Måndagkväll

Så var det då arbetsvecka igen. Idag planerade vi matsedel till sommarveckorna på jobbet. tänk snart är vi där.
Var till tandregleringen med dottern på fm. Tänderna skulle plåtas, hon fick bita i vax och de gjorde en avgjutning av tänderna. Om 3 veckor ska vi tillbaka och få veta om hon måste dra ut några tänder innan tandstälningen kan komma på plats. Naturigtvis tog jag ett parfoton på henne där vilket hon inte riktigt uppskattade, i alla fall inte just då.
67200-69
Idag bakade hon bular för första gången på egen hand. Ja mer eller mindre egen hand. Tyckte det var ett himla tjatande på mej sedan jag kom hem, men då var iof degen satt. Stora blev de i alla fall och goda.

På kvällen hade sonen elevenskväll. Sambon var hostig och stannade hemma, ville inte sitta där och störa. Dottern började också hosta en massa men hon fick vackert följa med ändå.

13-åring mördad av sin styvpappa

Jaha, då var det ingen främling utan helt enkelt styvpappa. Och anledningen verkar vara anabola steroider enligt Aftonbladet.
Mina tankar är hos mamman just nu. Hur ska hon orka gå  vidare. Den hon älskar har just  dödat dottern och våldtagit och knivhuggit hennes kompis. Måtte hon få all hjälp hon behöver. Lika så den andra tjejen. Hur ska hon återfå tilltron till vuxna i sin omgivning. Man blir bara så förbannad!!!!!! Vart är vår värld påväg????

Morsdag

Ja då var det då Morsdag. Har skickat ett par lotter till min mamma + kortet jag gjort. Slog henne även en signal på kvällskvisten.
Själv fick jag ett presentkort på 100 kr hos Brunsons, av mina barn + bokmärket som dottern gjorde förra helgen på Creativepapers onlinehelg.  Tack så mycket. Med en scrappande dotter så vet de vad jag vill ha. Åt kyckilng och ris, + en fryst hallontårta till efterrätt.
67200-68
Har suttit och scrappat hela dagen. det blev en dubell lo och en enkel. Nöjd med allihopa.
Nu ska jag läsa lite mail, betala lite räkningar sedan kanske jag hinner göra någon eller några atc

Nya hÄnglarna

Idag har jag gjort 5 st kort. 4 st av dom är av de nya hÅnglarna.67200-6767200-67
67200-64
Det sista är till barnens kusin som fyller 1 år nästa vecka.
67200-65

Det 5:e kortet är till min syrra som fyller år på torsdag. Villinte visa det här än ifall hon tittar in här. Ni får se det på torsdag. Är himla nöjd med det i alla fall :-)13-åring mördad av våldtäktsman

Denna rubrik kan man läsa på Aftonbladet idag
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,832166,00.html

Då jag också har en dotter som är 13 år kanske man reagerar lite mer.  Det är hemskt det som hänt med det jag ändå är mest förvånad över är vad två små tjejer gör ute så dags. Grannar hade hört mannen och barnen komma runt 22-tiden. Då ska min dotter vara hemma för länge sedan och även min son som är 16 år ska vara hemma då.
Vad är det som gör att små barn kan följa med en främmande?(kanske det är en bekant) man så dags? Varför är det inte hemma hos sina familjer? Är det vi föräldrar som tappar greppet om våra små barn?
Jag vet att sådant här även kan hända mitt på dagen. Men det är fortfarande vi föräldrar som ska sätta gränserna för våra barn och beskydda dom så länge det bara går. Man gör sig inte populär hemma, men det är inte det som är meningen med föräldraansvaret. När våra barn väl blir stora kommer de att inse att vi gjort detta för att vi älskar dom, inte för att vara dumma.

Spotlight-atc

Här är  mina bidrag till en av grupperna i Stämpelsnack
67200-62


Färgat håret

67200-63Ja nu har jag gjort det igen, färgat håret alltså. Denna gång var det med svart färg, fast det blev inte riktigt svart. Familjen försöker på ett konstigt vis undvika att säga vad de tycker. Hur ska man  tolka det?

