31 maj - kulturell

Kulturell har jag minsann varit idag.
En väldigt varm dag har dte varit idag. Började med att äta frukost och läsa tidningen på balkongen. Åkte in till stan och köpte en ny  tunika och present till min syster yster. Oj hon hinner visst inte få den tills i morgon :-(
Cyklade ut till medeltidsbyn
image1096
image1097
Köpte mej lite kryddor, brända mandlar och ett fint pannsmycke. Ska fota så ni får se.

Sedan cyklade jag hem svettig och varm. La mej på balkongen och somnade nog till. Jag som skulle lyssna på den nya boken av Peter James ;-)
Lagade till lite lax och nypotatis. Sedan cyklade jag in till Kultuskolan och lyssnade på en massa duktiga elever. Bla
Hedvig som sjunger i kör och flera av Saras orkesterkompisar. Var väl där ca 2 timmar. Sedan cyklade jag ut till Andersberg för att lyssna på Andra Generationen. Fick först stå ut med Arvingarna en stund. De varvade sina framträdanden med ca 45 min var. Stämningen var hög och publiken väldigt blandad. Helt klart ett lyckat 40 års kalas.
image1098

image1099

30 maj

Idag hände det mycket på stan. Stureeleverna ska ha lektioner ute på stan, synd att jag inte hinner med att se något av det. Sedan är det Vågsvall på Kulturskolan. Sara spelade med stråkensemblen.
image1095

Var inne en sväng till när vi hade ätit på kvällen. Men em startade vi ute på Andersberg där man har 40 årskalas. Lyssnade på
Vincent Vicious.

Har fått beställning på ett par studentkort till, kul :-)

29 maj - Liseberg

Idag var jag med våra 5:or till Göteborg. Var först på Naturhistoriska museet och sedan på Liseberg. Hade perfekt väder och inte var det så mycket folk heller. Så ungarna han åka allt de ville. Själv nöjde jag mej med några olika karuseller. Bla slänggungan. den han jag visst med tre gånger :-)

image109426 maj - shoppat

Ojojoj så lätt det är att slinka med shoppingfingret. Idag har det kommit in nya stämplar hos Papermaze och de råkade hamna i köpkorgen ;-)

Har sett bil 209 och 210 idag, 208 såg jag igår. Gick en promenad ikväll men inte stod 211 där den skulle inte.

image1093
Ett kort till min väninna som fyllde år tidigare denna månad

25 maj - Morsdag

Idag är det morsdag men min lilla mamma fick inget kort då jag skrev fel adress och skickade det till mej istället :-( Men nu får hon post i morgon istället :-)

Själv fick jag en minigolfrunda och glass av sonen. Allt medan dottern lagade mat :-) Tycker det kan vara morsdag flera gånger på år. Fick även blommor och en polkagris direktimporterad från Gränna igår.

image1087


image1088
Se vad nära jag var att få hole in one

image1089

image1090


Har även hunnit med att pyssla lite idag, 2 st LOs och 2 st kort som jag gjorde klara idag. Korten påbörjades igår framför tv´n

image1091

image1092

24 maj - fint på balkongen

Idag var jag till torget och köpte lite växter till balkongen. Har varit lite dålig på det de senaste åren.

image1084
Två blommor att hänga blev det.

image1085
Lite tagetes och citrontimjan
image1086
Romansallad, gräslök och ruccola. Mums

Passade även på att få sonen att slänga skräpet som stått på balkongen, gammal jord, krukor osv

Köpte lite rabarber också som jag gjort paj av. Ska ätas framför Eurovisions Melodi festivalen. Kan ju inte låta bli att titta även om jag inte är så förtjust i det hela. Sätter mej och gör några kort och någon LO så kan jag ju lyssna lite halvslött framför tv´n


Dottern + sambon stack i väg tidigt i morse. Samling 05.45. Stråkensamblen skulle till Örebro på orkester tävling. Hoppas det gick bra för dom. Resultatet får de veta i morgon. Bör väl komma hem igen inom en timme skulle jag tro.23 maj

Nu har jag lämnat över mina två studentbeställningskort. Köparen verkade nöjd och återkommer kanske fler gånger.

image1081

image1082


Detta kort skickade jag till en kollega som fick barn nyligen

image1083

Var på scrappträff igår coh Scrapperiet kom dit med sina grejer. Köpte lite grann, hade ju redan varit där förra veckan ;-) Fick hem min stämpel och bling beställning från Pysselpassionen idag.  Det var min födelsedagspresent från syrran som jag utnyttjade nu.
Har en massa omonterade stämplar som jag borde ta tag i snart. Vill ju kunna använda dom.

