Min son ser dåligt + föräldramöte

67200-71
Idag har vi varit på synkoll med sonen. Det var nog tur det för synen hade försämrats mycket sedan vi var där för två år sedan. Hade han kört bil så hade han inte fått köra, så dålig var synen nu. Så nu blir det att punga ut med 1180 Kr. Som tur var kan han behålla de gamla bågarna. Förhoppningsvis är glasen klara på måndag, då får han bara vänta 3-4 timmar som det tar att fixa klart dem.

Har också varit på föräldramöte i den nya skolan som dottern ska börja i i höst. Fick redan på det igår. Snacka om framförhållning :-( Anledningen till att det kom så sent var att de inte hade några färdigfrankerade kuvert. Snacka om dålig ursäkt! Talade om för dem at det fins internpost mellan skolorna, men det hade lärarna inte tänkt på.
Det pratades vackert om att de ska möta barnen där de är, jobbar enligt IUP (individuell utvecklingsplan). Samtidigt sa den ena läraren att en viktig sak på hans lektioner är att alla ska ha rätt till  arbetsro. Undrar hur man fixar det när man bara har tillgång till ett klassrum? Eller är arbetsro att alla sitter stilla vid sin  bänk och är tysta? Samtigt visar forskningar på att vi har olika inlärningsstilar. En del vill ha det tyst andra ljud omkring sig. En del vill definitivt inte sitta rätt upp och ner på en stol utan tex nedsjuknken i en soffa. Många elever har svårt att sitta stilla och behöver röra på sig.
Vem har mest rätt till arbetsro måntro?
Ska bli spännade att se hur de möter dottern som redan nu jobbar i åk 8 mattebok.


Kommentarer
Postat av: Ingela

Börjar ju inte så bra.
Vilken tur att hon har en mamma som vågar säga ifrån.
Ha en bra helg förresten.

2006-06-02 @ 08:10:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback