10 favorit kort

Minst 120 kort i olika storlekar har det blivit i år. + minst 40 st julkort

Här kommer favoriterna











10 favorit layouter

Hedvig hade gjort en lista med sina 10 favoritlayouter. Självklart måste jag göra en sådan lista också. Jag har gjort 97 st enkel LOs, 13 dubbel LOs och bara 5 st 6*6 till mitt blomalbum. Har ytterligare några layouter som nästan är klara, fattas bara rubrik eller någon text. Kanske jag skulle fixa dem idag, men här kommer mina bidrag av de som är klara, utan någon speciell ordning.













Gott Nytt År


Gratis kläder

Vem vill inte få presentkort på kläder. Registera dej här du också

Skänk 20 kr


ledigt

Igår var svärisarna här och ytterligare en släkting från Helsingborg. Åt julmat och pratade. Vetigentligen inte vad jag gjorde innan de kom. Tittade lite på tv, kollade gamla mail mm.

Idag ska sonen och jag iväg och träna, om det nu är öppet. Senare idag ska vi på middag hos svärisarna tillsammans med fler släktingar. Sorterar lite balnd mina stämplar, slöar framför tv´n eller datorn. Ja jag tar det lugnt med andra ord :-)

Här kommer lite julkort till som väl bör ha hittat fram nu










Julafton

Ja då var den dagen avklarad också. är så mysigt att gå upp på morgonen då det är alldeles tyst och jag får ro om mej sälv. Tittade på adventskalendern både på tv men även på dvd där jag har haft Kurt Olssons jul. Åt ett par skinkmackor och drack te. Granen hade fått lite paket under sig i natt.
Ringde systeryster och önskade God Jul

Gick sedan ut för att köpa lite vörtbröd som var slut 17.30 igår kväll. Men tji fick jag, det fanns inget på hemköp så jag fick cykla bort till Maxi, som hade som tur var. Det var ganska komiskt att se köerna på Maxi, fanns bara en tjej, reste var karlar i alla åldrar, med varisn korg med ett par saker i. Snacka om könsuppdelning  i hemmet.

Hem och slå in ett par paket, ja de ända 4 jag slog in till familjen i år.

Ringde mamma och pappa och önskade God Jul

En snabbis vid datorn.

Sedan var det dags att börja med maten och Jansonen
Maten serverades kl 13.30 så vi skulle hinna bli klara till Kalle Anka och det gjorde vi med god marginal.

Halvsov sedan framför tv´n. Sambon åkte hem med paket till svärisarna en snabbis.

Tog julkortet på ungarna
Efter Kalle kom tomten Sara och delade ut paketen.
Fick ett par böcker om Eldkvarn jag önskat mej av sambon och Bambie på dvd :-). Sara hade köpt scrappgrejer. Rasmus hade köpt tre olika paket som vi fick ta av. Blev det inte bra fick vi byta mellan oss. Jag fick presentkort på bokhandeln. Av svärisarna fick jag en deckare, servetter och inbjudan till Peter Carlsson och Blå grodorna, i april.  Syrran hade skickat en liten bok med kloka ord. Lite pengar från mina fastrar.




Hela familjen fick av oss en dvd med Björn Gustafsson som vi sedan tittade på. Ja inte Rasmus, men han hade ändå varit utan datorn i hela 4,5 timme, men nu gick det visst inte längre ;-)

Fram på kvällskvisten åt vi risgrynsgröt. Liten koll vid datorn igen innan kvällen avslutades med Göta Kanal 2. Orkade inte se färdigt hela, det tar på krafterna att fira jul.

God Jul

23 dec

Har aldrig varit så sen med allt som jag varit i år. En del beror det på att jag var dålig i helgen och knappt fick något gjort då.
Jobbade idag och sedan åkte jag till stan och köpte julklappar och lita annat, Bla ett nytt strykjärn, började slå gnistor om det gamla när jag skulle stryka julgardinerna. Undertiden stod skinkan i ugnen. Hem och kolla skinkan sedan iväg och handla den sista julmaten. Hemma 17.45.  Städade undan de sista.
Prov åt skinkan.


