Städar

Nu ni, nu har jag börjat städa. Har slängt en massa kläder som antingen är fläckade, trasiga eller för små. Tyvärr inga för stora ;-) Några ska jag skänka bort och några ska ut på Tradera, kanske man får en lite pysselslant i alla fall. Det gäller att ta tillvara på dessa stunder, de kommer inte så ofta precis ;-)

Den där solen är en riktig luring. Vaknade till vid kl 6 av att det var underbart soligt ute, men säg den lycka som varar. När jag vaknade nästa gång var det lika grått och trist som resten av sommaren. och jo, visst kom regnet också :-(

Men en lite ljusglimt i det mörka är att i kvällkommer min barndomskompis hit. Oj vad vi ska tjattra :-)

Scrappat

Japp det har jag gjort idag. Blev inspirerad av LO hos Nessaja  I hennes bildpsel ligger kunga lo´n

image694
Vänstersida

image695
högersida
Det var första gången som jag doodlade på någon sida :-)

image696
Så här fint ska jag ha alla mina omonterade stämplar hade jag tänkt. Detta är de som blev klara idag.

Har haft soligt idag men nu kom regnet igen. Men någon värme kan man inte tala om, ca 15 grader har vi haft.
 

Tro´t om ni vill

Men i dag har faktiskt solen visat sig en stund. Det började inte regna förrän på em. Det som såg så bra ut att jag riktigt blev sugen på minigolf, men familjen avr inte lika intresserade. Sonen och dottern stack till varsin kompis occh sambon håller på med sina auktioner på Tradera. Efter kvällsmaten när jag gjorde ännu ett försök så tittade bara sambon ut på den mörknande himlen. Och ja, efter 20 min så kom regnet. Ingen minigolf idag heller.

Dessto roligare var att en kompis från Norrköping ringde och talade om att hon kommer hit. Blir på söndagkväll och sedan stannar hon några dagar. Ska bli skoj för det var ett tag sedan vi träffades.

Idag har jag fixat alla mina bazzilprover så nu har jag en himla massa färgringar. Har suttir och slagit hål i alla för att kunna få upp dom på mina små ringar. Sedan har jag börjat ändra min förvaring till mina omonterade stämplar. Tyckte de hade ett så bra tips på
kortifokus. Så nu håller jag på att stämpla upp alla motiv och tar reda på vart de kommer ifrån. Det tar sin lilla tid kan jag lova.


en semesterfredag

Ja vad gör man då. Jo vaknade av att solen! sken in på mej. Men säg den lycka som vara länge, efter 2 timmar hade vi åska och regn :-(  Gick till jobbet och registrerade lite böcker i ett par timmar. Nu har jag snart två semesterdagar mindre att ta ut i alla fall. Har nu haft 4 av mina 6 veckors ledighet och inte en dag på stranden. Har väl knappt varit någon heldag utan regn heller.

Gick och handlade lite mat. Sedan har jag försökt att plocka ordning lite runt min dator. Slängt upp några auktioner på Tradera. Min scrappkompis ringde och talade om att nu hade hon minsann anmält sig till scrappträffen i Växjö i höst. Jaja vi får väl se om jag hänger på.
På min maillista lyser alla min sin frånvaro, det är klart nu när jag har tid att sitta här :-(
Lagade lite samskig mat, potatissallad med roccula, sockerärtor och körsbärstomater + grillad lax. Verkades uppskattas av hela familjen för en gångs skull. Har en rätt kräsen familj vad gäller mat.