22 maj - tv

Idag var det en artikel i lokaltidningen om att man beslutat att arbetslösa föräldrars barn inte ska få vara kvar på fritids från 1 sept. Lokal tv ringer min rektor och vem hänvisar hon dom då till????? Jo mej förstås. Drog på att ringa tillbaka, var ju tvungen att hälsa på mina nya elever till hösten. När jag väl ringde upp, hade då funderat ut vad jag tyckte och skrivit ner det, så vill de bara komma ut och filma lite till sitt inslag.
Va bra då behöver jag inte svara på en massa frågor, sa jag glatt. Men tji fick jag, jo hon ville förstås höra vad jag tyckte. Pratade lite och bestämde tid för att de skulle komma, ca 2 tim senare. Förberedde mej mer. Kändes ganska okej när de kom tycker jag, fick sagt det jag ville. När filillen filmade ungarna pratade vi vidare lite. Pratade lite om man skulle kunna lita på att politikerna sköt till pengar så vi kan behålla folket trots minskade barnpengar.
Ja just det, sa reporten då, det glömde hon ju att fråga. Men vi fick till den frågan också.
Och vad är det som kommer på tv? Jo enbart den frågan i kombination med interjuver med den kritiska oppositionen :-(
Så mina braiga kommentarer kom inte med alls :-(

Så lita aldrig på en reporter, de pratar med dej helt för egna intressen. Även om du får sagt det du vill så är det inte alls säkert att det kommer att vinklas så.

21 maj - flygfoto

På Eniro hittade jag en kul grej idag. Det finns en ny länk Utsikt. om man är inne på kartor.  Där finns det flygbilder från vissa städer, bla min gamla barndomsstad Norrköping. Så här kan ni se vart jag är uppväxt

image1080


20 maj

Idag har vi haft småstjärnorna på skolan. Alla klasser får bidraga med varsitt nummer, två i storklasserna. Det är bara att inse att ungarnas musiksmak blir sämre och sämre för varje år som går, kände bara igen en låt av 9 st. Eller är det jag som blir äldre ;-)

Tog mej en timmes cykeltur ikväll och prickade av 199-206 :-)

Titta på första deltävlingen i eurovisionsfestivalen. Hade jag inte suttit och målat stämpelmotiv samtidigt hade jag aldrig tittat klart. Så även europernas musiksmak blir sämre och sämre

image1079
En doft av försommar och test i Photo Filtre

19 maj

15 dagar kvar i skolan innan sommarlovet börjar. Idag gick vi igenom våra semesterönskemål och som befarat var vi för lite personal under flera veckor. Jag går in och jobbar en av veckorna mot att jag får en vecka senare. Så min semester blir v 28-31 och v 33.

På em var vi på möte på sonen skola ang hans närvaro eller snarare brist på närvaro. Inte skoj men vad ska man göra. Nu gäller det att få honom motiverad att gå i skolan till hösten. Blir att gå om år 2 :-( vart det blir blir nästa fråga att lösa. Så nu blir det möte i morgon med SYV till att börja med.
Inget som inte har något gott med sig. Såg 197 och 198 påvägen dit ;-)

image1078

Ett beställningskort som levererades i helgen

17 maj - scrappträff

Idag har jag haft scrappträff igen. Vi blev 24 st. Kul. 6 st tävlingar hade jag fixat. Verkar som om alla var nöjda över dagen. Förutom markservicen han jag med en LO, tre atc till en swapp, ett bokmärke, ett studentkort. Skulle blivit mer studentkort men min stämpel försvann bara rätt var det var. Har fortfarande inte hittat den. :-( Som tur var fanns Maria som hade en studentstämpel man kunde låna

image1075

image1076

image1077

14 maj

Var och kollade min syn igår. Tycker den blivit sämre men det var knappt någon skillnad. Det man kunde göra var att köpa glasögon med större glas så att seytan blev större. Får det nog bli när jag fixat budget för det.

