29 mars

Det tar tid att fixa en dator vill jag lova. Har hållit på både idag och igår. Fick ringa supporten ikväll då jag inte fick skrivaren att fungera. Men efter många försök så löste även det sig. Har också hållt på att flytta över en massa grejer till den nya datorn. Rensat och organiserat.

Var en sväng på stan på fm. Tröstade mej med lite nya papper från Brunssons. Hade ju inte råd att åka till mässan i Göteborg idag.

Dottern har en kompis här som ska sova över. Har faktiskt varit fniterfritt än så länge i alla fall.

Avsluta med ett par vackra blommor

image967

image968


27 mars - äntligen

Nu sitter jag här med en nya dator. Sladdlös mus och tangentbord. Innehåller Vista som jag nu måste komma överrens med.
Måste hitta vart jag sparade ner alla mailen någonstans och adresser. Ja det tar nog ett tag innan jag är klar för att bara njuta vid datorn igen.

kompensationen blev inte alls i den omfattningen jag tyckte. Har ju nästan varit utan den helt sedan 4 januari. Man får bara för dagar som överstiger 12 arbetsdagar och från att man lämnat in den, inte från at den faktiskt gick sönder. Dessutom har den ju varit inne 3 gånger i år, men bara 2 gånger mer än 12 arbetsdagar. Sedan får man inte pengar utan rikskupong. De fick visst inte ge ut pengar fick jag till svar. Men 850 kr slutade det hela på till sist.

Nu ska jag i säng för jag vaknar så tidigt nu när det är ljust ute. Första gången 5.15 men då lyckades jag somna om en timme i alla fall, men sedan var det kört. Skönt att det bara är en jobbardag kvar denna veckan

26 mars - utflykt

Idag har vi varit på heldagsutflykt med fritids. Åkte ut till Tjuvahålan i Tylösand och gick sedan in mot stan igen. Snacka om att det tar på krafterna att vara ute i friska luften. Sov gott en stund när jag kommit hem :-)

image963
Ingen plumsade i denna gång. Många fina stenar och lite snäckor hittades.

image964
Många härliga klippor att besegra fanns det längs vår väg

image965
Där på andra sidan har Per Gessle sitt sommarhus någonstans.

Fick lite rolig post idag, min lila PIF vinst från Josefina. Tack så mycket. Kommer väl till pass :-)
image966
Avslutar med ett kort där jag visar vad jag lärt mej på kalligrafikursen

jo, såg bil 154 på väg ut till Tylösand :-)

Höll alldeles på att glömma. De ringde om att min dator finns klar att hämta nu. Måste bara få tag på svärfar och se om vi kan hämta hem den i morgon eller på fredag :-)

25 mars - ledig

Har varit ledig idag. Skönt. Men vaknade vid 7-tiden av att plogbilen dundrade förbi på cykelbanan. gick upp och tittade på Titta han snackar. Blir lite videoband att slänga, kvaliten är ju inte den bästa efter 15-20 års lagring ;-) Men idag har sambin köpt Djungelboken på dvd åt mej, den måste man ju ha. Själv köpte jag Life of Brian på Hemköp för 59 kr idag som det visade sig att sonen redan hade. är nogen intresserad av at köpa den av mej så hojta till :-)

Vinglade sedan in till stan på cykeln. Var lite snöigt här och där, men tills jag åkte hem var allt borta. Takdroppet var som hällregn på vissa gator. Såg både 152 och 153 på väg till stan :-)
image960
Var och klippte mej och som vanligt klagar de på att jag inte tar hand om mitt hår så nu har jag köpte en burk inpacking som ska användas 2 ggr/vecka till att börja med. Kostade nästan lika mycket som själva klippningen. Han har säkert provision på tillbehören han säljer. Men man bör väl se hyfsad ut inför semestertrippen.
Impuls köpte en handväska.
image961
Gick in för att titta på resväska men kom ut med en handväska. Jag som nästan aldrig använder det. Men denna gick lätt att göra om till ryggsäcl och då föll jag för den. Finns även i en modell större som rymmer ett kollegieblock i alla fall.