Ett foto får jag väl bjuda på idag med. Blir på denna fina regnbåge jag hade utanför fönstret ikväll

image693

Scrappat

Igår fick jag 2 LOs gjorda +ett krya på dig kort. Dessutom kom en scrappkompis hem och la beslag på mina stämplar, så nu har hon att göra ett tag igen.
image690
image691

På kvällen slötittade jag på Pirates of Caribien, nr 1. Jo jag har faktiskt inte sett den innan. Sedan sov jag till kl 10 idag. Ja har man semester så har man.
Idag har jag varit lite rastlös så jag åkte in till stan en sväng. Blev en tröja på rea för 80 kr, 2 papper, två med sand och 2 med himmel. Dessutom så blev det ett clearalfabet också, det får jag skylla min scrappkompis för ;-). Bara 155 kr (-10% som jag har där) och dessutom innehöll det både å, ä och ö. Kom från Fiskars. Hade även funnits med bebismotiv men de var slut.
En mjukglass var inte heller fel där jag gick och strosade. Efter att ha varit på systemet och fyllt på åkte jag hem. Hade fått mail om att Pixdiscount nu hittat mina foton på Hemköp. Ja då fick man ju traska dit och försöka få ut dom. Tur att man är igenkänd där. Så nu har jag suttit och skrivit datum på alla fotona.
Barnen är på bio med farmor och farfar och tittar på nya Harry Potter filmen. Tyvärr regnar det och inte är sambon intresserad av att gå ut en sväng. Får väl sitta och vänta in att mina akutioner ska ta slut så jag får in lite nya scrappengar till mässan i september

Tillsist ett kort som en listvän fick i veckan när hon fyllde år.
image692

Ännu en semesterdag

image685
Ja nu har jag vinkat av Götheborg så nu är Marinfestivalen helt slut.
image686
Skulle inte vilja ha detta jobb
image687
Salut från den ukrainska båten Presviata Pokrova
image688
image689
Götheborg och den lilla djonken Presviata Pokrova



Annars har jag väl inte gjort mycket mer idag. Jo iof så fixade jag en massa auktioner som skulle postas, men annars har jag inte gjort något. Skulle lyssnat på musik i kväll men som vanligt regnade det. Skulle även ha varit utomhusbio men hur kul är det att sitta och titta ute när det regnar :-( Nej ska det fortsätta så här så kan jag ju lika gärna gå till jobbet och göra lite nytta, eller vara hemma och scarppa. Får se vad jag gör i morgon.
Ikväll är det istället Allsång coh Morden i Midsommer.

Scrappat

Du har man avverkat halva sin semester då. Vaknade och regnet smattrade ner som vanligt. Inte en dag vid stranden än så länge. Ett par dagar utan regn är vad man har fått glädja sig åt i alla fall.
Idag var jag hemma hos min kolega och scrappade, det var även en kompis till henne. Kul, nu är ännu en fast i träsket ;-) Eftersom jag förberätt igår så han jag med nästan 4 st LOs där. Gjorde det sista klart när jag kom hem.
Här kommer 3 av dom
image682
Rondellhund - missa inte cirkeln runt hunden, finurligt va ;-)

image683
Pilen är en chippbord som jag har målat, brukar inte använda dom så ofta.

image684
Inte alls min vanliga stil med en massa blommor och dessutom floss. Inspiration som vanligt från en skiss.

Jäkla Pixdiscount, har fortfarande inte fått bilderna som ska var skickade den 13 juli. Nästan 300 nya  bilder är det. Såg på deras hemsida idag att man inte skulle dra sig för att höra av sig om det var problem så det gjorde jag. Undrar hur lång tid det kommer att ta innan man får svar :-(


Slut på festivalen

Ja då var den slut för denna gång. Hade tänkt åkt in och sett när alla båtarna gav sig iväg men en stund innan så började det att regna igen så jag stannade hemma. Ja helt slut är det ju inte eftersom Götheborg ligger kvar tills på tisdagmorgon. Blev ju så när de var försenade hit. Tror jag ska försöka komma iväg och se när hon ger sig av, om det nu inte regnar då med :-(
Annars har jag pysslat lite med mina auktioner idag. Har också förberätt en del kit tills i morgon då jag ska hem till en kollega och scrappar.