Igår tog jag en cykelrund och prickade av 191-195. Idag såg jag 196

Idag ska jag knåpa ihop ett konfirmationskort som jag fått beställning på. sedan bore jag börja förbereda för min scrappträff på lördag. Ska nog inte dra med så mycket för jag hinner ju inte göra så mycket ändå. Fast det säger jag varje gång förstås ;-)

image1074
Bidrag till växtinchiesswap

11 maj

Ännu en solig dag. 23 grader har vi haft i alla fall. Har städat på balkongen. Tvättat fönster och golv, Planterat en av tomaterna och tvättat krukor till de andra två.

Annars har jag nog bara gått runt idag, allmänt rastlös.

Ikväll var sonen och jag på bio och såg 21, var faktskt bra. Det var vi och två till så det var ingen trängsel precis. Men det var kallt som bara den inne i salen. Klagade när vi gick hem.

image1073

10 maj

O vilket väder vi har här nu och som vanligt blir jag gnällig då. Skulle så gärna vilja ha en egen liten täppa. Tyvärr tycker inte sambon likadant. På andra våningen bor vi säkrare för fuktskador, inbrott och insyn. Jo jag vet.... men jag vill i alla fall vara ute de härliga sommardagarna.

Idag har vi firat mej med släkten, en månad i efterskott.
Fick presentkort på Brunsons, tomatplantor, jord, dubbelhäftande tejp + pengar. :-)

Bjöd på kycklingspett och potatissallad + tårta

image1070

image1071

image1072


7 maj

Äntligen gav alla cykelrundor resultat. Idag tog jag 179 - 190 på ca 1 timme :-) Ja jag har ju min lilla runda. Fast man får ja köra fram och tillbaka några gånger men det är det värt :-) Motion och nöje på en gång

image1069
Ett kort skickat för ett tag sedan

6 maj - Palmabilder

När jag var på Mallorca åkte vi till Palma en dag. Här kommer lite foton därifrån

Precis bredvid busstationen fanns en stor park med härliga lekgrejer. Vad säg om denna stora klätterställning
image1050

Gick man i giftastankar fanns det många klädaffärer att välja bland
image1051

Många härliga hus fanns det
image1052

image1068

Tog en stund innan jag insåg att fågeln inte levde
image1053

Skojig cykelparkering
image1054

En kyrka som var låst
image1055

Tror detta var ett bibliotek
image1056

En butik med San Rino grejer som tyvärr hade tagit siesta
image1057

Köpte var sin våffla med choklad på, mums
image1058

Det var mycket grönt i stan tycker jag
image1059

Här kunde man köpa färskpressad juice
image1067

Väldigt imponerande var den stora katedralen

image1060

image1061

image1062

image1063

image1064

image1065

image10666 maj

Ännu en härlig sommardag. Har våndas av och till hela dagen hur jag skulle göra med kameraköpet. Slutade i alla fall med att det inte blev något kamera. Kanske tur att man har en sambo som hindrar mej från impulsköp.

Tog en cykelrunda ikväll för att hitta lite bilar, denna gång stod 175 där den skulle även 176 var på rätt plats. Körde sedan runt lite på må få och helt plötsligt stod 177:an där. Körde bort där ajg vet att 178 ska stå och där fanns den. Men 179 som brukar finnas på parkeringen ganska nära hade ite kommit hem än :-( Fast jag får väl vara nöjd med 4 st ii dag i alla fall :-) Vet i alla fall vart nästa 5 brukar stå :-) Perfekt med en cykeltur om kvällarna nu.

Har nog glömt att säga att jag träffade Jack Sparrow på Mallorca
image1049

5 maj

Idag har jag varit i tingsrätten. Förmiddagensmål blev intsällt då målsänganden inte dök upp :-( Hur sjutton tänker man när man gör en polisanmälan på någon och sedan inte dyker upp när det väl ska upp i rätten. Det är tyvärr inte många gånger som jag suttit en hel dag där alla mål har gått att genomföra. Respekten för rättväsendet är inte högt bland de inblandade. Tänk vad mycket det kostar samhället med alla inställda mål :-(

Var även till tandhyginisten, inte det heller roligt. Fy vilket jobb de har igentligen...stå och rota ii andras munna hela dagarna, blääää

Roligare var att jag var och kikade lite på en ny kamera. Kanske det blir en Fuji finepix Z5, om den nu finns kvar. Fanns bara ett ex som de reade ut nu.