Var även inne på Brunssons och köpte lite nya papper. Det är ju synd om mej som inte har råd att åka til mässan i Göteborg i helgen ;-)

Har även köpt ett par böcker på bokrean + 40% rea där till. Om man väntar till lördag är det 60 % ytterligare rea på reapriset.

image962
Ett kort som bör ha kommit fram till sin mottagade i dag.

Ikväll har jag varit på kalligrafikurs. Vi fick lära oss de mer kantiga bokstäverna idag. Så nu kan jag skriva "grattis på födelsedagen" Gillar dessa bokstäverna mer än de första.

24 mars - Boknörd?


24 mars - annandagpåsk

Ja nu har vintern kommit till stan :-( Har snöat av och till hela dagen. Började min lediga dag som vanligt med en film. Denna gång blev det Släpp fångarne loss det är vår. Lite gammal har den allt blivit men ändå inte.

Resten av dagen har jag pysslat. 3 st LOs gjordes färdigt innan lunch.
image957

image958

image959

Eftermiddagen har jag hållit på med cybercroppen på Scrappiz. Började med 12 st växtinchisar.
image954

Sedan fortsatte jag på samma tema men med ATC. Där skulle man göra 5 st
image955

Som avslutning blev det ett svartvitt kort med färgat stämplemotiv
image956


Jo just det jag har postat en liten överraskning till någon idag också ;-)

23 mars - påskdagen

image945
Smaskig påskmat åt vi igår kväll
image946 image947

image948
En bild även på mej :-)

Idag började jag dagen med att titta på Pettersson och Bendel. En gammal svensk film med Allan Edwall och en ung Stellan Skarsgård. Dock höll inte filmen hela tiden. Första timmen var kul, sedan blev det bara segt.
Under resten av dagen har jag gjort en massa kort. Kanske något dyker upp i någons brevlåda i veckan som kommer.

image951  image953

image952image949
Ett bidrag till Scarppiz cybercrop i helgen. Tema gult. Men det syns väl.
image950
Ikväll har det börjat snöa igen. Vill inte ha snö nu utan sol och värme

22 mars - påskafton

GLAD PÅSK på er alla där ute.
image939
Av ovädret blev det inget av här. Vi har strålande vårväder och allt vore perfekt om det inte hade blåst snålkallt. Varit en sväng till Maxi i morse och köpt lite laxpaté, påskliljor och mer godis :-)
image940
Har även varit inne i stan en sväng och köpt ett par priser till mina PIF-tävlingar. Jo, har nog inte talat om att jag fick en massa skojsigt  från 
Mariantes PIF-tävling.

Ungarna har letat efter påskägg, trots att de är stora nog tycker de att påsktuppen ska komma på besök. Han hade gömt äggen väl i år
image941

image942

image943
Det tog ett tag innan hon hittade något.
image944
Sonen letar och syster fotar. Varför kan hon aldrig se till att ha skärpa på bilderna!  :-(

Snart är det dags att börja förbereda maten

21 mars - långfredag

Så skönt med en ledig dag. Tittade på två avsnitt av House i morse. Det är ända tiden på dygnet jag får ha tvn för mig själv. Laddar med en kanna te och några mackor. Sedan sitter jag där under filten och har det skönt.

Idag har det gått i städandets tecken. Har bytt köksgardiner, och städat lite här och där. Bytt dukar till de våriga gula. Har även plockat fram ett par tuppar. Var och handlade en massa påskmat

image937
Eftersom det ska bli oväder var det lika bra att göra det idag, sånu behöver jag inte ge mig ut i morgon om jag inte vill. Men än så länge är marken bar. 
 Blir påskmiddag med familjen. Ägg, prinskorv, köttbullar( att göra i morgon) sill. Ev lite skaldjurspaté om vädret tillåter en tur till Maxi. Ska även göra en efterrättskaka som min kära vän
Carina bjöd på i lördags. Sagolikt god.

