Äntligen är den här

ja semestern alltså. 6 långa veckor har jag nu ledigt.
image596
Firade idag med ett glas sangria och en beställing hos Scrapperiet. Bla en lila väska till mina dies :-)

Sonen fick hem sitt betyg i veckan. Gick faktiskt bra, VG i allt utom 3 ämnen. Klart godkännt.


Det här kortet fick en nätvän i veckan när hon fyllde år.
image597

Midsommarrapport

Jaha då var även denna helg över och om 6 månader är det jul!
Midsommarafton regnade som sagt var bort. Det var första gången under minst 17 år som man ställde in firandet där vi brukar vara. Men dottern och jag gick i alla fall dit och tog ett midsommarkort
image589

Istället så dansade vi runt stången på lördagen istället. Lekar och lotteri som sig bör. Fast nu ville inte någon av ungarna vara med att leka. Börjar de bli stora tro? Vann i alla fall ett midsommarbröd i år igen :-)
Lördagen var alltså klart soligare och skönare. Har suttit och löst lite soduko. Fick lite hjälp av katten Zorro också.
image590

Ungarna roade sig bla med att spela badminton.

image591

Tog en promenad till havet igår för att fota lite. Blev bla dessa:
image592

image593

image594

*******************************

image595
Ett kort till min nätsyster som klarade sin uppkörning så bra förra veckan. Grattis


Glad Midsommar

image588

Hoppas ni alla får en härlig solig midsommar med sill, potatis och jordgubbar.
Här vräker regnet ner och har gjort det sedan i natt :-( Blir inte allas kul. Tar en senare buss ut till landet så vi hinner packa om, inte alls packat för regn.
Skulle hellre vara hemma och ta hand om mina husdjur, damråttorna och datamusen ;-)

Har sett både 087 och 088 nu :-)

Hemma igen

Tänk vad skönt det är med sin egna säng :-)
Resan hem gick bra när vi väl var på tåget. Först var inte sonen ute i tid så jag fick stappla bort till Dreamhack, när jag var påväg in sp kom han lunkande. Nästan ända framme vid hotellet upptäcker han att han glömt ryggsäcken. Så det var bara för honom att ila tillbaka, som tur var stod den kvar där han lämnat den. Eftersom jag inte visste hur det skulle gå vågade jag inte beställa taxi förren jag såg att han var ingång. Tog sedan ca 30 min innan taxin kom. Det ska gå på 10 min sa de i receptionen dagen innan när jag frågade. Snacka om att jag var lite smånervös i några omgångar. Men sedan så kom vi väl iväg med en marginal på 7 min.

Under dagen besökte jag bla Rosengården. En park med över 400 olika sorters rosor. Tändsticksmuseet och Kulturhuset med utställningen Ecco Homu han också med. Sedan var det dags att träffa Annika. Satt på ett jättemysigt fik och snackade och åt god macka och fudgetårta. Han även strosa omkring lite på stan också innan jag var tvungen att ta mej tillbaka.

Har sett 081-085 uner helgen och idag såg jag 086. Bra flyt nu.

Idag har vi suttit och pratat mål på fm på jobbet. Blev sedan bjudna på taimat till lunch. Mums
Ikväll väntar tvättstugan + att jag ska ringa min pappa som fyller år.
image575

Kort till pappa
image576

kort till Annika S

Lite foton från Jönköping:
image577
Nu är vi på väg
image578
På plats! Man satt väldigt tätt och var tvungen att ha sina grejer under bordet.
image579
Smaskig bakelse
image581
Anna
image582
Chinatown
image583
Alunrot
image584
Amsterdam
image585
Rhapsody in blue

image586

image587
Tonårsfrukost


Jönköping 2

Jaha, då ska vi åka hem ikväll. Datorn vad fixad när vi kom tillbaka igår. Killen muttrade något om att sonen inte behövde fylla datorn till max med grejer. Försökte också förmana honom detta innan vi skilldes åt. Men vad hjälper det? I dag när vi åt frukost talade han glatt om att han nästan fyllt den nadra hårddisken också nu med grejer. verkar vara det som är den stora grejen, allt man kan tanka ner. Men vad vi pratat om igår kväll och att han dessutom fått lite bröd med sig verkar han inte alls ha registrerat. Ja, ja han verkar nöjd nu i alla fall. Nu skulle han försöka? sova en stund innan rummet måste vara tomt kl 12.