Marinfestivalen del 3

image670
Idag har jag varit ombord på Ostindiefararen Gotheborg. Häftig båt. Och stor. Med många detaljer.
image667
image671

image673

image678

image669
Man tycker att de andra båtarna är stor men nu ser man....

image668
Earthrace sedd bakifrån

image672
Gallionsfigur på en båt från Ukraina

image674
Fler båtar påväg ut.
image676

image677

image679

På kvällen åkte vi in igen för att se
Vincent Vicious ett lokalt band som bla vunnit Musik Direkt förra året.
image680

image681
Efter det spelade Markoolio men då gick sambon hem


Marinfestival del 2

Igår åkte jag bara in på kvällen. Kl 20 skulle Tomas Di Leva spela. Klart man var tvungen att vara där. det var inte så mycket folk i början så vi fick bra platser. Solen sken och det var härlig stämning.
image663


image664

Gick sedan vidare ner till båtarna. Lyssnade på mer musik. Tog en öl på en av båtarna. Inget fylleri såg man, härligt. Bara massa glada människor, stora som små.
image666
Avslutade kvällen med en nostalgitripp med Husbands. Ja det som återstår av Husbands nu förtiden är iof bara Lasse Lindblom.
image665

Marinfestival + Rixfm-festival

image650
Ja nu är det fest i dagarna 4 igen. Denna gång har vi Marinfestival här i stan. En massa vackra båtar från Baltic Sail kommer hit. I dag var invigningen, det är visningar, musik, mat osv.


image655

image654

image653

image652

image656

image657

image659

image658

image651
Även en framtidsbåt kom på  besök. Visst är den häftig!


I dag besökte även Rixfm Halmstad. Gratiskonsert säger man inte nej till. Även om jag inte vet vem alla är är det e mysig stämning att vara där.

image661
Niclas Wahlgren
image662
Velvet

image660
Allra sist kom han - Ola

Norrköping, del 2

Ja då var vi hemma igen. Borta bra men hemma bäst :-)
Här kommer en liten sammanställning av vår semestertripp
image633
Zäta, en av syrrans katter
image634
Zazoo leker tittut. Syrrans andra katt.
image635
God buffé på mammas 70-årsfest
image636
samt goda tårtor.
image637
Tar ingen kort på mej får jag ju göra det själv.
image638
Norrköpings berömda kaktusplantering. Allt är kaktusar.
image639
I Eldkvarns spår. Café Broadway. Här fikade jag som yngre.
image640
Mer Eldkvarns spår. "Spårvagn genom ljuva livet"
image641
Ulf Lundell spår, "Jag går på Promenaden"
"Jag börjar vid bensinstation
en dag då allt känns kass
Snart kommer jag till Halvars kiosk
där köper jag en glass
Och går på promenaden
och slickar på min strut"
image642
Även vi köpte glass här. Visst ser min mumsig ut.

image643
Nu är vi på väg in till stan. Klart man måste fota en fontän.

image644
Matdags. Åt på ett ställe med pizza, taco, och pasta buffe
image645
Dekoration på toaletten.

image646
Norrköpings industrilandskap.
image647
Strykjärnet, numera museum
image648
Skulptur på Kungsgatan. Gissa vem som är min syster?
image649
En liten stund efter att vi kommit hem från en heldag på stan så började det hagla och åska. Vilken tur att vi han hem. Mera synd om ungarna som precis gått iväg till Himmelstalund för att bada. De var lite blöta när de kom hem och inget bad blev det.
Förutom detta han vi hälsa på både mina föräldrar och min faster. Äta mat, se på tv, hälsa på min systerdotter och sambo när de var instruktörer på Sportcamp. Samt snacka en massa förstås

Norrköping

Ja just där är jag nu. Åkte hit i fredags för att fira min mor i lördags. Mycket folk, god mat. Men tyvärr så drog vädret ihop sig så folk åkte hem lite tidigare än vad de nog gjort om det varit fint väder tror jag.
Igår slöade alla tyckte jag. Tv´n gick varm hela dagen. Höll på att bli tokig om jag inte skulle komma ut. Att sedan min syster verkar ljusskygg och har alla persienner nerdragan i princip överallt gör ju inte saken bättre.
Idag ska vi på en liten släktrunda, först till min syster på hennes jobb, sedan mor och far på lunch. Avslutar med min faster bland hennes garner mm ;-)
I morgon blir det en dag på staden. Har finns ju fortfarande Tiimari så dit måste man ju. En glass på Halvars måste också hinnas med innan vi lämnar Peking på onsdag morgon. :-)