Har även suttit och svarat på lite mail. Och snart börjar Så ska det låta.

image938
swap-inchisar, svartp+vitt+ en gnutta rosa

20 mars

Så skönt med lite ledigt igen. Har börjat repa mej efter helgens bravader. Längtar till nästa träff.

Igår slängde jag ihop några påskkort till släkten. Hade redan m¨ålat motivet så jag tyckte jag borde få till korten också. När jag åkte för att posta dom cykla jag en extra sväng och letade rätt på bil 151. Ungefär på samma ställe står 158 och 159 också. 160 har jag sedan mitt emot jobbet. Så nu är det bara resten där i mellan.

image933
Bra med en bit restpappaer när man ska göra kort.

image934
Ny stämpel frö i år från Forma hantverk

image935


image936

20 mars - PIFvinnare

Onsdagens vinnare blev FruGrip. Stort Grattis. Skicka din adress till
annmaris.epost@gmail.com så kommer ett litet pris på posten

18 mars PIF vinnare

I tävling nr 1 har idag Martina vunnit. Stort Grattis. Skicka mej din adress så kommer det ett pris på posten


annmaris.epost@gmail.com


I morgon drar jag vinnaren i PIF-tävling nr 2


17 mars

I morse skrek jag högt när jag tittade ut genom fönstret. Skiit. Det snöade. Blev naturligtvis bara blask och en massa osämja under skolrasterna. Men nu är det mesta borta igen som tur är :-)

I kväll är jag trött. Har legat av mej med nattsuddandet tror jag bestämt. Men det är det värt :-)
Här är ett par grejer som jag lärt mej i helgen

image931
Falsk akvarell

image932
Bakgrundspapper med hjälp av distressdyna


16 mars

Är nu hemma igen efter två dagar med mina nätvänner. Har besökt Scrappmässan i Sävsjö, men det måste vara en stor besvikelse för närvarande butiker. Var inte alls många som hittat dit. Tur för oss då det inte var någon trängsel. Var oftast själv i butikerna som fått varsitt rum till förfogande. Kan inte ha varit så värst mycket reklam för denna mässa. Men vi fick handlat en heldel ändå. Stämplar, papper och färg i olika söag blev mina inköp. Kvällen/natten igår tillbringade vi med att få demonstrationer av olika korttekniker. Vi var nog mycket mer koncentrerade denna gång för "fröken" verkade nöjd med oss. Mycket skratt har det blivit och vi kan leva länge på vår träff. Tänk att vi blivit ett sådant gäng genom att bara ha träffats genom olika weblistor under många år. Glad är jag för alla dess härliga vänner.
Höll på att missa tåget hem för GPSen ville inte riktigt som vi. Steg ur bilen när tåget skulle gå men de såg mej komma springandes såde  väntade tills jag var ombord. Tack Merresor för detta. :-) Undrar om SJ skulle gjort likadant?

Ser nu fram emot sommarens scrappmässa här i Halmstad. Läs mer på
Pysselgårdens hemsida

image930
Alla mina mässfynd

14 mars - PIF 2

Hihi Har vunnit en PIF-tävling av teslan6 på Scrappiz :-)
Så nu startar jag ännu en ny omgång
Skriv en kommentar i denna tråd senast onsdag19 mars kl 18, så kanske just du vinner mitt lilla pris och får skicka vidare ett pris till en ny person som får skicka vidare ett pris till en ny person som får......
** Pay it forward **
dvs skicka vidare

14 mars - PIF

Har vunnit en PIF-tävling hos Hoppetossan :-)
Så nu startar jag en ny omgång här
Skriv en kommentar i denna tråd senast tisdag 18 mars kl 21, så kanske just du vinner mitt lilla pris och får skicka vidare ett pris till en ny person som får skicka vidare ett pris till en ny person som får......
** Pay it forward **
dvs skicka vidare

13 mars

Va kul det är med kalligrafi. Var på min andra träff i tisdags. Gick igenom fler bokstäver och alla siffror. Nästa gång ska vi få lära oss de stora bokstäverna.