Idag kom hÄnglars nya månadspaket. Denna gång kändes nästan allt som användbart. Stämplade upp lite ikväll som jag färglade. Kanske det blir något kort av dem i morgon. Färglade även lite andra motiv, samtidigt som jag tittade på Tillfällig fru sökes. Halvtaskig svensk film, men perfekt att pyssla till ;-)

Pysslat lite

Ja idag har jag varit pysslig. Först började jag med att plocka ihop de bägge spotlightswapparna jag hållit i. Så nu är allt iväg skickat.
Sedan har jag hunnit med ett morsdagskort = utmaning hos Stämpelsnack.
67200-58

Sedan ett kort till Hobbyhusetstävling
67200-59

Har också gjort en dubbel-lo och 9 st atc. Här är ett par av dom.
67200-6067200-61

Trött

Så var det då helg igen. Lagom att jobba två dagar. Fast jag ska jobba en stund på fredag också.
Idag var jag trött efter jobbet. När vi ätit satte jag mej för att se på inspelat 24, men satt nog mest och halvsov i fåtöljen. Kvicknade till lite vid 21 och tittade en stund på programmet om Tillde, gripande. Ska se klart det i morgon efter som det kom en film som den äldre halvan av familjen ville se.

Jo jag såg faktisk nr 019 påväg till Norrköping i helgen.

På jobbet idag har jag satt in en massa hårddiskar i våra datorer och några extra minnen. Det var första gången jag gjorde det och jag lyckades nästan med alla. Var ju inte så svårt.

I morgon ska jag försöka pyssla lite mellan tvättomgångarna

Bruce Springsteen

67200-57
Jag säger bara WOW.
Var och såg Springsteen på Hovet igår kväll tillsammans med ca 9000 till. Det var häftigt!!!!
En helt otrolig känsla att stå mitt i detta folkhav som sjöng med, klappade eller vajade med armarna högt uppsträckta. Det tog ca 40 min från det som stod på biljetten tills han började, men när det väl var igång så var det ett himla ös nästan hela tiden. Det riktigt ljöd av spelglädje på scenen. Många solonummer fick vi höra från den 16manna stora orkestern. Trots att det var mesta dels nya låtar, för de flesta kan jag tro, så hade man ändå lärt sig texterna och sjöng med största delen. Konserten varade i 2 tim och 40 min. Tack vara att man bara fick dricka alkoholhaltiga drycker inom en viss avspärrad plats så var det aldrig något springande på folk fram och tillbaka. Inte heller var det folk som försökte tränga sig längre fram.
Innanför den första avspärrningen fanns det  300 pers, en del hade köat sedan i torsdags sa killen som släpppte in oss på rinken. Själva stod vi på den främmre halvan av rinken.
Att titta sig runtomkring på publiken på läktarna  när det var som mest ös fick mig nästan att rysa. Snacka om att kunna få igång hela publiken.
Ja detta blir en konsert jag sent kommer att glömma.
Tack kära sambo för en underbar födelsedagspresent
67200-56

Detta var vad som spelades:
 • John Henry.
 • O Mary don't you weep.
 • Johnny 99.
 • Old Dan Tucker.
 • Eyes on the prize.
 • Jesse James.
 • Adam raised a Cain.
 • Long black veil.
 • Erie canal.
 • My Oklahoma home.
 • Bring them home.
 • Mrs McGrath.
 • How can a poor man stand such times and live?
 • Jacob's ladder.
 • We shall overcome.
 • Open all night.
 • Pay me my money down.

  Extra-nummer:
 • My city of ruins.
 • Ramrod.
 • You can look (but you better not touch).
 • When the saints go marching in.
 • Buffalo gals.


 • Lite nytt

  67200-53
  Har gjort lite ATC idag. Måste börja med lite sommarswappar. Gjorde först ett, men kom sedan på en annan variant.

  Gjorde även dessa 2 i kväll
  67200-54.67200-55

  Tyvärr han jag inte mera eftersom Lost börjar alldeles strax.


  shadow stamping

  Försökte mej på tekniken Shadow stamping igår. Det var inte lätt, flera av mina stämplar ville inte alls plocka bort färgen. Som bakgurnd använde jag mina två nya stämplar som jag köpte i Stämplefabriken i torsdags.
  En atc fick jag i alla fall ihop
  67200-47

  Idag har jag varit produktiv. 2 enkel LOs och en dubbel + ett kort. Kul när det bara flyter på.

  67200-51
  En skissutmaning på Scraproom
  67200-52
  Sidan två ej med i utmaningen.


