Valborg

67200-29
Den här LOn gjorde jag klar igår kväll. Tyckte jag var lite skojig när jag satte cirklarna före-under-efter respektive foto.
Idag är det festdag. Ska strax till ungarnas kusin på 20årsuppvaktning. Hon ska fa ett scrappat album med en sidan för varje levnadsår. Hoppas hon blir glad.
Sedan bär det iväg till svärisarnas guldbröllopsfest.
Så idag har jag vankat av och an och funderat på vilka kläder jag ska ha på mig. Så är det alltid när jag ska iväg. Kan aldrig bestämma mej vilken kombination jag ska ta. Och när det dessutom regnar av och till så gör det inte saken lättare. Vita byxor som kanske blir nerfläckade direkt av vattenplaskandet :-( Men jag har fortfarande 1 timme på mej innan bussen går.


Fixardag på skolan

Idag har föräldraföreningen haft fixardag på skolgården. Vi har målat, snickart, grävt mm. Var ca 26 föräldrar som kom. Lite lite då det går runt 240 barn på skolan, men vi som var där var nöjda med vår insats i alla fall. Jag är ju både förälder och personal, och det var ju bra det då jag kunde öppna och låna div grejer av vaktmästaren. Fast vår rektor var också med hela tiden. Kul
67200-28

En grupp gjorde en liten balansbana. Man grävde ner stubbar och däck och satte upp rep att ta sig fram på.
Löparbanan soppades, det togs bort grus och gräs som letadt sig in över kanten. Nya linjer målades.


2 stora urnor planterades med blommor. Lite mer växtligheter planterades också.


Några målade alla bänkar och en del lekredskap.
67200-26

Jag hjälpte till att måla i en del linjer på asfalten, till bandyplan, kingruta, vi gjorde en ny kingruta också. En bokstavsorm målades. Vi skulle ha gjort en 100ruta men det hans inte med denna gång.

67200-25
Ett gäng snickade ihop ett litet "stall" där barnen kan leka häst.

Det har även gjorts nya skyltar med fritidshemmens namn på som ska sättas upp.

Ska bli skoj att höra vad eleverna säger när de kommer på tisdag.


Blä för tandhyginisten

67200-24
Så var det då dags för det årliga besöket. Är ju inget man ser fram emot direkt. Ont har man efteråt, skäll får jag för att jag inte använder tandtråd i den utsträckningen som behövs. Sonen hade hon med som pockade på hennes uppmärksamhet. Var lite orolig då hon vände sig om  ibland för att hålla koll på sonen, samtidigt som hon rafsade min mun.
När hon skulle polera tänderna fick jag blunda, sedan sprutade hon på bikarbonat! Blä säger jag Hon sliter med instrumenten och blodet flödar känns det som. Avslutar med flour så jag fick varken äta eller dricka på en timme, jag som var färdig starx efter 12. Köpte mig i alla fall en räkbaugett som tröst. Ja jag fick ju med en räkning på 577 kr också :-(
Passade på att köpa med mig Bruce Springsteens nya skiva hem. Lite annorlunda än hans andra. Måste ju lyssna in denna då vi snart ska se honom live. Blir nog häftigt tror jag.

Första 12*12

67200-22
Har nu börjat med årets foton. I år ska jag scrappa i 12*12 har jag tänkt. Få se hur det går. Tycker i alla fall att denna blev riktigt bra. Se bara hur pappret följer snön på fotot längst ner.

67200-21
Ett grattis kort till min kollega har jag också gjort. Målade bakrunden med stämpelfärg, vatten och pensel. Rosetten är målad med rosa gelpenna.

Har även gjort bidragen till den sista svart/vita gruppen på Scrappiz.
67200-23
+ en till svart/vit när jag testade för swappbidraget

Nu är biblioteket invigt

67200-19
Så då var dagen äntligen här. Nu har vi ett nytt, stort och fint bibliotek. som sticker ut.
67200-15
I årets första ordentliga vårdag (+15*) började Invigningen kl 12,30 med musik. Kl 13 stegade kulturnämdens ordförande fram och sedan div annat folk.

