29 jan - wäääää

image881
Idag är det synd om mej. Skar mej i naglen när jag skulle skära morötter på jobbet. Kan tala om att det INTE var skönt. Långfingret var det, så jag går omkring och gör fuck you med fingret. Skar genom naglen så det blödde men tryckte tlll hårt på  en gång så vi får hoppas att det läker ihop bra. Har nog gått och spännt de andra fingrarna för nu värker de mer än det skadade fingret.

Nu har jag betalt avgiften för lördagens träff, så fingret får allt vara frisk till dess.


Possitivt var istället utveklingssamtalet hos dottern. Det var bara possitiva ord från skolen :-)

Oj vad jag brukar använd fingert när jag ska skriva på tangentbordet :-(27 jan

Idag har jag hållit på med scrapping nästan hela dagen. Nja jag började med att rensa lite bland videobanden i morse, kollade på en film i dålig kvalite innan bandet kastades.
Nästan gjort klart en LO från i torsdags, men jag saknar en chipbordbokstav, vet inte vart jag har lagt arket någonstans :-( Gjort klart kortet från i torsdags i alla fall. Sedan har jag tagit tillvara på det härliga ljuset vi haft idag, och plockat ihop en hög med kit. Ska ev på scrappträff på lördag och då slipper jag dra med mej alla grejerna.

26 jan

Usch, inget är roligt. Blåst och regn ute, knasig dator inne.

I tisdags var vi på Skottårsrevy, var väl så där. Första gången vi varit på någon sådan revy. Kul i alla fall att komma iväg. I torsdags var jag på scrappträff. Får inte så mycket gjort utan babblar bara.

Idag har jag fortsatt rensa i mina bokhyllor. Lyckades få 2 pärmar tomma idag. Suttit och kollat lite på video också, även där kan det rensas en del.

Min syrra skickade ett brev tuill sonen i helgen. Men inte har det kommit något inte. Det var likadant förra året. Undar vad de har för brevbärare i Norrköping. Trist när pengar försvinner så där :-(

Har fått erbjudande om att följa med till Mallorca i april. En kompis dotter ska göra sin praktik där och amman ska förstås åka ner och hälsa på. Det är ett klart lockande erbjudande. Så det beror nog på vad vi kommer upp i för kostnad. Men visst vore det skönt att åka i väg en vecka

image880
Kortet sonen fick av oss i måndags


21 jan - för 18 år sedan

image877
Ack vad tiden går. Nu har detta lilla knyte blivit myndig. Så idag har släkten varit här. Vi har ätit rostbiff och potatissalllad + te och dajmtårta. Sonen har fått pengar, en pizza och grejer tills han flyttar hemifrån. Han muttrade något om att han visst blir utslängd nu ;-)  Av oss får han pengar till en ny mobil eller till ett abbonemang, det är bara att välja. Även en bild i
tidningen hade vi fixat. Tro dock han var nöjd med dagen.


Och så här ser han ut idag min lille plutt
image879


20 jan

Blev bara ett kort till min blivande 18-åring gjort idag. Fast har ju gjort en hel del annat än pyssel istället. Har gjort en massa potatissallad och 2 dajmtårtor. Har rensat i min bokhylla, tre pärmar blev en. Har slängt ett par gamla videoband som knastrar. Försöker fixa mer plats till mina scrappgrejer men det är inte så lätt.

19 jan - scrappat

Så var det risk för storm igen men det blev ganska lugnt. Visst har det blåst men allt ser normalt ut ute, i alla fall det jag sett.
Har scrappat lite idag då det varit ljust ute. Blev 3 st LOs färdiga. Den från igår, en gammal halvfärdig och en helt ny.
Även kortet från igår har blivit klart. Ska till en utmaning på en av mina listor.

Har även storhandlat idag. Hade 5 % på Hemköp på ett köp denna månad så jag passade på idag när vi skulle handla inför sonens 18 årsdag.

Ikväll blir det att slappa i soffhörnet.

image873
En gammal som har väntat på text

image874
Ett litet kort med papper från nästa LO

image875
Dekorerat och skrivet på gårdagens LO

image876
Helt nygjord idag. Visst är alfabetet snyggt!

18 jan

Idag har jag varit och lämnat in min dator. Sa till killen att denna gång får han göra det ordentligt. Då sa han att datorn ska skickas till Linköping för genomgång. Detta lägger på minst en veckas väntetid på att få hem datorn igen. Usch, vill ha min dator nu.