  67200-5067200-49

  67200-48
  Kort till utamning hos Hobbyswapparna

  30års jubileum + svartvita atc

  Kulturskolan firar 30 årsjubileum i år och firar det extra denna veckan
  Dottern spelade på stan i torsdags. Idag har det varit en massa spelande runtom på gatorna i Halmstad. Det hela slutade med en jubileumskonsert på Teatern nu i kväll.
  Sonen spelade med Alhambra då. Efter att konserten var slut vid 21.45 blev alla inblandade bjudna på mat. Han har inte kommit hem än. Kul för honom att få vara med om detta.
  Vi har många duktiga musiker som gått på Kulturskolan

  Har fixat ordning de sista bidragen i min svart/vita swapp jag hållit i på Scrappiz. Många fina bidrag blev det i de 4 grupperna jag startade.
  Här är mina bidrag i 2 av grupperna.
  67200-46
  67200-45


  shoppingtur

  Igår var jag på en liten rundtur till Malmö-Lund
  67200-42
  Tog tåget efter att jag parkerat min cykel. Hamnade bredvid en kille som troligen var någonslags pyrotekniker. Han skulle ner till Malmö och fejka någon sprängning av ambassaden hos militären. De verkade blivit en man kort så Joe Labero fick klara sig utan hjälp.men "Han är ju trollkarl så då borde han ju fixa det sjäv" tyckte min resgranne när han högt och tydligt pratade i telefonen. ven Agnes skulle få han shjälp vartefter och han tillhörde ju inte hennes fanclub precis med tanke på hur han uttryckte sig ;-)

  Första anhallten i Malmö blev en bokhandel, hittade lite peel-offstickers till 50&, perfekt. Styrde kosan till Matton men där var jag bara inne och vände. Köpte lite band och färg på Panduro. Huvudmålet var sedan Stämpelfabriken. Oj vad många stämplar de har.
  67200-43
  Köpte 2 bakgrundsstämplar. Det som är bra med detta ställe är att man kan få prova stämpelfärger. Testade några stycken tills jag till slut bestämde mej för 5 st Versakuber och en Impressdyna. Köpte även lite snören och glitterlim. Tog sedan tåget till Lund. Letade reda på Svanströms, en trevlig butik, massa grejer på en liten yta. Köpte lite papper där.
  Åt sedan en god bakad potatis på ett litet mysigt fik
  67200-44
  Därefter väntade mötet jag åkt dit för. Blev klara i tid så jag han med tåget hem strax innan 19.30. Massor med folk var dte på tåget men som tur var hittade jag en ledig plats direkt. Många fick stå nästan ända till Båsta. Fick en jobbig typ bredvid mej som satt och groggade med gin och tonic, mycket sprit gick åt mellan Helsingborg och Halmstad :-(
  67200-41
  Se så mycket kul jag hitade.

  Nästa gång jag ska på möte i Lund tar jag en heldag där. Såg många trevliga butiker när jag åkte buss till möteslokalen.

  Sommar

  67200-40
  Ja då blev det ingen vår i år. Varmt och skönt hela veckan. I morgon ska jag ha semester och bege mig till Malmö och Lund. Hoppas hitta lite skojsiga affärer.
  Tycker att jag dricker en massa vatten hela dagarna men idag fick jag ont i huvudet när jag skulle gå hem från jobbet. Som tur är var det sambons och dotterns matlagninsdag så jag tog en bok och mn brassestol och gick ut och la mej på gräsmattan. Tyvärr försvann inte huvudvärken :-(
  Ska nog slappa framför videon en stund innan Lost börjar. Lagom ansträngande.
  Idag vart toppnoteringen inte så hög, bara 22,5 grader

  Slut på helgen

  67200-3867200-39
  Idag har jag faktiskt hunnit med 3 st LOutmaninge  på Scrappiz cybercrop.
  67200-37
  Den sista gjorde jag på mindre än en timme. Inte tokigt va! Nu är det bara att hoppas att man vinner någon av utlottningarna.
  67200-36

  Har tvättat som vanligt. Bla sonens vinterjacka. Tror inte den behöver användas mer denna säsong.

  Var till Biltema en sväng och köpte 3 rullar med självhäftande tejp. Det var tur det för den andra tog slut nu i kväll. Besökte även ett antal affärer för att försöka köpa ett krysstag, men de vet ju inte ens vad jag pratar om :-( Nedrans att vi inte har något Ikea här.

  Har fortsatt med mina spotlight-atc, idag gjorde jag en till klar. Påbörjat en sommaratc. Förhoppningsvis kommer alla bidragen till spotlightswappen i morgon. Saknar flera stycken. Själv måste jag göra klart 2 till i morgon.

  Ikea + Internationella scrapbookingdagen

  Så äntligen kom jag iväg till Ikea. Köpte bokhyllan där jag ska ha mina pysselgrejer. Tyvärr glömdes nog krysstagen, i alla fall var de inte med hem. Men min svåger hade ett hemma så vi fick låna. Så nu är min hylla på plats.
  67200-33
  Sonen köpte en skrivbordsstol + att han är pennoberoende ettt bra tag framåt ;-)
  67200-34
  Var även inne på Scraproom innan vi åkte in på Ikea. Tyvärr han jag bara snabbt springa igenom butiken. Hade velat shoppa loss lite mera. Kanske jag lägger en beställning via nätet i morgon.

