30 maj

6 veckor till sommarsemestern. 1,5 till sonens student. Då ska jag med vara ledig ett par dar :-)

Vad har då hänt denna veckan?
Har varit och kollat in nya tapeter. Vi blir uppköpta av HSB den 1 juni och måste sätta sprätt på våra fondpengar. Blir nya tapeter till dottern och sedan nytt i köket, luckor, tapeter och målning. I morgon är sista dagen för att lägga beställning.

Dottern har haft två olika spelningar. Har både spelat gitarr, keyboard och sjungit.

Sonen gör inte många knop. Har varit på en liten Tysklandstripp så här innan studenten. Något skolarbete har han kanske åstadkommit också.

Har varit och klippt mej. Fick ett ryck i tisdags och slank in hos min frisör.
En massa regn har vi haft, nu kan det räcka tycker jag.

I lördags scrappade jag hela dagen hos Mimas. Fick mycket gjort som jag dessutom var nöjd med. Jag som inte alls hade någon inspiration när jag traskade dit.

Firat morsdag. Fick blommor och choklad av dottern och löfte om en lunch på stan med sonen.


Min mamma fick detta kort + lotter som hon vann på :-)


Vann en Semikomatisk tävling gjorde jag med detta bidrag
Fototolkning


Inspirerad av en skiss någonstans ifrån
testpilot

Har anmält mig till att bli testpilot för Canon Eos 550d. SKulle verkligen vara skoj om jag lev uttagen.
http://www.smartson.se/testpilot-550D.html

22 maj - sommarvärme

Oj vilket härligt väder det har varit idag. Rena högsommarvärmen.
Gick in till stan och köpte mej två nya väskor. Ville ha en snygg väska som kamera och plånbok får plats i. Dottern har lagt beslag på min greklandsväska. Men istället för en blev det två stycken. en liten och en lite större. Att det dessutom var 25 % rabatt gjorde ju inte saken sämre.

Anledningen till stadsbesöket var att jag skulle inhandla tomatplantor, blev både det och två sorters sallad.Var även inne på MiMas en sväng och anmälde mig till scrappträff nästa lördag. Lite svalare kan det få vara då.

Vi har blivit uppköpta av HSB så nu har vi denna månad på oss att sätta sprutt på innestående pengar. Har varit och kollat på tapeter och i veckan ska de komma och göra ett kostnadsförslag ang byte av köksluckor. Få se hur många rum pengarna räcker till att tapetsera.

19 maj - digital turist

Idag har jag varit på en konferans anordnad av Mediarådet och Kulturdepartementet. Här i Halmstad sammarbetade man med Stadsbiblioteket och Region Halland.
Vi har fått lyssna på lite statestik vad gäller "Ungar och Medier".
"Det nya medialandskapet" var ännu en föreläsning.
Kulturminstern var och talade en kort stund.
Vi fick träffa ungdommar som visade sin digitala värld i form av mobiler, bloggar, facebook, videodagböcker och några spel. När man gick runt där så slogs jag av hur många äldre som faktiskt inte har en aning om vad en blogg är tex.

(Medan jag stod och diskuterade touch-mobiler med en tjej så kom en journalist fram och ville fota tjejen med kulturministern. Blev ett par snabba bilder innan hon rusade vidare. Det är klart man måste visa sig ute bland ungdomarna. Det var såååå tillgjort. Så jag har blivit avbruten av kulturministern jag. Och inte fick jag vara med på fotot inte)

En genomgång av olika spelsidor i WoW gick en forskare,
Jonas Linderoth, från Göteborgs universitet igenom. Frambringade många skratt.
en liten inblick hur det ser ut bland de yngre barnens dataanvändning fick vi höra om.
En nätvandrare från Fryshuset presenterade sitt arbete.
Även lite av det som händer lokalt blev också presenterat av biblioteksfolk.

Mycket kloka ord och tankar presenterades men nu orkar jag inte skriva mer


18 maj
Äntligen tittade solen fram ett tag. :-)
Var på jobblunch med min datakollega idag. Trevligt. Fixade även en presentation för ev fler kortkurser.
Blev lite sugen så MiMas fick även ett besök under eftermiddagen.

Pratade med mor och far idag. Men glömde säga grattis på namnsdagen, det var ju därför jag ringde. Men nu får du det här i alla fall :-)

Mindre roligt är att flera måsar har lagt ägg på hustaken här omkring. Är tillräkligt när måsungarna vimsar omkring på jobbet. Och måsmamman störtdyker ner emot en så fort man visar sig ute. Nu ska de även lägga beslag på vår gård.TävlingMassa kuliga virkgrejer kan man vinna
här


15 maj

Lördagkväll. :-)
Var inte ledig igår utan jobbade en stund. Hade det dock lugnt med bara 4 barn.
Sambon for iväg på kongress i torsdags och kommer inte hem förren i morgon. Har därför passat på att städa ett par av mina bokhyllor. Bra med en ledig säng att lägga allting på. Tycker det ser ganska hyfsat ut nu. Har även städat lite i kylskåpet. Ska ta det sista i morgon.