Sedan gjorde Sara och jag godis både knäck och kola.

Sen var det dags att klä granen. Puh. Skönt att vi ska fira jul själva. Orkade inte at fram så många tomtar så det fick bli ljus istället. Så här blev det på en del ställen.


Köket


Hallbyrån. Nyinköpt tomte och gran, från Sia


julkort från nätvänner


Soffbordet


GOD JUL


dan före dan före doppare dan

Idag har jag jobbat ända till kl 18. Han och stryka julgardinerna i morse, tog några juldukar också av bara farten. Går fortfarande på halvfart. Idag är näsan igentäppt. Slår lock i öronen varje gång jag sväljer :-( Hade bara 5 barn på jobbet, men det kan vara drygt om det är fel fem.
Igår bakade jag havrekex, dessa är ett måste på julbordet. Tvättade fönstren i köket också, sedan fick alltså gardinerna vänta tills idag.

Fick handkräm i min adventskalender idag.
Är ju med i en kalender på Scrappiz också. Där får jag en massa dekorationer varje dag av olika slag. Är så kul att öppna paket. 

Givna jullåtar:





Snuvig

Usch, håller visst på att bli dålig igen. Det har jag inte tid med :-( Nästan rinner och känner mej allmänt slö.
Ute blåser och regnar det. Skulle visst bli oväder. Så inte blev det något stadsbesök idag heller. Men men, det är ju flera dagar kvar till julafton.
Igår var jag och la undan ett guldhalsband som jag ska ta ut i 25-årsgåva. Ville ha ett litet tjockare halsband än de korta jag har. Har fortfarande 1400 kr kvar att handla för men det får bli i mellandagarna.
Sambon och Sara var och köpte gran, en liten till hennes rum blev det också

Idag har jag städat bland mina scrappgrejer. Sådant tar tid. Men jag har putsat fönstren i Saras rum och lagt in sill också. I morgon ska jag göra havrekex om jag orkar.




Tävling

O om jag vann denna tävling. Då skulle jag bli glad


16 dec - jordskalv

Det var visst jordskalv kl 6.20 i morse. Jag märkte ingenting. Men sonen hade vaknat och kännt sig lite yr, men det var väl skakningarna som gjorde detta. Hade varit lite häftigt att kännt tycker jag. Men som sagt, jag sov så gott då.

Idag har jag fått ett brev med 3 st promakerpennor. Har ingen aning vart de kommer ifrån. Kanske jag vunnit någon tävling.

Har varit på mitt första styrketräningspass, så nu får jag se om jag kommer upp ur sängen i morgon ;-) När jag hoppade av cykeln efter att ha stånkat fram ett tag så kommer en man fram till mej och sa "det var bra gjort" Vad glad man kan bli för lite pepping. Han lovade att det kommer att bli bättre framöver, när jag sa at jag precis tagit mej runt mitt första pass.


14 dec

Idag har jag lagat julköttbullarna. Så nu är ännu en sak gjord.


Har även slagit in ett par paket som ska skickas iväg. Tvättat har jag gjort hela dan så nu är jag i fatt igen. Fortsatte mitt städryck inne hos Sara idag. Rensat ut en massa kläder ur garderoben. Men det skär i hjärtat att göra sig av med en massa hela och fina grejer. Bla har vi plockat väck ett antal termobyxor och vinterjackor. Blir ju för dyrt med frakt så det är inte ens lönt att försöka sälja :-( En massa fina tjejkläder har vi också plockat undan, kanske de går att sälja bara jag får tid till det.

Har även hunnit med en matmarknad inne på Slottsgården. Närproducerad god mat såldes där. Köpte julost, korv, bröd, hjortronchatney, gäddpaté och vad det var mer. Alltid lika roligt att gå där och provsmaka även om jag inte längre får med mej den övriga familjen. Bil 310 körde om mej på vägen hem.

I morgonkväll väntar samkväm med de närmaste kollegerna. Har beställt grekiskbuffé som vi ska smaska i oss. Litet julklappsbyte ska det också bli.