Mer LOs

Här kommer 2 LOs jag gjord igår och en av de två jag gjort idag. Tyvärr saknar jag ett MM- Beach T (stort) till den sista. Så går det när man inte kolar i förväg ordentligt :-(

image630


image631

image632

En händig man

image624

Ja då har man varit där, med 17800 pers till. Tyvärr höll inte regnet upp utan den lilla solglimt som faktiskt visade sig runt 20.30, då "förbandet" började slocknade snabbt. Sedan regnade det så gott som hela konserten igenom.
Märkte inte av att det var så mycket folk. Stod innanför den första avspärrningen. Kanske trodde folk att det var fullt längst fram, men det var det inte utan vi hade gott om svängrum. Blev aldrig riktig fart på konserten tycker jag. En bidragande orsak var att Gessle hela tiden skulle byta gitarr vilket tog ett par minuter. Kan bara ha varit ett fåtal gånger som han drog på två låtar i ett svep. Ja gör man så så kan inte publiken bli på topp.

image625

image626
Storbildskärm fanns det också som man kunde fota ;-)
image627

image628

image629
Tack och adjö!

En dag på stan

har jag haft idag med dottern. Började att åka till järnvägsstationen och hämtade ut biljetterna till norrköping. Såg 092 på väg dit.  Åkte sen in till stan. Köpte bla fotokartong, för att stämpla på. Det skillde 10 kr från vån 1, Bokia till vån 2 Clas Ohlsson, exakt samma märke. Inne på Clas Ohlsson gjorde jag ett inpulsköp och köpte mej en bärbar cd-spelare. Tänkte ha på tåget och lyssna på alla mina cd-böcker jag glömmer att avboka ;-)
Var även inne på Brunssons och köpte 2 nya distressflaskor. Dottern köpte papper och brads.
Men anledningen att vi åkte till stan var att vi skulle gå på Tairesturang. Mumsigt är det, men det är bara dottern och jag som gillar den maten i familjen. Fick inte ta med blixt för dottern så kortet är lite suddigt.
image623

Han med ettt besök i nästa bokhandel också, dottern handlade lite smått och gott. Innan vi åkte hem var vi i vår regionala köttaffär och köpte lammbitar. Sedan blev det samrigt dillkött till middag. det är ju såååå gott med dillsåsen men en aning vinäger i. Tyvärr verkade inte resten av familjen vara i lika extas som jag ;-)

På em vet jag inte vad jag gjort igentligen, jo stämplat upp lite motiv till en scrappvän i nöd i mörka småland.
Började på en LO innan vi stack men den ligger lika oklar den som när vi åkte. Ska bara dit en rubrik och någon text. Men det är alltid det som är det svåraste tycker jag

Men nu väntar snart Anders på mej så jag får sjunga lite ;-)

En solglimt

fick vi minsann idag och jag tror inte det har kommit något regn alls.

Fick inspiration till en dubbel LO och en enkel idag.
image622
Annars har jag nog inte gjort så mycket mer. Sov till 9.30 Tjattrade med syrran ett tag i telefonen. Handlat lite mat ch gjort chili con carne.
Har natuligtvis också sätt på 24.