På jobbet har vi stegräknartävling. Ska gå minst 7000 steg/dag för att få vara med. Igår var jag ute i 20 min eftersom jag behövde en massa mer steg. Upptäcker att det bara har ökat med 20 st! Inte undra på att jag får gå som bara den. Satte räknaren på skon istället ocg gick ett varv till,kom då upp i nästan 1800. Så idag har den suttit på skon hela dagen. Kan lugnt säga att jag bara behövde ta en liten sväng ikväll för att komma upp i mina 7000 :-)

Igår cyklade sonen och jag till Cervera och kollade in lite tänkbara önskegrejer till studenten. Han häpnade över alla priser. Ja inte är det billigt att flytta hemifrån inte. Är väl bara att hoppas för honom att han kommer in på Högskolan här i stan.

Gjorde ett litet bebiskort igår kväll framför tv´n. Ikväll ligger dottern där med pojkvännen. De firar 5 mpånader idag så jag blev utkastad när hon skulle bjuda på middag. Tur man har jobbet nära med datorer. Försökte komma underfund med hur scannern fungerade. Ska gå att scanna in negativ till bild. Men jag blir inte riktigt klok på vart den scannar av någonstans.
ATC-swapp

11 maj

Vart tog våren vägen? Har gått med vinterjacka och vantar de senste dagarna. Det var först idag som solen vågade sig fram en stund.  :-)

Kan ni tänka er att i lördags satt jag faktiskt och tittade på handbollsfinalen. Måste erkänna att det var spännande ett tag. Samtidigt satt jag och stämplade upp en massa motiv till min förvaring så att inte alla nya stämplar (läs senaste årets) behöver ligga blnadade i en stor hög. Drott firades på torget igår och min svåger blev intervjuad av HP.
Kolla här så får ni se.

I söndags hade vi avslutningskonsert med Kommunkören. Blev bra tycker jag. Synd bara att det dröjer runt 4 månader innan vi får börja igen.

Idag på min lediga eftermiddag har jag varit till stan och fixat studentskylt till sonen. Tiden börjar rinna iväg snabbt nu. Men alla kläder till bal och studenten är klart. Bjudmaten är nog nästan bestämt nu. Drickaresa inbokad.
Hur de ska ta sig till balen vet jag inte. Hm undrar om det är fixat? Ballonger, annan dekoration, dukar, tårta.... ja det är visst kvar en del till att fixa. Måste nog göra en lista känns det som.

Passade även på att kolla in lite kläder till mig på stan. Blev lite inköpt också faktisk. Bla en söt vit kofta som jag tänkte ha på studenten. Tights, piratbyxor, linne och blus blev också inköpt. Avslutade det hela med att köpa mig en glass inann jag gick hemåt igen. 8500 steg blev det :-)
Nu har jag även provat kläderna och haft uppvisning för familjen. Kan inte påstå att de tyckte mina köp var strålande precis. Men jag har i alla fall bestämt vad jag ska ha på studenten, så det hänger fint i garderoben nu :-)


5 maj

Har fått påbackning om att jag har trappat av med uppdateringar här. Bäst att råda bot.

Har hunnit med att vara på MiMas scrappträff i Hyllinge sedan sist. Mycket trevlig helg, både lördag och söndag. Blev 5 layouter och 5 kort färdiggjorda. Desstuom har jag börjat på ett kort och 2 layouter, varav jag gjorde den ena klar när jag kom hem.

Annars lunkar livet på här i Halmstad. Veckans lediga em tillbringade jag här hemma bla med att tvätta. Kommer ju i otakt nr jag gör annat på söndagen. Blir lika knasigt denna helg då vi ska ha avslutning med kören på söndagkväll.
Försöker annars göra sådant som jag inte har tid med på tisdagen. Sådanat där som bara blir liggande fast man borde ta tag i det.

Deklarerat har jag också gjort, ett par timmar innan stopptid. Måste få bättre ordning på min ekonomiskasida.


Här skulle man inspireras av en färgrik bild. Kortet gjordes på ca 13 min


Hm, minns inte vad som gällde här


Skapa i gröna nyanser, vårlig


LO-skiss


Utom tävlan


Maria demade distresser


Teolinda demar tombowpennorna, som vi även fick prova själva. Inte helt fel att jobba med tycker jag.

Överläggning inför söndagens tävlingar

1 maj

Ska strax iväg på scrappträff hela helgen i Flenninge utanför Helsingborg. Sover inte över utan åker hem till min sköna säng istället.
Det fina vädret vi hade förra veckan har varit som bortblåst denna. Det var bara att tat på strumpor och skor istället för sandalerna.

Har haft min kortkurs och det verkade som om alla var nöjda även denna gång. Har visst inte tankat över fotona så jag får visa vad de fick göra en annan gång. Får bli en jul-layout istället