 67200-14
(12,45 var det inte så många som väntade utanför)

67200-20
En kvart efter utsatt titt släpptes så en massa ballonger upp och biblioteket förklarades invigt.

67200-16
Det var sedan en lång kö av folk som ville komma in och titta. Vakter stod i dörren och släppte in folk pö om pö. Det fick visst bara vara 1200 där inne samtidigt. En familj jag pratade med hade köat i en timme! Själva kom vi in på ca 15-20 min

67200-18

Dottern spelade med Suzukigruppen. Gick runt lite och tittade, besökte fiket. Inredningen går i grönt för att harmoniera med grönskan utanför.

67200-17


Så här ser de ut

67200-13
Här är bägge mina nya stämplar som kom igår från InkyWings. Var tvungen att montera dem i morse innan jag gick till jobbet.


Nya stämplar

Jo idag fick jag ju mina 2 nya specialdesignade namnstämplar från Inkywings. Har inte monterat dom än så jag kan inte visa upp dom, men det kommer

20 årsjubileum

Den 19 juli ska The Husbands ha en jubileumskonsert, med orginalmedlemmarna,  ute i Tylösand på Solgården. Biljetterna släpptes på Ticnet igår. Så nu har vi 2 biljetter bokade :-) Blir väl inte riktigt samma sak när de ska spela ute istället för ett trångt och svettigt Kavaljeren, det var där det började, men det ska bli skoj ändå. Tänk 20 år sedan......ojojoj
En artikel från Hallandsposten finns här
http://www.hallandsposten.se/artikel.asp?oid=131782

Vårswapp

67200-12
Idag kom alla bidrag från en vårswapp jag varit med i på Stämpelsnack. 2 av korten hade samma tulpanstämpel som jag använde mig av till mina bidrag. Det var lite festligt. Fast vad kan vara mer vår än tulpaner!
Ikväll ska jag sortera en adresswapp som jag är med i, men det bidraget får ni inte se förren på fredag tidigast ;-)


Avslutad swapp

Nu är alla bidrag utskickade i min djuratcswapp. Oj va många fina bidrag det blev.
Här kommer mina 5 bidrag. Det är faktisk ganska svårt att skiljas från vissa av dom, så därför fotar jag allt jag gör.

Djuratc

Slut på påsklovet

Ja du var det snart dags att jobba igen. Oj vad helgen har gått fort, men jag har verkligen kunnat koppla av.
Började dagen med att gå igenom en massa post som jag bara lagt undan. Tog över en timme

67200-10
Sedan åt jag två goda mackor framför tv´n

67200-9


Nu var jag laddad för en pysselstund. Har faktisk gjort 3 st kort, en svart/vit omgång med atc till en swapp och 2 spotlightatc

67200-8
Den här är gjord efter en skiss på scrappiz, tyvärr skulle den varit klar igår om jag skulle laddat upp den till utmaningen. Tänkte inte på att det är måndag idag :-(
Blev faktiskt nöjd med de svartvita bidragen men dom visar jag inte upp än ;-)
Nu ska jag ta mig igenom lite mail innan det är dags för sängen.
Påskdagen 2006

Idag har jag gjort 2 st rulltårtor, en med äppelmos och en med blåbärssylt. Stekte en rostbiff till. Kl 16 skulle släkten komma för att fira min födelsedag.

Men jag var ju bara tvungen att göra ett kort innan de kom. Det är efter en skissutmaning hos Stämpelsnack
.67200-7

Han även starta en ny swapp där, atc med spotlight-tema. Ska bli kul att se vad det blir av det. En grupp är redan full :-)

Bjöd alltså på rostbiff
67200-6

och potatissallad. God och enkel att göra. 67200-5
Fick scrappgrejer och pengar till min Stockholmsresa i maj. Jo jag är så lyckligt lottad att jag fick en biljett till Springsteenkonserten av min kära sambo i födelsedagspresent :-)

Efter att gästerna gått slötittade dottern och jag på tv ett tag innan sonen ville se på hockeyn. Jag fick då dra mig in till datorn och läst ett antal mail. Gjort lite drag på itsyourturn.com