Igår var jag på scrappträff. Började på en LO och ett kort, bara texten kavr på kortet men jag får nog dekorera LOn lite mer innan den är klar. Jo jag gjorde ju lite på mina bidrag till en atc-swapp också. Ska ha på lite glitterlim idag framför tv´n


15 jan suck :-( och glad

Ja ni tror väl mej inte, men min dator har pajat igen. Ikväll fick den helfnatt. Helt plötsligt stängs den av och det börjar hacka mellan de bägge dvdinkasten. Startar om et par gånger men det kommer bara igen efter olika lång tid. Drar nätsladden och väntar en timme. Men inte hjälpte dte inte :-( Samma grej händer igen. Så det var bara att ringa supporten igen. HAn konstaterade att jag väl nyss ringt, jo tack hämtade hem den i fredags svarade jag. Försökte att starta med recoveryskivan men datorn reagerade inte ens för den. Så nu är den felanmäld igen !!!!! Snacka om att jag  inte gillar att vi har bil. Nu måste jag be svärfar igen om hjälp. Men denna gången finns allt räddat i alla fall. Nu är det bara mailen från i lördags som försvinner, men det står jag ut med. Tyvärr hinner jag väl inte efterbeställa 100 bilder billigt hos Fuji, det gällde bara till på måndag.
Jag som höll påmed inbjudan till nästa scrappträff, nu har jag inga adresser tillgängliga. För så smart var jag inte så jag la dom på  en skiva utan allt ligger på hårddisk D:\

Som tur är har jag fått en glad överraskning av
Annika, nämligen denna
image872

Tack snälla vännen.

"Give the award to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel happy about blogland. Let them know by posting a comment on their blog so they can pass it on. Beware you may get the award several times."
Ska fundera på vem jag ska ge denna när jag är på lite bättre humör och kommer åt mina länkar

14 jan

image869
Ack var livet kan vara oberäknlig. I mars träffade jag en fd arbetskamrat från skolan, i dag är hennes dagar räknade. Ännu en som kommer att berövas livet alldeles för tidigt och lämna man och barn ensamma efter sig. Och det i denna hemska sjukdom cancer. Det forskas och forskas men varför kan man inte hitta något botemedel mot detta.
image871

Idag ringde även sonens mentor och talade om att närvaron inte var den bästa förra veckan. Man blir ju fly förbannad på detta sätt att ta tillvara sin utbildning, men han lever ju i alla fall. Och vad gör igentligen granbarren på golvet som inte är uppdammsugna - kollegan kommer troligen aldrig att komma hem till sin dammsugare ens.
Sambon kommer inte att vara hemma när dottern fyller år, kollegan kommer inte att få uppleva nästa födelsedag

Ta tillvara på varandra där ute. När som helst kan livet ändras för vilken vanlig familj som helst

image868

Se mig för här är jag
låt mig få komma nära
till era hjärtan så som den jag är
den jag försöker vara
ge mig min morgondag
min enda önskan nu och här
älska mig för den jag är

image870

13 jan - bara lur

Satt och tittade på film i morse och stängde av och hamnade på något ringprogram på tv5. Man skulle lista ut ett ord. Ringde och kom fram, men gissade fel. Det var sedan ett långt uppehåll mellan ringningarna. När man hade fått ytterligare ledtrådar var ordet givet. Men inte kommer någon fram för det. Klockan gick och snart var programtiden slut. Är det då så att ingen ringer????? Nej! Jag ringde 2 gånger utan att bli framsläppt till tvn, uppmanades bara att pröva igen.
Ja då är det klart man kan ha höga potter när man tvingar folk att ringa och ringa utan at släppa fram samtalen :-(
Rena lurendrejeriet alltså :( Var både första och sista gången jag ringde, den saken är klar.

Annars har jag scrapat lite. En LO är klar och en ska jag ah titel på. Tyvärr funkade inte den titeln som jag räknat med. Var på min systers barnbarn, och skulle ha titeln "x dagar" men spjuvern visade sig vara över en månad på kortet. Så nu får jag fundera ut något annat.

image867
Dagens LO

image866

Gårdagens LO

12 jan

Idag har jag scrapat lite. Gjort en LO klar + plockat ihop papper till ett par till. Det gäller att passa påde få timmar då ljuste är bra.
Har även varit på stan med dottern. Gick faktiskt smärtfritt denna gång. Blev inköpt ett par skor på Ecco och ett par jeans, ändast 199 kr. Sedan var vi en sväng till Brinsons och köpte på oss lite papper med.

På em åkte granen ut och jag har plockat ner nästan alla julgrejerna. Dottern måste bara plocka ut sitt innan jag kan lägga ner allt i kartongerna. Men jag vill allt ha kvar adventsljustakarna ett tag till. Det blir ju så himla mörkt annars.

Tror jag har hittat mina mail och favoriter nu :-) Även alla andra dokument ligger nu i tryggt förvar på den andra hårddisken.

Avsluta med en LO jag inte visat tidigare. Vem längtar inte till sommaren :-)
image865

11 jan - glad

Jippi, sitter nu med min dator hel och lagad och allt hade de kunnat spara. Var moderkortet som var trasigt.
Så nu ska jag försöka hitta var alla favoriter i Firefox finns sparade och vart hela mailen finns.