Hur svensk är förresten du? Kola här http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=61788  Jag var 80 %

Lite pysslat

Trot om du vill men idag har det varit uppehåll sedan i förmiddags.
Dagen har ägnats åt tvätt och korttillverkning. 10 st kort fick jag till, det var väl inte så dåligt? 2 kan ni få se nu
image620

image621

Skickade även iväg en beställning nya foton ca 300 st blev det :-)

Igår gick jag bara omkring och suckade över det trista vädret.
image619

Ställde mej och gjorde pannkakor till lunch. Tack vare ett lite upphåll i regnandet kunde jag även gå och handla så det blev tacos till kvällsmat, mums.

regnet det bara öser ner

Ja inte blev det mycket bättre idag heller. Men ett litet kort uppehåll blev det på fm så jag passade på att gå och handla mat då. Har passat på att jobba lite idag med skolans hemsida. 5,5 timmar slutade det på när jag räknade ihop det hela. men så är det en massa bilder utlagda äntligen.
Något pyssel har det alltså inte blivit idag. Men jag kan visa detta kort som en listvän fick på sin födelsedag i onsdags.

image615

Fick hem en ny filurstämpel som var restad hos Kortmakaren när jag fick mina andra stämplar i veckan.

Idag blev det middag ifrån Hemköps reklamblad. Kyckling, ugnsbakade grönsaker och apelsinsalsa. Mumsigt värre.
image616

image617


image618

Bullbak

Fy vilket jäkla väder. Idag har det regnat oavbrutet sedan minst kl 06. Jag vill kunna välja att vara inne hela dagen och pyssla, inte tvingas! Då blir inget kul. :-( Tog mej i alla fall i kragen och bakade en omgång bullar. En kollega kom och hälsade på helt lägligt när jag precis tagit ut första plåten.
image610

I morse rensade jag lite bland mailen igen, slängde över 300 st. Så när semestern är slut ska jag nog ha tagit mej igenom de flesta hoppas jag. Började sedan sortera mina cardstock i färger, men det var inte kul så nu ligger det en hög papper på micron istället :-(

Igår var det också regningt i alla fall nästan hela dagen. Passade på att lägga upp lite auktioner på Tradera. Var även flitig och gjorde dessa LOs
image611
image612
image613
vänster sida
image614
höger sida

regn regn regn

Ja så har det då regnat ytterligare en dag. Skulle ha åkt ut på After Beach i Tylösand men vi ställde in det. Inget skoj att sitta där i slasket i regnet. Har föröskt fått ordning på mina kvitton och räkningar under dagen. Men det tar sin lilla tid, har ju så svårt att föra kassabok varje dag.

Vädret klarnade upp fram emot kvällen så en kompis och jag tog oss en promenad runt sjön vid Gården Ön utanför stan. Visst är det vackert! Hittade både smultron och blåbär, mums.
image601


image602

Här kommer ett par av mina LOs jag gjort de senaste dagarna.

image603

image604
vänster sida
image605
höger sida

image606
Denna gillar jag skarpt.
image608
vänster sida
image609
höger sida

Skapat lite

O vad härligt med semester :-)
Igår tvättade jag hela dagen. Låg en vecka efter eftersom det var midsommar förra söndagen och då var vi inte hemma. När allt var klart tog jag en promenad nere vid havet. 50 min gick jag, skönt.
image598
Fast vattnet såg läskigt ut, fullt med skum vid strandkanten. Idag står det i tidningen att vattnet påmånga håll blivit otjänligt pga allt regn. Tur att det inte är strålande solsken nu då ;-)

Har pysslat lite i helgen och idag. Har blivit lite kort , 2 enkel LOs och 2 dubbel LOs.

Här kommer dock ett par kort jag gjort tidigare till två kollegor som har slutat hos oss.
image599

image600

Har tagit en massa blombilder jag tänkte scrappa men jag tycker det blir lite dyrt med 30*30. Så nu har jag beställt album hos Vixxxan, snabba ryck vill jag lova. Ifrån att jag beställt till jag fått bekräftelse och betalt gick det bara en timme! Fram för flera sådana butiker ;-)
Tyvärr har det inte gått lika snabbt från Scrapperiet som jag beställde ifrån i fredags, där har jag inte fått någon bekräftelse från än. Men så hade hon en massa rea också, kanske beror det på det ;-)