31 dec


29 dec - de sista julkorten

Här kommer de sista julkorten jag gjort i år. Allt som allt blev det 42 st :-)


























28 dec

Har jobbat dessa två dagar och ska jobba i morgon med. Hoppas det blir långt och inte för mycke barn.

På annandagen kollade vi på Djungelboken, ska beta av lite Disneyfilmer tänkte jag. Var även ute på en promenix, var riktigt skönt ute. + att jag tvättade.
Nu ska jag snart gå i säng och lägga mig och läsa lite tänkte jag.

Jo - Tack alla för en himla massa fina julkort.
Fick ett idag med :-) Kul att få post.
Har köpt mig en present på scraprean hos Scraproom.
En ny stor väska XXL- Tote














25 dec

Idag har jag haft rena slappedagen. Hunnit med att se både på Dumbo och Bambi på dvd + lite annat som vi har haft inspelat. Ätit godis och skinka.




Julafton tillbringade vi hos min svåger. Julklapparna minimeras för varje år, lite synd tycker jag som gärna vill slå in fina paket. Fick Eldkvarns samlingspaket av sambon, bok + trisslotter av dottern, presentkort i en scrappaffär av sonen, 10 nr av Allt om mat, servetter och bubbel av svärisarna, pengar av mina fastrar, vin av min svågers dotter + kille, choklad av tomten och en bokhållare av systeryster. Klart nöjd med mina presenter.








GOD JUL

Önskar alla mina läsare en riktigt GOD JUL


23:e dec

Ja då är den nästan här nu. Julen!
Har varit ledig idag och fixat klart nästan allt, bara knäck och några paket som ska slås in i morgon.
Ikväll smakade vi som vanligt dan innan dan, julskinkan, sillen och snapsen.
Granen är klädd, detta år i rött.


21 dec

I måndags hade dottern konsert igen, nu bör det väl i alla fall varit den sista för i år. Kom i söndagskväll och sa att "Oj jag har nog glömt att säga att jag har konsert i morgon"
Veckan har annars bestått i tvätt, lite fler julkort, ett rent badrum och inlagd sill. I morgon är det skolavslutning och på kvällen ska jag handla mat.
Julkorten börjar att droppa in, alltid lika kul.
Pappa har fått operationstid i jan så nu kan de fira jul utan att behöva fundera på när det ska bli.

Igår hade vi snö här under dagen som givetvis snabbt blev till blask.


Så här såg det ut den 18:e dec förra året

18 dec


Tycker inte att det är annat än söndagkväll.
Ihelgen har jag fixat med julklappar, stekt köttbullar, bakat lussekatter och havrekex, gjort en första omgång med kola. Börjat städa så smått, lyssnat  och tittat på Musikhjälpen



I morse när jag vaknade hade vinterns första snö kommit. Som tur var blev det inte mer av den varan i dag i alla fall.

15 dec

Nästan bara en vecka kvar till julafton och ute är det grått, blött och trist Känner mej halvhängig. Stannade hemma från dotterns Luciaspelande och gick och la mej istället skönt. I går hade vi avtackning för 4 kollegor som slutar el går i pension. Var på Bokia och fick boktips samt god buffé. Några böcker kan jag absolut tänka mej att läsa. En av dem köpte jag igår nämligen Mörk jord av Belinda Bauer. Låter riktigt läskig.

Ikväll har jag fixat kuvert och gjort klart julkorten för postning. Tänk att de kommer att postat sista dagen för rabattmärken och inte efter som det alltid brukar bli annars. Tänk vad duktig jag är :-)
Här är några av de som ska skickas iväg






Jo jag slingade håret i tisdags. Så här blev det

12 dec

Ännu en helg till enda.
Däckade i fredags när jag kom hem så det blev ingen idolfinal, såg den på lördagmorgon istället. Sedan bar det iväg till stan. Vi skulle sjunga med TEK-kören på några ställen mellan 12 och 13. Kul, med lite spontansång.
Sedan gick dottern och jag en sväng på stan. Det skulle vara julmarknad i lördags istället för den som blåste bort 1:a advent. Men av det såg vi intet. Senare på kvällen läste jag i HP att den blåste bort även denna gång. Synd tycker jag.
Gick i all afall ner till Regnbågen och tittade på skyltfönstret med dekoration av marsipan


Jag har hunnit med att göra en hög julkort i helgen också. Måste nog räkna hur många det blivit så jag vet om jag måste göra ännu fler.
På söndagen var det tvättdags och sedan julmarknad på Slottsgården, denna gång i matens tecken. Massa smaskigt finns det att handla. Detta kom jag hem med.

8 dec

Intensiv vecka
I söndags var det tvättdag. Jäkla HSB har felinställning på timerna så strömmen bröts redan 18,20 istället för 19- Så där låg min tvätt, blöt, hela natten. Tur att jag inte började tidigt påmåndagen så jag han få ur tvätten. Felanmälde -  och sonen fick till svar att det inte alls var felinställt, måste ha varit ett strömavbrott då. Suck, ja vi får väl se vad som händer denna helg.

I måndags var det julfest med klassen, fika, tävling och lotterier. Fick även en liten julgrupp med en amarylys, glögg och choklad i. :-)

Tisdagen, dags för klippning igen. Hade tänkt göra slingor också men det hade han missat så det får bli nästa vecka. Sedan var det lite mingelkväll på jobbet genom våra Hälsoinspiratörers omsorg, lite ost, lekar och utlottning stod på  programmet.

Onsdag: Dags för Kulturskolans årliga Luciakonsert. Nu är det jul pågång.

Idag har jag bara slappat framför tv´n halvsovandes. Men det var helt okej det också. Min systerson fyller år idag och han fick förhoppningsvis detta kort





3 dec

Varit grått och trist hela dan. Var en sväng på stan och köpte ett par julklappar och lite julte. Den nya granen ser inte heller helt säker ut om det blåser tycker jag

Tvätta fönstren i köket på insidan, vågar inte hoppa upp på fönsterbrädan med min häl. Strukit gardiner och en massa löpare. Lite allmän städning har det också blivit. Dottern gjorde rotfrukter i ugn och kyckling till middag. Gott och skönt att slippa laga mat själv. Snart är det dags att sätta sig och slappa  vid tv´n, fortsätta med mit virkprojekt.

Idag fick jag denna söta burk i adventskalendern.

Upptäckte även att jag vunnit ett bandpaket igår också på julswappen





2 dec

Hade sov morgon idag men gick upp för att se adventskalendern. Får ge den några dagar till innan jag vet vad jag tycker. Passade även på att sova en stund till där jag satt så skönt i fåtöljen ;-)
I mitt paket idag var det en påse malen kanel. Mums till risgrynsgröt.
Dekorerade tändsticksaskarmed ungarna på jobbet idag. de tyckte det vra kul men pilligt.
Snart blir det idol och slappande i soffan.

1 dec

Ska föröska att uppadtera varje dag nu så ni får se vad jag får i min adventskalender


Blåsigt och regnigt har det varit idag inte kul start på decembervädret.
Igår hade dottern Stråkkonsert. Det har blivit några konserter under årets lopp



En bild på vårt fina ljusträd får ni också idag. Det lär bli sista året, sedan är det tänkt att trädet ska sågas ner. Fick en del stryk i söndags. Men ryktet säger att det kommer bli en demonstration för bevarandet av julträdet, så vi får väl se.