  Efter att jag fått upp bokhyllan tog jag tag i en Scrappizutmaning. Det en cybercrop på Scrappiz hela helgen med 13 eller 14 tävlingar. Ska försöka hinna några i morgon också. I alla fall så gjorde jag en kortliftutmaning. Här är resultatet. Hade ett kort från hallonflickan som utgångspunkt.
  67200-35

  Fredagkväll

  Ja så har då ytterligare en vecka gått. Sommaren håller i sig.
  Idag har sonen fått hjälp med att blåsa rent sin dator så nu lär man inte se så mycket av honom igen.
  Har börjat på nästa LO, gjort en spotlightatc, + förberätt ett par till.
  I morgon ska vi till Ikea och köpa en bokhylla till mina scrappgrejer. Äntligen :-) Ska hinna med ett besök på Scraproom också så jag ska kika på hemsidan lite nu och se vad jag behöver ;-)
  67200-32
  Gårdagens LO  Sommar

  Nu är sommaren här. Toppnotering enligt HP 22,9 grader. Och det är fortfarande varmt 18, 2 grader och klockan är 20.55
  Var till Länsrätten idag så jag kunde fira sommardagen med en glass på torget. Kanske fira att jag såg bil 017 i morse också.

  67200-31


  Var inne hos Åsa på Brunsson och köpte lite nya papper. Skulle igentligen bara ha lite minigluedots ;-) Var också inne i vår spel butik och köpte ATC-fickor. Killarna undrade vilket spel jag spelade när jag sa att jag skulle ha fickorna själv. Så nu har de fått lära sig vad ATC är. :-)
   Gjorde klart en LO ikväll. Försöker också få ordninge på mina spotlightatc.

  Rapport från Guldbröllopsfesten

  Jo ni, nu har jag varit på fest.
   
  Det var meningen att vi skulle åka buss ut till Tylösand och kapellet där mina svärföräldrar  gifte sig för 50 år sedan, men regnet vräkte ner, så de bjöd gästerna på taxi ut istället.. Fast  jag fick åka med dem ut i bilen  Sonen hade hand om hotellgästerna och fick åka taxi ut med dom.
  I kapellet hölls en liten musikstund. Det var organisten som helt hade satt ihop programmet. En balndning av sång och enbart musik. Avslutades med en psalm som de hade haft på bröllopet. All annan musik bestämde alltså organisten.
  Sedan vart det taxi och fulla bilar till Heagård som ligger ut med kustvägen en bit utanför Halmstad. Det är en gammal ladugård som gjorts om till restaurang och utställningslokal. Där bjöds vi först på något mousserande vin, till allmänt mingel.
  Middagen åt vi under ca 4 timmar!
  Det var en Avsmakningsmeny
  Den första rätten vi fick ingick inte utan den fick vi ändå. Det var pilgimsmussla i en god sås
  1. Nässelsoppa med löjromstoast och citronmarinerad lax
  2. Torsk med havskräftstekt sparris och brynt gräslökssmör
  Här emellan fick vi en grapesorbe att neutralisera smaklökarna med
  3. Lammrygg och lammkorv med timjanbakad vitkål och bönor i tomatvinaigrette. Här fick vi även lite små stekta kulpotatisar
  4.Husets ostar,  4 st + hemmabakat knäckebröd, aprikoschattney och fikonchattnet
  5. Gratäng på rabarber, vit chocklad och creme fraiche med shortbread och sorbet
  6. kaffe/te med hjortron och apelsintryffel

  Naturligtvis var det 5 olika sorters vin/portvin till det hela också.
   
  Fick en äldre bekant till svärisarna till bordskavaljer, han hade även  en trevlig kusin till svärfar på andra sidan och vi tre hade himla skoj.
  Några mindre tal hölls, bägge mina ungar spelade ett par stycken på sina instrument var för sig. Ja alla hade det nog trevligt. Mina ungar skötte sig exemplariskt, så man ser att de kan om de vill.
  När vi ätit färdigt runt 24 åkte vi hem till svärisarna på dricka, frukt och godis. Men då var jag trött, fick kämpa att hålla ögonen öppna. Dottra sov en stund på farfar säng. Runt halv tre gick alla hem. Vi fick skjuts som tur var. Men en klart lyckade kväll blev och jag tror att alla vara nöjda och glada.
   
  Så dagen har gått lite på sparlåga, fast jag har tvättat som vanligt, sista dagen på helgen.
  Jo just det, idag har det minsann varit uppehållsväder och man har skymtat solen av och till

  67200-30