Hipp Hurra

Ja då var det födelsedag i stan. Var inne en sväng på stan på em.
image545
Massa med folk som strosade runt överallt. Många även utklädda.
image546
Inte så lång kö till tårtorna, så jag passade på att få mej två bitar. Lyssnade på lite blues innan jag cyklade ut till Medeltidsbyn.. Wow så häftigt det var. Tyckte att det var fint när vi var där med skolan men nu var det matlagning, försäljning, musik mm vid varje hus.
image547
image548
Vildsvinet stektes, hantverkarna var igång. Ja dit får jag ta en sväng till för jag hade inga pengar med mej att köpa något ätbart för.
Sonen skule vara där vid deras kastmaskin, men inte. Han var på Game Center när jag ringde. Jaja han ska vara där på lördag så då får jag ta en ny sväng dit.
Sedan var det snart dags för dottern att uppträda, så jag cyklade in till Kulturskolan. Lyssnade på henne och lite på de minsta suzukieleverna som uppträdde sedan.
För sedan bort till Tullkammaren för att se hur långt ut som teatern är i morgon. Där fanns företagsbyn också, men den kan jag vara utan.
image550
Massa företag som gjorde reklam och hade en del tävlingar där man kunde vinna reklamgrejer.image549
En kopia av en gammal vikingabåt kunde man också se.
Sedan bar det hemmåt. Behöver vila idag om jag ska orka med två-tre dagar till

Halmstad 700 år

Ja nu ska snart det "riktiga" firandet gå av stapel. På torsdag till söndag nästa vecka sker det.
Den här veckan har jag besökt vår medeltidsby med några klasser. Kul var det och ungarna fick prova på en massa olika saker. På torsdagen visade vi upp det vi gjort i skolan för föräldrarna.

image539
Så här ser jag ut i mina kläder.
image540
Idag invigdes en ny fontän coh en nyomgjord park
image541
Runt om i stan hänger en massa flaggor med Halmstadanknytning som ett antal Halmstadkonstnärer har designat.

image542
I tisdags gjorde denna lyxkryssare en avstickare till Halmstad. Braemar heter den och tillhör ett rederi i Norge. Båten hade ca 700 passagerare och 300 st i besättningen. Ca 164 m lång och 22 m bred var den.

image544
Vad tycks om denna vackra tårta? Halmstads egen jubileumstårta. Mumsig är den kan jag lova.

Något helt annat, detta fina nät har vår husspindel vävt. Undrar var den gömmer sig för man ser den nästan aldrig
image543

En snabbis

Det är inte klokt, idag har det varit 26-27 grader men grått och trist.
Har sjungit med vår kör för sista gången denna termin, nu får man vänta ända till hösten innan vi sätter igång igen.

Idag har dottern kommit hem med nationella provet i Matte, A-kurs. Det var inte många fel och innebär troligen MVG. Nu hör det ju till saken att hon bara går i 7:an så något betyg i A-kursen blir det inte nu. Men visst är hon duktig! Hon har förresten gjort en ny blogg, kolla gärna in den.
http://saraa.bloggagratis.se/


image537
Ett kort kommer här som en nätvän fick idag, några dagar för sent, men men, det kom i alla fall

image538
Det här kortet la dottern beslag på till en kompis som fyllde år.

Nu ska jag snart  titta på Lost och äta rabarberkompott som dottern precis gjort.

