006

image1007

image1009

image1008

image1010
Ombyggnad på Sunwing


22 april - Marknad/Alcudia

2 dagar i veckan är det marknad uppe i gamla Alcudia. Den största är på söndagen och den andra på tisdagen. Vi var uppe bägge dagarna. Det var klart mer folk på söndagen. Den bästa delen är den med alla frukter och grönsaker tycker jag. Kan gå hur länge som helst och bara supa i dofter och syner där.

image1000 image1001 image1002 image1003 image1004
Nuygräddade flottyrringar är inte helt fel. 5 st för 1.5 Euro

22 april - Vinn ett smycke

Kan du göra på denna blogg http://wonderings.blogg.se/1208723052_tvlingsdax.html  Skriv en kommetar där och tala om att jag har tipsat dej. Då får jag en lott till ;-)
 

21 april - sjuk

Fick bli hemma idag. Har för ont i hals och öra för att gå iväg och jobba.
Slötittar på tv.

Här kommer lite matbilder från Mallorca

2 bilder från min lilla Tapas restaurang. Det finns så mycket att välja på så man vet nästan inte vad man ska beställa. Har köpt med mej små paprikor hem så jag ska kunna göra en sådan rätt.
image990

image991

Frukten som var billig nu var apelsiner, ananas och jordgubbar. Detta räcker gott till en lunch på balkongen.

image992

Detta var inte heller fel. Grillad tonfisk med räk och sparris sås, stekat grönsaker. Mums
image993

Självklart måste jag äta lammkotletter också
image994

Sista middagen beställde vi paella. Det var så mycket att det nästan såg ut som en portion när jag var färdig. Men fotot visar tallriken som den serverades.
image995


V i har också druckit gott
Sangria blev det några gånger
image996

Sangria, glass och min ljudbok på en bar vid stranden :-)
image997

Oj ännu mer sangria + glass till lunch. Bra för min krassliga hals ;-)
image998

Men det fanns annat också. Han med både denna tequila sunrise, pina colada, irish coffe. Säkert var det något mer som slank ner. Måste ju tänka på vätskebalansen ;-)
image999

20 april - hemma igen

Ja då var semsetern slut. Vi har haft det himla kuligt även om vädret inte varit det allra bästa. Bara tagit dagarna som de kommit, ätit och druckit gott. Tur att min förskylningg och vad detnu var kom sista dagen. Var ganska trött igår och även nu på fm. Har halv sovit frammför videon.
Idag ska det tvättas och gås igenom massa mail. Men först tänkte jag lägga ut några av alla härliga bilder jag tagit denna veckan. är så mycket jag vill visa er.

Först ut lite bilder från hotellet

image980

image981

image982

Stort och luftigt var det.
image986

image983

image984

image985

image987

Baren och underhållningsscenen. Här hände något varje kväll. Mer eller mindre bra.
image988

image989

Glömde ta kort inne på rummet denna gång. Det som jag alltid brukar göra :-(

18 april - Alcudia

Igâr var vi till Palma. Det var en blandning av storstad och smâ söta gränder. Men man blir trött av att bara vandra omkring. Ât en smaskig vâffla med choklad pâ. Fickade pâ ett litet mysigt torg.
Det omväklande vädret här gör att jag blivit förkyld. Mindre roligt är att jag i natt vaknade och hade svârt för att harkla mej. Kollade i spegeln och gomseglet, heter det väl var dubbelt sâ stort som vanligt. Blev rädd att det skulle bli ännu större när jag sov sâ jag kanske inte skulle kunna andas. Sâ det blev till att âka till ett jourapotek kl 4.30 i natt. Lustigplace. Bakom gallerförsedda fönsterrutor öppnar en halvvaken ung kille. Jag pekar pâ min onda hals. Antibiotic säger han, jag nickar. Sâ vi bytte grejer genom ett galler, han fick pengar och jag fick medicin. Tog ett tag att somna igen, men nu gör det inte ont när jag sväljer i alla fall. Svullnaden ser dock lika stor ut. Tur att vi âker hem i morgon. Men annars har vi det bra ;-)