9 jan

Går här hemma som en osalig ande när jag inte har min dator på plats. Kommer på mer och mer grejer som kan vara borta. Vörst är nog div uppiggande mail som jag har kvar från när livet varit extra jobbigt bla. Brukar läsa dom ibland och inse vilka goa vänner jag har där ute. puss på er

Har fått veta att jag har i alla fall en läsare här som inte skriver något skojsigt till mej. Så nu Stefan, smyg inte bara omkring här utan skriv gärna något snällt  någon gång. Kanske du har två sovplatser över när Springsteen kommer till Götet i sommar?

image863
Kort till min vän ML

image864
Några småkort till PIF-vinnarna

8 jan

Nu har vi varit och lämnat in datorn. Det ser inte så hoppfullt ut denna gång. Ev är moderkortet sönder och de får blåsa hela min hårddisk. Så då försvinner all min e-post + adresser och alla mina länkar. Så ta gärna och skicka ett mail till mej så jag får in er i min e-post igen. Läser posten på webben nu, så jag kan se till att spara där.

Idag började förövrigt skolan. Man kommer snabbt in i det igen, allt blir som vanligt. Tyvärr har en del barn fortfarande svårt att tackla ett nej. Det är det som är det tråkiga med jobbet, alla dessa konflikter och uppkäftiga ungar :-(

6 jan

Ja nu är det slut på ledigheten. Som vanligt ägnar jag sista lediga dagen till att jobba ;-) Har lagt ut en massa foton pås kolans hemsida idag. Har även lagt ut lite grejer till försäljning på Scrappiz, annars har jag inte hunnit med något mera.
Glömde i min ilska i fredags att berätta att jag fick 3 hela paket/brev då. Min cuttlebug som redan är invigd. Gjorde en LO och 3 kort igår. + en LO nästan klar, ska bara klistra dit rubriken. Fick hem mina Promakerpennor också och har testat även dom, helt okej även om de luktade lite.image860

image861
Nyinköpta larvbrads
image862
Målat med mina nya Promakerpennor

6 jan - PIF vinnare

Blev utan konkurans Annika och netha. Grattis. Brev är precis postat.
Nu är det er tur att lotta ut 2 PIF-kuvert

4 jan - j...a dator

Ja då var det dags igen. Skulle vara snäll och låta dottern kolla mailen medan jag fixade ananasen till pizzan. Vad händer? Jo samma fel som jag hade på datorn för 1,5 månad sedan kommer tillbaka. Tror jag skulle bryta ihop helt och hållet. Matlusten försvann direkt och jag ville bara skrika. Efter maten ringde jag support och pratade med dem ett par gånger men inget hjälpte. Så nu är datorn felanmäld och ev var det något med moderkortet. Nu har man bara att vänta på att de ska ringa från Office i nästa vecka, sedan får man hoppas att svärfar har tid att skjutsa bort mej och datorn. Sedan återstår en lång väntan på att se om de kan  fixa datorn med alla grejer i behåll. Vet någon förresten vart Outlooken sparar mailen och adresserna någonstans? Vart hitar man alla länkar man har i Firefox? Ja dessa grejer finns det ingen backup på alltså :-(


Dessutom blåser det svinkallt här för den delen :-(

3 jan

Idag har jag varit flitig. Var på jobbet runt 7.15 och fick en hel del gjort innan jag vandade hemåt strax innan 12.
Hade fått brev att hämta på Hemköp. Det var min beställning från Skaparlusten, mest fina papper. Har redan använt några av dem.
Idag fick jag 2 dubbel LOs och 2 enkel LOs gjorda. tror jag kommit in i en skapaperiod igen :-)

Här kommer några jag gjort tidigare

image856
vänster sida

image857
höger sida

image858

image859

NY PIF-tävling

Nu har jag vunnit min andra PIF-tävling, och jag som inte postat mina första vinter än. Men lugn de kommer.

Pay It Forward
Denna gång har jag vunnit hos
Creamaria
Vill du ha chansen att få en PIF av mig så skriv en kommentar till det här inlägget. Du kan skriva fram tills 24:00 på fredag 4/1 så drar jag sen 2 stycken personer som får en scrappig gåva av mig och sen är det din tur att göra likadant på din blogg och skicka vidare 2 kuvert med material.

1 jan 2008

GOTT NYTT ÅR alla läsare

Ja då var vi inne på ett nytt år igen. Undrar vad det ska föra med sig.
Gårdagen tillbringades hemma med familjen. Åt god mat.

image851
En salsa till förrätt.
image852
Ugnstekt lax, pressad potatis och sockerärtor till huvudrätt
image853
smaskig glass till efterrätt

image854
Sedan spelade vi lite poker .


resten av kvällen tillbringades i soffhörnet tittandes på tv. För mej hade gärna tolvslaget fått vaar redan runt 22-tiden. men nu fick jag försöka hålla mej vaken två timmar till. Kan ju säga det att det var jag som gick och la mej först, resten av familjen tittade på någon film på tv´n tills närmare kl 02. Men så var det också jag som var uppe först i morse och detmed god marginal ;-)
image855

Både i går och idag har jag scrappat lite

Under 2007 har jag gjort
6 st blomLOs 6*6
2 A4 enkla
1 A4 dubbel
60 st enkla 30*30
19 st dubbla 30*30
88 kort
39 julkort
26 atc
11 tändsticksaskar

sedan är det säkert en del som jag glömt fotoa också.
Känner mej faktiskt nöjd med lista. Hade som hemligt mål att göra minst 100 LOs under året och det blev det ju om man räknar de dubbla som två sidor ;-)