Lucia

Gick upp strax inna 7 och värmde mej lite glögg och tog fram en lussekatt. Sedan tände jag en massa ljus och satt och myste framför luciafirandet på tv.

Kl 10 halkade jag bort till Nautilus för att skriva på kontraktet, så nu är det gjort.

Var en sväng till stan och köpte ett par julklappar. Sedan bakade jag lussekatter här hemma.

Plockat undan lite kläder. SOm vanligt när jag börjar städa så hamnar jag alltid med fel grejer. Så istället för att pröva igenom en kassa med kläder jag fått så började jag sortera i mina lådor istället. Visst det var bra det också, men klädpåsen står här fortfarande ;-)

Anita tipsade om ett kycklingrecept med julmust på sin blogg för ett tag sedan. Lätt gott så det har vi ätit ikväll. Jag gillade det med resten av familjen gillade inte smaken av ingefäran.

Sedan var det dags att ge sig in till stan och luciafirande. Sara spelade med stråkensemblen i St Nikolaikyrken, det var även ett luciatåg. Men nu är det slut på hennes konserter för i år.
Klok präst. Berättade legenden om Lucia. "Hon föddes som barn i staden Syrakusa"

Äntligen helg

Så var då äntligen helgen här igen. Ska bli så skönt att vara hemma. Ja hemma och hemma. Ska in en sväng till stan i morgon och på julmarknad på söndag.
Har varit och handlat mat, började fixa julmaten. Köpte sill att lägga in, blandfärsen var billig så det skulle jag köpa så jag kunde göra köttbullarna i kväll, men när jag kom ut från affären kom jag på att jag glömt blandfärsen. Typiskt. Handlat ingridienser till havrekex, ett måste på julbordet,  och lussekatter.
Går nu här och småstädar medan maten är i ugnen, grillspett blir det till sambon och mej då ungarna ska iväg på olika håll.

Sedan väntar finalen av Idol. Hoppas du får det skoj i Globen Susanna. Väntar spänt på rapport :-)

Jo just det, idag kom första snön för denna vinter. Ungarna var som kalvar på grönbete i morse på skolan. Vet inte om mina egna var så förtjusta.





11 dec

Nu är jag trött!

Igår var jag i Tingsrätten hela dagen. Var bara hemma och slängde i mej lite mat snabbt innan det var dags att gå igen. Det var tid för min jultradition. Titta på Kulturskolans Lussefirande. Vet inte för vilken gång i ordningen jag är där. Men nu får jag bara med mej dottern dit.


Bla denna sjunger de.
Sedan var det dags att leta rätt på ett lucialine till dottern. Oj det var visst för kort. Ja då var det bara till att börja sprätta :-(

Idag vaknade jag alldeles för tidigt med en massa m"måste komma ihåg att göra" i huvudet. Så jag var trött redan innan jag börjat jobba. Mailade återbud till scrappträffen. Har alldeles för mycket att göra när jag kommer hem. Men jag gick dit en stund i alla fall. Fick en skön andpaus innan jag tog mej an lucialinnet. Började även städa undan bland mina scrappgrejer.


Börja träna

Idag var sonen och jag på Nautilus för en timmes gratis genomgång. Vi fick varsitt program utplockat efter våra behov. Ska börja träna upp rygg och axlar. På lördag ska vi tillbaka och teckan våra avtal. Tur man får bidrag från arbetsgivaren, annars hade jag aldrig gått. Nu gäller det bara att bestämma en dag då man ska ge sig i kast med detta ;-)

*****************************************

Skojig julkalender med ordvitsar

*****************************************


Kort till min svåger som fyllde år förra veckan

Grattis

Idag fyller min systerson 18 år. Grattis
Detta kort fick han på posten. Passar väl bra till en som fick pengar till körkort



8 dec - Mumintrollen

Tänk det är 35 år sedan denna visades på tv

8 dec

Idag har dottern haft elevenskväll på Kulturskolan. Fick slänga i mej mat för att hinna dit i tid. Dessutom regnade det och jag fick ta tvättstugan idag, då mina kära grannar hade bokat hela gårdagen. När jag kom upp i tvättstugan visade det sig att ett pass var struket igår. Alltså hade jag kunnat tvätta då :-(

I mina julkalendrar idag fanns det en ängel och ett ljusspel.