Själv har jag vaknat en hinmla massa gånger i natt. Tycker sängen är alldeles för hård och nu på morgonen började det väsnas tidigt tycker jag, Lät som om de drog städvagnen utan för min dörr hela tiden ;-) Men nu är jag nyduschad och mätt. Oj vilken frukost det var. Det bästa var nog att man själv kunde pressa sin apelsinjuice. Så två stora galss med juice blev det både idag och igår. Dock för det med sig att man snart måste uppsöka en toalett ;-)
Det jag oroar mej mest för är att vi inte ska komma iväg till stationen i tid. Men med över en timme från att sonen ska vara ute och klar tills tåget ska gå ska vi väl fixa.

Vädret är mulet men jag hoppas på uppehåll, inte så kul att gå på stan annars. Så nu ska jag upp och packa innan jag beger mej till Hobbyglädje, synd bara man inte kan köpa några papper, vågar inte det med all annan packning vi har. Sedan väntar fika med Annika.

Jönköping

Ja då sitter jag här i Jönköping. Sonen är på Dreamhack. Tyvärr blev det ingen dröm för honom. Redan igår pajade datorn. Han pratade med flera supportrar som konstaterade att moderkortet nog var sönder. Och eftersom det är en Dell dator så är andras moderkort för stora för Dellen, vilket innebar att även ett nytt sjassit skulle behövas + ny kylagregat. Detta skulle gå på ca 2100 kr. Puh!!!
Gick en sista gång till Dreamhacks verkstad, där kollade de datorn för 20/tim. Gick in och gjorde något i biosen och sedan var det klart. Alltså 20 kr istället för 2100:- Då var kl nästan 24. Lämnade honom för att gå och sova.
Han med att gå på stan och på bio innan jag fick stötta honom på kvällen. Hittade ett trevligt orientaliskt fik. Mums. Sedan en trevlig butik med en massa vinägrar, oljor, kryddor mm.

Vaknade vid 7.30 och ringde till sonen som fick komma och äta frukost. Först vid 3 tiden i natt hade han installerat klart allt. Jaha, jag drog till A6 och han tillbaka till Dreamhack. Jo just det glömde skriva att det öste ner igår kväll så sskoran var genomblöta, visade sig att det var ett stort hål under den ena sandalen. Så det blev ett par nya sandaler på Ecco. Dyr resa det här!
Väl tillbaka till Dreamhack så ringde sambon och talade om att nu hade sonens externa hårddisk lagt av. Den hade han fyllt med filmer osv. Såå nu skulle det köpas en hårddisk till till datorn. Jaha, in igen för att följa med till verkstan igen. Inga problem här inte utan det fixade de sanbbt. Sonen gick hem för att sova några timmar och jag gick bort för att installera datorn åt honom och sitta där och leka lite. Men vad händer....... jo samma fel som det var första gången kom tillbaka. Bara att gå tillbaka till verkstan igen och skaka på huvudet. Kan säga att vi är stamkunder där nu. Följde med tillbaka och kollade datorn men kunde inte fixa det där så han fick än en gång ta med sig datorn. Nu vet de att vi kommer runt 19-tiden igen. Hoppas de lyckats fixa allt åt honom.
En sak är i alla fall säker. Det ska inte komma in någon mer Delldator i vårt hus. Igentligen vill inte ens verkstan befatta sig med Dell eftersom allt där är så krångligt.

Sitter nu vid datorn på hotellet och småsurfar lite. Ska sätta mej och läsa en stund också tills sonen vaknar.
Uppdateringe med lite foton blir det när jag är hemma igen

I morgon ska jag träffa min listvänn Annika samt besöka Hobby Glädje. Ska bli kul.

Vaaaarmt

Detta är ju inte klokt. Nästan 30 grader flera dagar i rad nu. Och en jobbig värmer. Jag som alltid har älskat sol och värme tycker detta är ooooolidligt. Har suttit en stund under ett äppelträd på gården och läst. Nu är det mest mulet men en tryckande hetta.