Nu ska jag fortsätta att rensa lite bland alla mail
Jo förresten, här har det varit ett härligt vårväder idag, 14° som högsta notering på HPs hemsida


Vår på gång

Igår var jag på stan och det kändes för andra gången i år att våren är på gång. Förra gången kom det snö dagen efter, men än så länge är det soligt här. Ca 12 grader har vi just nu

67200-3

Igår så gjorde jag klart en drös atc. Fixade också alla kuvert med swapbidragen som ska hem till sina nya ägare.
Sedan var det dags att fira påsk. För första året på bar länge ahr jag inte en påskpryl framme. Har helt enkelt inte haft ork. Fast igår tvättade jag fönstren i köket och satte upp andar gardiner. Alltid något ;-)
Åt en massa ägg till middag, lax, köttbullar, sill och prinskorv slank också ner.

67200-4


Långfredag

Ja det blev en lång dag.
Idag har jag fixat min djuratcswap så den kan komma iväg till alla deltagare.
Jag har gjort både köttbullar och lammstek. Köttbullarna ska vara till påskafton och lammsteken åt vi idag med potatisgratäng till.
Har gjort 2 st LOs + 2 grupper med svart/vita atc. Har även påbörjat ett antal atc till. Ska bara klistar fast det sista i morgon. Just nu ligger de på torkning med glittret.
Dessutom har jag faktiskt börjat plocka bort från soffbrd och soffa i vardagsrummet. Oj vad jag längtar tills jag har en egen scrappbokhylla i köket. Hoppas att min svåger snart kan låna en bilpå hans jobb så vi kan åka till Ikea.

Tror om ni vill men idag har jag sett solen ;-)

Torsdagkväll

Puh, då har man varit på läger då. Vi hade tur med vädrat, ja det regnade alltså inte. Kallt var det, men jag var påpälsad med ett antal tröjor och byxor. På tisdagen kom en farbror från Tekniskakontoret och lärde oss att gallra sly. På kvällen kom föräldrarna ut och grillade. Som vanligt stinker man rök efteråt. Efter några lekar när föräldrarna åkt hem, var det läggdags. Ca 23.30 sov alla. Tyvärr blev det inte så långvarigt då jag vaknade igen 5.45 av att jag hörde några prata. Det visade sig att 3 av 5 rum var vakna och låg nu i samma rum. Min ena kollega hade hört någon redan strax efter 5!!!!
När vi hade ätit och städat, han vi med en tävling ute innan det var dags för Labrador Sydväst att komma på besök. 9 st hundar hade de med som barnen fick hjälpas åt att hålla när vi gick en tipspromenad. Vi fick även se hur duktiga labradorer är på att hitta föremål ute i skogen.
Blev ett trevligt läger och jag tror alla var nöjda.

När jag kom hem väntade 12 st brev på mig med en massa olika swapbidrag. Till min djuratcswap har allt kommit så jag ska sortera upp dem i morgon.
La mig vid 22 och sov till 10.30 med ett lite avbrott då jag läste morgontidningen

Idag fick jag ytterligare swapbidrag. Har själv börjat med bidrag till min svart/vita atcswap. Har också läst en massa mail. Köpt lite påskmat. Gjorde kycklingwok med potatiskroketter ikväll. En försenad födelsedagstårt åt vi också ikväll + drack ett glas god konjak.

Inget speciellt

Ja då var det påsklov, men jag jobbar. Tyvärr var jag tvungen att jobba över då vårt andra fritids inte ville ta över mina barn när jag egentligen skulle sluta :-( Personen i fråga verkade visst inte tro att jag faktiskt slutade då.Jag blir bara så trött på det hela, orkar inte prata emot utan då är det lika bra man jobbar själv om nu allt är så besvärligt.

Ett par swapbidrag dök upp idag. Kul
Själv han jag inte med något pyssel ida. Har packat inför vårt fritidsläger. 20 barn och 3 vuxna åkeriväg till kommunens hus utanför stan i morgon. Blir borta en natt. Ska bli kul. Hoppas bara att ungarna kommer till ro och somnar så vi också får några timmars sömn innan de första vaknar igen

söndagkväll

Usch vilket väder! Det har regnat och snöat mest hela dagen. Jo, en liten solstund har det också varit.
Har tvättat som vanligt.
Har gjort 2 st djuratc till min djurswap. Har också gjort 1 LO klar och nästan en klar. Trodde jag skulle hinna mednågra svart/vita atc också men det blev inte så.
Dessutom var jag ju tvungen att gå och städa på fritids efter vår scrapträff igår. Det gick ganska snabbt, då jag fick hjälp av dottern också.