Igår hade vi temadag på skolan - kamratskap mm. Många värderings- och sammarbetsövningar. När vi diskuterat idag var vi ganska eniga om att eleverna har svårt att sammarbeta. Allt ska vara så rättvist. Uppgifter där man skulle diskutera och svara på papper löste man inte genom att en skrev uatn alla var tvugna att skriva lika ofta. Man har svårt att se sin egen delaktighet i saker som är fel, allt beror ofta på att någon annan sa det och det, eller någon annan gjorde det och det.
Läste i tidningen att 2 av de  åtalade i Riccardomordet återigen blivit polisanmälda. Man skulle ha försökt komma in på en fest där man inte var välkomna.
"Det är inte han som gör fel, det är folk som bråkar med honom, säger advokaten till DN"
 Men hallåååå, gör man inte fel när man försöker tränga sig in på en privat fest och efter att blivit nekade slår sönder saker??????
Det är alltid någon annans fel att man gör olagliga saker. Förstår inte detta resonemang. Är det någon annan som gör det så försök gärna förklara det för mej.

image929
Ett kort till min arbetskamrat.

På lördag åker jag för att träffa några tjejer som jag lärt känna genom internet. Ska bli såååå himla skoj att ses igen. Att vi dessutom börjar dagen tillsammans med att gå på Scrappmässa i Sävsjö gör ju det hela inte sämre precis. Synd bara att inte fler av mina vänner kunde komma med denna gång

Ännu en mässa är det om 14 dagar. Har inte bestämt hur jag ska göra med den än
http://www.stampelochscrapmassan.se/

10 mars

Äntligen. Har nu pratat med en högra kille på Office och han kollade upp mitt ärende. Ringde tillbaka i em och fick veta att jag skulle få en ny dator eller få den gamla tillbaka, som nu skulle vara lagad. Nu var det upp till mig. Ja det valet var inte svårt. Har daton blivit lagad 3 ggr, nu 4 så tar jag självklart en ny om den inte är sämre än den gamla. Det skulle den inte vara, bara lite lägre, men det kvittar ju. Dessutom får jag den hemkörd hit, fast då tar det någon dag längre. Med tanke på att vi inte har någon bil själva så valde jag ju det med. Så nu är det bara att vänta....igen. Ang kompensation för över 70 dagar utan dator sedan 24 nov så skulle jag återkomma när jag fått hem den ny

9 mars

Åter en regnig dag. Just nu är det riktigt varannandagsväder. Så jag hoppas på fint i morgon alltså.
 Var ju hos svärmor och svärfar igår kväll så vi fick titta på melodifestivalen när vi kom hem. Kul att Nordman gick vidare, de är ju klart bäst. Snöpligt för Androla, men inte är jag ledsen för det inte :-) Man kanske inte ska ta allt för givet. Synd att inte Björn Gustafsson var med, han har ju helt klart varit melodifestivalens höjdpunkt


 

Visst är han skön.

Har fortsatt scrappat idag. 4 st LOs blev klara :-)

image925

Bidrag till http://veckansskiss.blogspot.com/

image926
Snabblayout, tog nog bara ca 30-40 min att få klar

image927
Den här tog bra mycket längre. Var klar med hur jag ville ha korten och ordet PÅSK. Resten tog lång tid att bli nöjd med fast jag utgick från en skiss.

image928
Den här har legat sedan i höstas, men nu fick jag äntligen dit texten.

Nu ska jag sitta vid datorn en stund innan det är dags för tv´n


8 mars

Gick och jobbade igår och kände mej ganska okej.
Tyvärr hittade jag inte 147:an. Var ute en runda idag med, menicke sa nicke att den stod där den brukade. Tog en annan sväng hem och då kom den, fast inte mörk ytan en röd, men det var helt okej det med. :-)

Idag fyller min kära listvän Cina år. Stort GRATTIS
detta kort + ATC fick hon av mej
image919

image920

Idag har jag gjort en enkel LO och en dubell
image921
Vänster sida
image922
Höger sida

image923
Denna blev jag riktigt nöjd med.