image1047
Till min kära nätsyster som fyllt år. Kram
netha

image1048
Ett kort till ännu en nätvän5 maj - PIF-dragning

Hade ju alldeles glömt bort det,
2 anmälda hade jag Carina och Karåla. Carina fick jämna nummer och Karåla udda.
Och tärningen visade på nr 5

Stort Grattis till dej
Karåla.
Skicka din adress till annmari.p@home.se så kommer det ett litet pris på posten sedan. Nu är det dags för dej att hålla i en tävling

4 maj - scrappat

Idag har jag verkligen hållut igång. Blev visst 6 st LOs :-) Sedan har jag börjat på den 7:e, men den orkar jag inte göra klart idag. Allt ligger på plats utom texten

image1041

image1042

image1043

image1044

image1045

Och till sist en LO till mitt blomsteralbum i storlek 8*8
image1046

3 maj - Eldkvarn

Har varit på konsert ikväll med Eldkvarn. Härligt även om det var en förhållandevis lugn konsert.

image1038

image1039

image1040

3 maj - scrappat

Idag är det Internationella scrapbookingdagen. Vad är då bättre att göra än att scrappa!
Men först var jag en sväng på stan, besökte Brunsons och Halmstads Bokhandel. HB kommer att sponsra min scrappträff den 17:e :-)

Har gjort en LO och 2 kort klara,

image1034

scrapliftat, får man väl säga, dessa två kort från galleriet på Scrappiz
image1035

image1036

Min LO från igår
image1037

Var och hämtade hem dottern idag, emn hon försvann strax till bästisen som konfirmerats idag. Men hon verkade haft detbra i alla fall, Får väl se lite foton sedan får man hoppas.

Själv ska jag iväg och titta på Eldkvarn kl 23. Äntligen kommer de hit igen :-)

2 maj - ny affär

Nu närmar det sig för PaperMaze öppnande. 9 maj planerar de att öppna. Ska bli såååå skoj att se vad de hittat på

Har jobbat idag, bara två barn men ändå kan de inte hålla sams :-( Har plockat bland alla mina pärmar. Ska ju byta lokal till hösten och jag har en del kan jag lova. Har ju jobbat från förskola till år 5. Försöker att strukturera upp pärmarna ännu mer. Blir ju lite som läggs på hög under terminerna.

Skickade några uppmuntrande-kort igår och dessa två vet jag har nått sina mottagare idag. Visst hör man av sig alldeles för sällan till många personer och så är det så lätt att skicka iväg ett litet kort.

image1030

image1031

Ett försenat Grattis kort som också kom fram idag

image1032

Var in en sväng till stan efetr jobbet. Kapp Ahl hade 25 % på allt så jag köpte mej ett par piratbyxor till. Sedan gick jag en sväng till Brunsons, köpte 5 nta promakerpennor och lite härliga papper. Avslutade med sommarens första glass på torget. Riktigt sommarväder även om det var lite kyligt. Hade gärna tagit en öl på något uteställe men sambon ville hem och jag hade inte tagit med någon bok jag kunde sjunka in i. Känns lite dumt att bara sitta rätt upp och ner mer sin öl när man inte har någon att prata med.
Nu ska jag se om jag kan svänga ihop någon LO innan det är dags för 2 timmar framför tv´n.
Ingen 171 på plats idag heller, tänk om det bara var en besökare :-(

2 maj - PIF sista chansen

Idag är sista chansen att skriva en kommentar i det tidigare inlägget om du vill vinna en PIF av mej

1 maj

Sov länge idag. Vaknade först runt 7 men somnade om och vaknade inte förren 10.15, ujuj.
Fixade lite kort som skulle iväg. Tog en promenad och kollade om jag hittade 171:an, men den stod inte där idag heller. Har regnat nästan hela dagen förutom då jag var ute.
Scrappade lite på em. Gjorde bla denna LOn men grejer från första månadskittet från
Funky Robot. Det är bara cardstocken som inte kommer där ifrån.
image1025

Gjorde ett kort av bara farten också
image1026

Här har jag blandat mina grejer och grejer från klubbkitet
image1027

En LO jag började på i lördags på scrappträffen
image1028

Ett litet morsdagskort med grejer från någon korttidning
image1029