Ta föresten och läs Nethas inlägg om stämpelstoppet
http://nethas.blogspot.com/  Hon kan formulera sig så bra så.Puh

Så var jag då hemma efter en trevlig scrapträff. Ett par nya ansikten för mig, vilket var skoj. Fick 2 st LOs, 2 atc och 3 adresskort gjorda. Förstår inte att man bara pratar en massa. Tack vare min snälla son behövde jag inte bry mej så mycket om fikat utan det fixade han så snällt, både för och efterarbetet. :-)

Naturligtvis blev det prat om de knäppa reglerna vad gäller stämpling. Någon som inte stämplar(eller hänger på forum) själv förstår knappt vad vi pratade om när jag sa att man inte fick sälja Magnolias stämplar när man tröttnat på dem, på Tradera. Så för någon som inte alls varit med i diskussionerna verkar detta helt horribelt, vilket det ju är i och för sig. Hur kan någon få bestämma vad jag får göra med något jag köpt?????????????? Ja vad svarar man på det?
Skönt var det i alla fall att höra att det är fler än jag som tycker detta är fel.

Jag hoppas jag har energi kvar tills imorgon så jag kan fortsätta med mina djur-atc, som måste bli klara

Svar ang försäljning på Tradera

Kors i taket, fick faktiskt ett svar idag. Man hänvisar där till Upphovsrättslagen.
"Upphovsrätten skyddar bl.a. författares, kompositörers, konstnärers och andra skapande upphovsmäns rättigheter att bestämma över det som de har skapat."
Men kan detta verkligen stämma? Jag tvivlar på det. Kanske det finns någon juridisk kunnig person som läser detta och kan svara? Borde man i så fall inte få veta det när man köper stämpeln ifråga. Det står inget sådant i köpvilkoren eller på varan eller kvittot. Det blir ju som om man köper rättigheterna att använda stämpeln, inte att man köper själva stämpeln.

Som tur är finns det svenska företag som faktiskt inte ser några problem i försäljning när jag tröttnat på min stämpel.
Många ++++ till www.landstoken.se
http://www.spira.webb.se/

Tradera förbud

Sedan en tid tillbaka har det diskuterats om Ängelpolicyn hos våra stämpleföretag på ett forum där jag är med.
Tyvärr verkar detta vara ett känsligt ämne för nu har man låst den tråden.
Det bla jag har velat veta är om man överhuvudtaget kan förbjuda kunder att sälja vidare sina stämplar på ex Tradera. Eller om man kan förbjuda folk att byta uppstämplade motiv med varandra i så kallade RR=Round Robin. Undrar vilket lagrum det finns för att förbjuda det?
Mailade företaget som förbjuder försäljning på bla Tradera igår kväll. Ska bli intressant att få läsa svaret

För övrigt såg jag bil 008,009 och 010 igår :-)


"ko"rt


Mitt ko kort jag gjorde klart igår efter en skiss på Scrappiz improviserade onlinecrop

Har varit på föräldramöte på dotterns nya skola idag. Klassen ska hållas intakt i 7:an men kommer få in några elever från paralellklassen som ska splittras. Kul att se att så många föräldrar var där.
Innan jag cyklade dit tog jag en sväng för att se om bil 008 fortfarande stod kvar där dottern sagt att den stod. Och det gjorde den :-)

Igår gjorde jag ordning en massa post som skulle iväg. Bla en påskatcswap och en stämpelmotivswap på Scrappiz. Ett par födelsedagskort åkte också iväg. Han även med att göra ett par påskkort, men dom har jag inte fotat än


Första inlägget

Ja nu har även jag skaffat en blogg. Få se hur aktivt jag kommer att skriva här. Ska försöka visa lite av det jag pysslar med i alla fall