Igår var vi i Malmö för att fira lillkusinen som fyllt 2 år. Rasmus och jag gick en stund på stan. Hur kul är det att gå med en 17-åring på stan! image572
Ja vi fikade i alla fall efter mycket ältande om vad och vart.

Min svägerska och man har köpt ett sommarhus utanför Malmö. när man gick ner till havet så gick Öresundsbron där.
image573Mysigt område, tog ca 30 min med buss in till stationen. Men den busschauffören måste ha köpt sitt körkort på E-bay, Blocket eller liknande för det var inte klokt vad dåligt han körde. Bussen hoppade fram nästan hela tiden. Hållplatserna upptäckte han försent varje gång för att kunna stanna till lite smidigt. Nej här blev det tvärbromsningar varje gång.

Såg bil 83-88 på vår tur till Malmö, synd bara att jag inte kommit dit än. Men jag fick bil 080 och 081 tillsist.

Skulle besökt Stämpelaffären men de hade stängt denna lördag. Grymt, jag som skulle köpa en massa dynor. Fick shoppa på Panduro istället.

På tal om att shoppa så gjorde jag det i fredags. Var inne för att handla lite kläder, kom hem med ett par byxor, ett par shorts, 2 linnen, t-shirts, tunikor och underkläder så nu har jag nästan allt för sommaren. :-)

Tillsist ett kort påmina fina barn
image574

Nationaldagen

Idag har jag varit på torget och firat Nationaldagen. Att jag åkte dit berodde enbart på att Kungen och Drottningen skulle komma. Fick perfekt plats med bra sikt mot bägge scenerna, men vad händer!!!!!!!!
image564
Jo ett antal pressfolk kommer och ställer sig precis framför och skymmer all sikt. Gissa att det var många som var sura! Var ju inte läga för att flytta på sig 15-30 min innan det skulle börja. Morrrr.
image565      image566
Fick ett par bilder då kamerorna var riktade åt ett annat håll.
image567
Efter Torget skulle de åka med Paddan upp till Medeltidsbyn och sedan tillbaka för rundvandring på biblioteket.
Mycket folk stod längst Nissan för att få en liten skymt av kungaparet, även så jag.
image568

Förövrigt har jag gjort 5 st kort idag. Kändes skönt att pyssla lite igen. Två kort ska ges bort på lördag, ett ska min pappa få och två kan vara bra att ha till framtida bruk.
image569
Kort till min svåger
image570
Kort till ungarnas lillkusin.
image571
Ett kort som min syster fick i fredags när hon fyllde år.



Firandet är över

Ojojoj, här har det firats i dagarna 4. Räknade ut att jag har varit ute i ca 24 timmar. Tur att firandet inte håller på i en vecka. Känns i benen att man gått så mycket. Vädret har varit bra, var dock lite varmt igår. Både i fredags och i lördags hade jag mina medeltidskläder på mej. Kändes helt rätt.
Staden har verkligen kryllat av aktiviteter längst Nissan. Dottern har spelat vid två tillfällen. Massor med musik, dans och andra uppvisningar har det varit. En helt fantastisk teaterföreställning var vi på ute i hamnområdet i fredagskväll. Panta Rei. Flera hundra aktörer var med i föreställningen som speglade Halmstad under 700 år. Man hade hjälp av både lyftkranar, båtar, flygplan, bilar och hästar. Själva Nissan blev en teaterfond där det även hände grejer. En kör på över 300 personer deltog. Ja det var verkligen pampigt.
Här kommer ett smakprov av vad jag sett.
image552
Hästekipage såg man både här och där.

image553
Takvy

image554
Veteranbilar fick köra genom Norre Port, precis som förr i världen.
image555
Härliga gamla bilar.
image556
Högreståndsdans
image557
Fina smycken.
image558
Vildsvinet stektes
image563
Hertig Kristoffer med följe besökte medeltidsbyn
image559
Räven smög omkring bland stugorna
image560
Den stora kastmaskinen laddas.
image561
Sonen var med och gjorde en mindre variant som hans skola tävlade med.
Igår blev det ingen träff, hur det gick idag vet jag inte.
image562
Paddan var inhyrd från Göteborg och tog med folk ut på  Nissan

Nu återstår det att välja ut foton som sedan ska scrappas. Har blivit lite kort tagna under firandet. Över 200 blev det.