Har hittat en lite småklurig adventskalender.
Titta här.

Jag vann

de söta blompinnarna hos Scraproom




Tävling 5

Lite blad kanske


Finns att vinna hos
Tekla Maräng

2:a advent

Ja då är det bara två helger till innan jul. Och inget juligt har jag börjat med än.

I går hade jag scrappträff. Vi blev tillsist 11 st som scrappade under dagen. 4 tävlingar genomfördes och det verkade som de andra var nöjda. Det var ii alla fall jag. Fick 3 st LOs gjorda denna gång.




Här kommer några bilder på det senaste innehållet i mina adventskalendrar.


Från extratomten


Från riktiga tomten

Tävling 4

Oj vad många tävlingar som finns just nu
Kanske denna skulle vara något

Finns att vinnas hos
Nygammal tom idag

Tävling 3

Denna tävling hos Sextoitalsvillan tar också slut idag


Tävling 2

Tom idag har man på sig för att vinna dessa jullyktor. Start den 25 nov


Tävling

Dags att vinna något igen. Försöker nu på denna hemsida tom 10/12


Tro det eller ej

men idag har jag varit på styrketräning och jag tyckte faktiskt det var rätt skoj. Vi hade arbetsplatsträff och fick välja mellen att par olika saker på SImhallen. Eftersom vi var 8-10 st på styrketräningen han vi inte få en ordentlig genomgång. Så istället får vi en timmes gratis konsultation. Gratis klingade förstås i mina öron, som skrev upp sig nästa tisdag. Vad tror ni om detta?


Idag kom mit andra paket så nu ska här öppnas julklappar :-) Fotar i morgon så ni får se vad jag fått.

Så länge kan ni titta på denna annorlunda version av White Christmas

Bloggcandy

Oj vad mycket fint man kan vinna här :-)
http://hegeas.blogspot.com/2008/12/min-frste-blog-candy-my-first-blog.html

Tävling

Dags igen. Denna gång ska jag försöka vinna en parfym här

Äntligen


Idag fick jag då äntligen två avier att hämta ut på Hemköp. Snabbade mej hem och slet upp dem. Det visade sig att det var ett av de försvunna breven men även ett extra från Tomten med några paket i väntan på att de "riktiga" skulle komma. Oj vad glad jag blev. Öppnade raskt paket 1-3 och där fanns detta
+ några kolor som jag redan ätit upp :-)

Några av de "riktiga" paketen hade tappat sina nummer, bla nummer 2 så jag ska få öppna ett till :-)
Nu får vi bara hoppas att det andra kommer i morgon.

Jo den extra avin hade dessutom varit på ett annat utlämningsställe, för lappen satt under den nya. Trots att det var samma handstil på bägge avierna. tror posten börjar köra som SJ nu.

Nu ligger alla mina paket, dessa + en swapp till
i en stor filtburk som jag fått tidigare av söta netha :-)

Får skynda mej i säng så jag får öppna nästa paket snart ;-)

1:a dec

I morse fick jag öppna min första paket i Scrappiz julkalenderswapp. Det var en liten påse med band :-)
Tyvärr har inte min stora julkalender kommit ännu. Mindi håller på att efterforska det överallt.
Tittade på tv´n i morse. Är väl igentligen för tidigt att uttala sig ännu. Får ge den några avsnitt till.



Kort till vår körledare. Passar väl bra :-)

Bloglovin

Någon som har missat det smarta sättet att hålla koll på bloggar?

här kan du hålla koll på min blogg
Följ min blogg med bloglovin

Tävling

Älskar alla tävlingar man får nys om ute på nätet. Demnna gång vill jag vinna denna

Finns hos
http://vitamaryllis.blogspot.com/