16 april - Alcudia

Hejhej
Njuter för fullt av min semester även om vädret kunde vara bätter. Igâr var vi i det gamla Alcudia igen, gick och tittade pâ utgrävningar och ringmuren. Drack en sagolik god sangria, Strosade runt och bara hade det trevligt. Pâ kvällen var vi nere i hamnen och jag ât lammkotletter. Kvällen var mycket skönare en tidigare. Tyvärr är det mulet idag sâ det blir att slappa. Ätit ost och vin pâ balkongen och snart ska jag ta en promenad vid havet. I morgon bär det av till Palma. Ska bli skoj. Ska nog tillbaka till min lilla tapasrestaurang ikväll. Snacka om att man ta dagen som den kommer :-)

14 april -Alcudia

Nu ar vi antligen har. Vadret ar val inte helt i topp, men vi njuter anda. Det ar ganska blasigt och molnen dyker upp da och da. Igar var vi på marknad i gamla Alcudia. Kpte en massa frukt som vi frossar i. Igar kvall var vi pa min Tapas restaurang och at 7 olika sma ratter. Det ar ju sa gott. En kanna sangra har vi ocksa hunnit fa i oss.

Idag ska vi ta det lugnt, blir en svang till stranden. Ska aka till Palma en dag hade vi tankt.

men vi njuter och har det bra trots blasten

12 april - nu bär det iväg

Om några timmar bär det nu äntligen iväg mot Sturup och Mallorca. Känns riktigt bra då jag vaknade upp till ett gråmulet regnigt Halmstad. Längtar efter ett glas sangria eller varför inte ett glas pina colada, sittandes i en solstol vid poolen. Är alldeles för kallt i havet för mej än så länge.

vi "ses" om en vecka :-)

image979

Ett kort till min nätvän
Paula som fyllde år för ett tag sedan. Kortet fick även texten GRATTIS på sig

10 april

Nu närmar det sig. Bara en dag kvar att jobba sedan flyger jag mot varmare breddgrader. Har inte börjat plocka fram någonting än, bara skrivit en lista. Kanske dags att göra det. Har i alla fall fixat räkningar och betalat lotto. På jobet är det också klart med det som måste göras innan jag sticker. Ska försöka rota fram min Mallorca fakta ikväll.

Såg bil 158 idag.

Bäst att visa blommorna jag fick av mina små älsklingsbarn i måndags. Någon blev visst lite sur att jag bara la ut en bild på sambons bukett

image977

image978
kort till en nätvän tidigare i år

8 april

I morse gick jag och kollade in bil 157. Det är tur att man skriver upp vart de närmaste numren brukar stå ;-)

Idag fick jag ytterliagre några brev till min födelsedag. Tack kära vänner :-)

image975
Så här fina var några av blommorna jag fick igår

image976
Kort till min systerdotter som också fyllde år igår

7 april

Jaha då var man ett år äldre då, alltså 27+ i år igen ;-)
Har blivit uppvaktad av familjen och även lite kort att dykt ner i brevlådan från mina rara pysselvänner. Syrran hade fixat så jag kan handla på Pysselpassionen som ligger där hon bor. Så nu ska jag bara uppge ett nummer så kan jag börja handla. Blev billigare så för då slapp hon portot, de har enhetsfrakt på 11 kr och det skulle kosta mer för henne att skicka grejerna. Visst var jag smart som kom på den idén.

Tvingade med familjen på min avslutning med kören ikväll. Sonen tyckte det lät grötigt så jag erbjöd mej att sjunga sångerna som inte låtit bra för honom så han fick höra hur det skulle låta. Men helt plötsligt hade det visst låtit bra. Tänk va de kan ändra sig fort de små liven.

Såg bil 156 tre gånger ikväll, synd bara att det inte var tidigare för jag såg 157 på jobbet och 158 ikväll också, men men


6 april

Ja nu har denna dag också nästan gått. Vart tar tiden vägen igentligen? Ja inte vet jag.
Idag har jag tvättat som vanligt. Har fått undan det mesta den här gången. Måste ju se till att allt är rent tills på lördag. Det ska bli såååå skönt at få lite semester. Vädret verkar just nu vara helt okej där nere, med sol och runt 17-20 grader.

