29 nov - 1:a advent

Har haft en skön helg. Gjorde ett par julkort framför Idol. Hjälpte inte att jag röstade Mariette åkte ut ändå :-( Gjorde kladdkaka i micron, smidigt och smaskigt.
Var utan internet i över 5 tim i går fm. Ujujuj, men jag fick lite foton sorterade på datorn istället. Hade tänkt att få iväg en beställning snart.

Började dagen med at åka och träna, man är ganska nöjd efteråt. Då blev det frukost framför ett avsnitt av House. på em hader vi avslutning med vår kommunkör, konsert på musikskolan. Kul.


Var hos svärisarna innan på adventskaffe och efteråt gick jag en sväng på stan. Får inte med mig resten av familjen längre. Köpte en julkalender av Jerker hos Drott. Hoppas jag vinner något nu. Var inne både hos Brunsons och Mimas med idag. Köpte en retroflowerstans hos Mimas och några papper till julgranskulor och presentask. Hos Brunsons blev det lite bling, bokstäver och band. Var en sväng på torget där det är marknad, men det började regna så det var inget mysigt att gå där.


Nästa lördag ska nog dottern och ja åka till Malmö och kolla in julkommersen där. Är det någon som vet vart man ska ta vägen för lite myspys i centrala delarna av Malmö?


26 nov

Idag har vi haft studiedag på skolan. Har varit på föreläsning om att "Läsa mellan raderna" Läsförståelsen och ordförståelsen är dålig bland barn överlag, det ska vi föröka få dem bättre på under våren. En hel del tänkvärt sa Lena Franzén även om vi som gamla förskolepersonal känner igen en hel del. Prata, prata och åter prata med barnen och reflektera över vad man läser samt att man läser.

Idag hade Brunsons pysselcafé men det regnade så mycket så jag orkade inte cykla in till stan. Får hoppas på att det är bättre väder om 2 veckor. Nästa vecka ska vi ha samkväm med jobbet så då kan jag inte heller gå.


Här kommer bilder på de bägge julkorten man fick göra på min julkortskurs
Tävling 2

Vill ni liksom jag få chans att få en för tidig julklapp? Kolla då in detta hos Anna

Tävling

Vem vill inte vinna något från Cult? Det kan man göra hos Living Interiör


Tävling

Dessa söta örhängen vill jag vinna


22 nov - mörker

Idag har det varit ett ända stort mörker ute. Sov ända till 12.30 idag vilket inte har hänt på länge. Vaknade några gånger utan att titta på klockan och eftersom det var mörkt försatte jag sova. Men det visar väl bara att jag behövde det.

Igår var jag på scrappträff med Mimas hela dagen. Hjälpte till lite i kassan + att jag hjälpte till att fixa ordninge efteråt. Kände mig ganska pigg ändå när jag kom hem vis ett-tiden. Men i morse, jaja när jag gick upp då, kände jag av att jag burit en hel del. Så jag nöjde mig med den gympan den här veckan.
Gjorde hela 4 st kort klara. Den här gången tog jag inte emd så mycket eftersom jag vet hur det blir. Tog med för julkortstillverkning och några kit till ett par layouter.
Var med på ett par demos. Bla hur man gör en
julgranskula, det måste jag prova, och hur man gör egna blommor, var också fint.
Mycket prat blev det, både med gamla och nya bekantskaper. Dottern vann två tävlingar, en barn/ungdomsutmaningen,ända deltagare, vinst papper, gluedots samt något mer jag glömt. Nästa tävling var en snabb utmaning. Något att hänga i julgranen, den tävlingen var 100 kr att shoppa för i butiken

Här kommer mina julkortDen här vikningen var det många som ville ta del av :-)


18 nov

Så var blåsen och regnet här igen. Hoppas inte det håller i sig till lördag. Då är det dags för scrappdag med Mimas. Har lovat hjälpa till att fixa undan på kvällen och då är det iiiinte roligt om det är sådant här väder. Ja de kan ju slippa det även på fredagkvällen när allt ska bort till lokalen vi ska vara i också.
Kanske dags att börja planera lite så man inte behöver släpa med sig allt utan bara det man kan tänkas behöva under 12 timmar. Tror jag ska koncenterar mig på kort denna gång..... och några layouter ;-)

Förövrigt så är min 2:a julkortskurs full. Kul.

I går prövade jag på linedace. Även det var kul även om fötterna trasslade ihop sig ibland.15 nov - redan söndag

Ja då har ännu en vecka försvunnit. Vad tar tiden vägen igentligen.

Den här veckan har jag haft julkortskurs. Det var riktigt kul. Det svåra var bara att bestämma sig för vad man skulle göra. Det är ju så mycket man vill dela med sig av. Nästa kurs är om två veckor.
I onsdags fick jag ett ryck och klippte mig. Han plattade håret så det blev en helt ny frisyr som dock försvann när jag tvättade håret. Pallar inte med att stå och hålla på med håret på morgonen inte så det får vara lockigt.

I torsdags var det ett
knivdrama här på torget med dödlig utgång. En missbrukare blev ihjälstucken. När jag gick förbi där i lördags stod flera a-lagare där och grät och kramades. Vart är världen påväg? Tyvärr sjukker detta våld ner lägre och lägre i åldrarna. Man slår larm från förskola/skola till myndigheter men det gror så hiiiiimla långsamt tyvärr. Ibland undrar man om det måste hända  något drastiskt även här innan något görs och man tar våran oro på allvar. Så har det varit under alla mina snart 30 år i verksamheten.