Scrappat

Som vanligt har denna veckan gått i en rasande fart. I måndags hade vi konsert med vår kommunkör. Det var de närmast sörjande som kom för att lyssna.
I tisdags var jag på 50-årsuppvaktning. Hon fick detta kort. På onsdagen var jag lite trött av någon konstig anledning ;-)
image525

Men sedan var jag redo igen. Scrappade någon varje dag torsd-lörd.
I helgen var det 
Utmaningsrally.  Han att delta i 3 LO tävlingar och en korttävling
image526
Inte alls min vanliga stil, men den är scrapliftad.

image528
Fri tolkning efter en skiss
image529
Färgutmaning svart-gul-orange

image530
Morsdagskort

Lite mer jag gjort
image531
image532

Har hunnit vara en sväng till medelstidsbyn igen. Den här gången följde dottern med
image533

image534

Var till Norre Katts park också och fotade lite
image535

image536

Här även haft skolans videokamera hemma för att lära mej. Ska filma på tisdag när vi besök medeltidsbyn. Har t.o.m. gjort en liten filmsnutt av det jag filmade, men jag vet tyvärr inte hur jag ska kunna visa den här.

scrappträff bla

Oj vad tiden går. Hinner inte med just nu.

Idag har jag varit på scrappträff. Ca 60 st ska vi ha varit. Himla kul. Var med i 3 av 4 utmaningar. 2 priser fick jag för det. Bra arrangerat, god mat, massa priser, massa att handla. Perfekt alltså.
Här är min nygjorda namnskylt.
image519

Mitt bidrag till Monokromatisk LO eller kort
image523

En LO utanför utmaningarna
image524

Förra veckan gifte sig en nätvän. Detta kortet fick hon då.
image520

Fina blommar har jag också hunnit fota
image521

image522


Denna veckan är också fullbokad. Körsjungning och 50-års uppvaktning. Skönt att vi är lediga på torsdag. Har även tagit ledigt på fredag :-)

Lördagkväll

Idag har jag gjort en LO och på börjat en dubbel LO
image516


Har en massa utstansade dies så idag har jag börjat sortera alla i olika kategorier. Oj vad många jag hade. På fotot är det långt ifrån allt.
image517

Satt och bläddrade i Scrappiz galleri på em och hamnade i den  "känsliga"´mappen. Många LOs som berörde på ett eller annat sätt. Var tvungen att ge mig iväg till kyrkogården och försöka hitta min kollegas barns grav. Hittade den efter mycker letande. När jag väl var framme så bara strömmade tårarna ner. Minnen kom tillbaka från när min syster miste sin lilla flicka. Kan fortfarande höra henns förtvivlan när hon ringde och berättade att de höll på att förlora Sofie. Och där satt jag 30 mil bort :-(
Den här graven var full med blommor i rosa och vitt. Vackra hjärtan och kransar. Även en söt liten blomtavla ala Kitty med rosa rosor fanns det också.
Det är bara så orättvist i världen. Alla vuxna som sätter hur många barn som helst till värden och skiter i dom från första stunden. Medan vissa inte vill något hellre än att få bli föräldrar men inte lyckas. Alla barn som aldeles förtidigt får lämna sin familj till ett liv i Nangijala. Man kan inte annat än gråta. :-(
image518

ett litet kort

Detta fick min nätsyster netha nu när hon fyllde år. Gjorde det på vår scrappträff.
image515

1 maj

Åter en ledig dag.
Idag var jag på Brunsons, där folk från Bazzil fanns på besök. Man fick göra varsitt kort. Inte riktigt mina färger men man fick ju passa på. Kortet blev inte riktigt som förlagan. Kan ju inte göra som alla andra ;-)
image511


Cyklade sedan ut för att se hur det såg ut i vår medeltidsby som snart ska vara klar. Det kommer att bli riktigt häftigt tror jag. Än så länge såg det ut som om de hade en hel del kvar att göra. Tur att vi inte ska dit med skolan förren i slutet av maj.
image513

Lite djur fanns det redan där. Bla denna söta lilla killing.
image514

Så här vackert vart det i parken utanför muséet när jag cyklade förbi.

image512

Han jobba några timmar också med div foton till hemsidan. Skönt att få sitta en stund utan avbrott. Har dessutom suttit och fixat med en massa foton som jag ska beställa vartefter. Den här gången har jag förminskat ner många av bilderna så jag får två eller fyra st på varje bild. Det tar sin lilla tid vill jag lova, men nu är det gjort.