Har hållt på med min ekonomi ett bra tag idag, men nu tror jag jag har det mesta under kontroll.

Har även pulat lite med beställningskortet. Har skickat present till min systerdotter som fyller år i morgon precis som jag. Men jag tänker inte visa kortet förren i morgon, kanske hon är här och tittar.

Istället visar jag kortet jag gjorde till min kollega igår
image974
Damen sitter på 3-d kuddar

5 april

Nu har jag varit på den sista träffen i kalligrafi. "Det måste ha varit en bra kurs" sa dottern när jag visade vad jag gjort första respektive sista gången. Måste väl vara ett bra betyg!

Idag har jag varit en sväng på stan och köpt en resväska, inte en stor utan en kabinväska. Men jag köpte den för att den såg ut att bli en bra weekendväska att ha när man bara är borta över natten. Att den sedan höll måtten som kabinväska var ju bara ett +.

Har också gjort klart kortet som min kollega som går i pension ska få på onsdag. Har även börjat med ett beställningskort från syrran till en som gifter sig och fyller 30 eller var det 40? Bäst att kolla innan jag gör det klart
Tänkte göra två olika från varsin sida av kortet. Så bröllopssidan är nästan klar. Ska bara dit någon dekoration och så ska stämplemotivet på plats.

Gjorde bakad potatis med räk och äggröra till, gott tyckte jag, men resten av familjen föredrog den vanliga baconblandningen.

image973
Mina blåa inchisar som nu kommit fram i ett swappbyte.

2 april

Puh, har suttit med en självstudie i data under förmiddagen. PIM=praktisk IT- och mediekompetens  Skulle göra ett bildspel i powerpoint och lägga till eget prat. helt plötsligt försvann allt jag pratat in och jag kunde omöjligt få det att funka igen. Tur att man har ungar som kan hjälpa till. Så efetr ett bra tag ikväll löste det sig och nu hoppas jag bara bli godkänd i detta moment.
På väg in till Tingsrätten såg jag bil 155, det går sakta men säkert framåt.

Idag har sonen varit och mönstrat. Bli ju smått galen på honom när han kl 7,30 sätter sig och läser vad han ska ha med sig. Tåget går 8,07. Då visar det sig att betygen från 9:an och sista från gymnasiet ska med. Men va bra att han plockat fram dom då *skakar på huvudet* Men men efter ca 15 min hittades det sista betyget. Jag blir tokig på den ungen. När jag sedan kom hem runt 16-tiden var han redan hemma. Va sjutton hade han då gjort var ju min första tanke...kom han försent eller.... Men han hade bara fått göra IQ-test (fick 7 på en skala till 9) och pratat med doktorn.  Doktorn hade skickat hem honom igen då han är pollenallergiker och dessutom hade nedsatt hörsel, inte mycket men ändå. Han har ju varit till vårdcentralen redan innan höstlovet och vi väntar på en remiss till öron eftersom han har haft lock för bägge öronen mest hela tiden sedan i höstas. Det  förklarar väl hörselnedsättningen. Så han var borta i 8 timmar var av 5 timmar på  tåget.
Tror ni de överhuvudtaget hade tittat på hans betyg då?? Givetvis inte!

image972

1 april

Äntligen kommer man åt bloggen igen. Har ju fixats till en störe server eller vad det var i helgen.
I söndags scrappade jag lite, igår var det skolrådsmöte hos dottern och idag har jag varit sista gången på kalligrafikursen. När jag visade skillnaden mellan vecka 1 och dagens grejer så sa dottern att det måste varit en bra kurs. Ganska bra betyg va ;-)
Idag har jag lurat en grupp ungar på skolan att jag såg en mus i vårt infotek. När jag skrek til att den sprang in under en specifik bokhylla slängd sig alla ner på golvet för att se den. Kände mej ganska nöjd när jag då sa April, april :-D

image969
Nya papper från Brunssons köpta i lördags.
image971
Vänster sida.

image970
Höger sida