I helgen har jag gjort lite julkort och även gjort klar några layouter. Låter flera ligga då jag tycker det är så tråkigt att fixa dit rubriker och texter. Men nu har jag gjort färdigt 3 st i alla fall.

Vet fortfarande inte om jag ska vaccinera mig mot svininfluensan. Men man kanske inte behöver ta ställning för vaccinet tar ju slut stup i kvarten så de inte blir klara med barn och ungdomarna än. På skolan börjar barnen bli sjuka så smått, om det är vanlig influensa eller ej vet man nog inte riktigt.


Till min faster som fyllde år förra veckan


Mitt farsdagskort


Kort jag gjorde på Brunsons pysselcafé8 november - farsdag

Grattis på Farsdag. Ringde ocg grattade min pappa i morse. Tyvärr har de ändrat tömtider på brevlådan, så posten kommer inte fram förren i morgon. Har varit och ätit lunch hos svärisarna. Gott så nu blir det ingen mat här hemma. Kanske en macka senare ikväll.

Har gjort lite julkort i helgen. Ska ev ha julkortskurs på jobbet på torsdag men än så länge saknas en deltagare för att vi ska köra kursen. Har i alla fall förberett och bestämt mig för de två kort de ev ska få göra. Har haft många idéer men nu stannat vid dessa två. Sedan har jag fortsatt göra lite fler julkort när jag ändå har grejerna framme.

Upptäckte att jag har en del kort som redan är skickade men som jag ej visat ännu så här kommer några av dessa.
Ruggsäck jag fick göra på vikarkursen


ATC-swapp, gjord med alcoink, tema blindswappTävling

Mycket fina smycken kan man vinna i denna tävling hos Huset på landet.
Håller på till i morgon kl 16


5 november - 20 år sedan
Idag är det 20 år sedan min systerdotter dog, ändast 2 år gammal.
Har varit och tänt ett ljus i kyrkan idag.

Livet kan vara bra orättvist ibland.
Kan fortfarande höra min systers förtvivlande ord när hon ringer och berättar vad som håll på att hända.
Själv var jag höggravid med mitt första barn. Svärmor tyckte inte jag skulle åka på begravningen men det tyckte min barnmorska och så blev det. Jag kunde ju alltid välja att inte närvara om jag kände så, tyckte hon. Och det fanns ju BB även i Norrköping. Men under hela begravningen då jag fanns vid min systers sida kände jag inte av knytet i magen en ända gång. Det var som om han visste att jag behövdes där. 2,5 månader senare föddes Rasmus, som fick möjligheten att fira både sin 3-årsdag och växa upp med en lillasyster några år senare. Vilket jag självklart är mycket lycklig över. Men just nu finns mina tankar hos Sofie, min syster och hennes familj.

4 november

Usch, bli bara deppad av detta väder. Blåst som bara den idag och varit kallt. Vill helst gå i idé och vakna till jul för att sedan sova vidare till värmen kommer igen.


3 november

Idag har Personalföreningen anordat en liten personalkväll. Bla uppträdde vi med vår kommunkör. Kul
Sedan lyssnade jag på
Lisa Förare Winbladh, en rolig och pratglad matskribent från Sydsvenskan. Vi fick många kulilnariska tips och vi fick testa, dofta och lukta på lite olika kryddor. Bla citrongräs och sichuanpeppar. En mycket starkkrydda. Fick med mig en påse sötbasilika, lite citrongräs samt lite peppar hem.

Idag hurrar jag extra för min barndomskamrat Barbro som kommit upp i den aktningsvärda åldern 50 år. Hoppas detta kort kom fram idag


Vunnit

Vilken tur jag hade. Vann en  bloggcandy hos Pappersvinden

TävlingVinn ett fint smycke hos Lotta med Fyra Årstider

TävlingVinn ett fint smycke hos Lotta med Fyra Årstider

1 november


Begriper inte vart tiden tar vägen. Redan november nu.

Har lite bloggtorka, orkar inte uppdatera dagligen fast jag tar foton då och då för att lägga ut. Men nu gör jag ett ryck igen.

I veckan som gått har vi haft höstlov, fast jag jobbade alla dagar utom i fredags. Blev en lugn och skön vecka utan en massa regn.


Har gjort lite kort och påbörjat några LOs. Ska montera någon framför tv´n ikväll.I går var jag på kalkonmiddag hos en väninna, trevligt. Hade med mig detta kort och den här stjärnan.
Fick hem ett halv lamm i onsdags. Tog inte så lång tid att ta hand om det, var bara på ca 8 kg. Men gott är det. Så nu har vi frysen full med massa kött.
I fredags var jag inne i stan en sväng, skulle bara smita in på Brunsons och säga hej, men det kostade mej över 200 kr.Bidrag till Pyssellyckans oktobertävling som jag missade att skicka in :-( Härliga Magnoliapapper som jag bla köpte.

Julen har förövrigt börjat sprida sig i stans affärer.


Är alldeles segt att ladda upp bilder nu så detta får vara nog för dagen.