Idag ska vi fira dottern och svärmor
Detta kort ska svärmor få, passar väl till en trädgårdsälskare
image924

6 mars

Synd om mej. Kräktes en gång i natt och mådde lite småkonstigt i morse så jag stannade hemma. Låg och kollade på tv/film/dvd hela fm. Ja jag sov visst en del också så jag fick spola och spola i omgångar ;-)

Har halvslöat hela dan. Gjort ett antal växtinchisar till en swapp. Suttit och slöat vid datorn. Ja mer orkar jag inte

Har skickade in denna LO till en skisstävling hos
Johanna nu i veckan. Hon har flera fina skisser som jag nog kommer att använda.
image918


Såg bil 146 igår. 147 vet jag vart den brukar vara, få se om jag tar en promenad sedan och kollar in den.

4 mars

Idag har jag börjat på en kalligrafikurs. Skoj men svårt. Det blir att öva på vissa streck i alla fall. 7 st var vi varav en tjej från min senaste scrappträff. Så nu fick man lite mer att inhandla, tjockare papper + bläckpennor.

Glömde skriva att igår såg jag bil 144 på väg till kören, visste var 145:an stod, så jag fick ta den svängen på väg hem igen ;-)

Nu ska jag snart se på Klass 9A, snacka om underbetyg för rektor och tidigare lärare.

3 mars

image870

Ja så var det då över för min fd. arbetskollega jag skrev om i jan. Igår somnade hon in för gott.
Mina tankar går till hennes närmaste


image914

image916


2 mars

Idag har jag tagit det lugnt och scrappat en del. 4 st LOs han jag göra färdigt.

image908
Den här påbörjade jag igår.
image909
Inte en massa krussiduller utan denna blev snabbt klar. Tycker det är svårt att få in mönstrade papper när jag har med många kort på en sida.
image910
Den här har legat ett tag. Hade bara ordet KONST att göra klart idag. Skönt nu är denna klar.

image911
Den här gjorde jag också snabbt efter inspiration från en LO i senaste numret av Scrapbooking m.m

image912
Ett kort jag gjorde igår med mina nya Die cuts

1 mars - shoppat

Jaha då har man då satt sprätt på lite pengar igen.
I torsdags var jag och betalade min resa till Mallorca, köpte även en deckare och en kalligrafibok på bokrean. På kvällen var det scrappträff och det var en tjej som skulle lägga av, fattig student som behöver pengarana till annat. Så då köpte jag Moxiealfabetet, drinkdies(perfekt inför Mallorcaresan ) och en duvdies. Med på träffen var även Swettish Sister som börjat med homepartyträffar. Vi gjorde ett påskkort, i priset ingick material bla 2 st påskstämplar. Hon hade även med sig lite annat smått och gott till försäljning så det blev några papper, embossingpulver för detaljer, några stämplar, en schablon för doodling, lite bling och något mer.
image904
Idag var jag inne en sväng i stan för att se vad Halmstad Bokhandel fått hem för nya scrappgrejer. Så där blev det lite brads, albumfickor, snygga die cuts från Craft Bitz. Några böcker blev det också. Sedan var jag inne på KappAhl som hade 25% på allt om man registrerade sig via mobilen. Så där blev det 3 tunikor, 2 par byxor och lite trosor. Byxor hade jag tänkt att köpa i alla fall. Där träffade jag en gammal kollega som jag gick och käkade frukostbuffé med på Scandic. Mumsigt värre även fast ananasen och melonerna var slut. Inte dumt att avsluta en frukost med pannkakor, sylt och mystisk grädde, måste varit från sprayflaska. Köpte ett par falskor vin på systemet innan jag cyklade hem igen. Såg bil 143, skönt då den ska vara svår att hitta här istan. En kollega på jobbet har 144 så jag hoppas hon kör bil nsäta vecka.

När jag kom hem hade jag fått ett mail om att qk-alfabetet Paige mini var till salu. Chansade och fick det. Så nu får jag nog hålla mig  inne en månad eller två igen :-)

image906
Gäller att ta till vara sina restpapper. LOn kommer senare

image907
ATC byte. Den lila gjorde jag på min scrappträff.