Ledig

Igår och idag är jag kompledig. Skönt. Behöver en stunds vila. Ja vila och vila. Igår tvättade jag och var på stan. Skulle bara titta in på Halmstad Fröhandel, men kom ut med lite grejer. Bla ett jätefint brunt fltband. Måst nog köpa några andra färger också. Sedan är deras egna julpapper helt underbara, dyra, men ett par köpte jag ändå. Blev även ett besök hos Brunsons och ytterligare några papper inhandlade. Fina från Basic Greys julkollektion. öpte mej även en pannlampa på Clas Ohlsson som jag ska ha när jag sitter och klipper ut 3D motiv.
På kvällen var jag på scrappträff. Gjorde faktiskt 2 kort och 6 st atc. Bra va.
Renate fick följa med ungarna till landet och plocka äpplen. Kolla
här så får du se.

Nu ska strax sambon och jag  åka till Helsingborg och se Lundell, men först ska vi göra ett besök i Helsingör.


Litet tackkort.

Besök


skickat kort. Visst är han söt, pingvinen :-)

Idag anländ Renate hit. Hon ska hälsa på här ett tag framåt. Så det blir väl att valla henne runt bland alla sevärdheter här i Halmstad. Misstänker att hon försöker lägga beslag på datorn när jag jobbar och skriva lite i sin
blogg, så det är bäst man passar sig ;-)

Var lugnt på jobbet idag, bara 10 barn. SKönt för det behöver vi. Han med ett besök hos Mimas. Köpte bla några nya promarkerpennor och juldies till Cuttlebugen, jätte fina snöstjärnor bla.
I kväll var jag på kalligrafikurs. Fick lära oss en rolig stil som man helt klart kan använda till scrapbookingen.

Kompisträff

I helgen har jag varit i Alingsås/Göteborg och träffat nästan alla mina gamla kompisar från början av 80-talet. :-) Bara en saknades :-(. Himla kul har det varit. Vi sammanstrålade hos K och K under fredagkvällen, där vi blev bjudna på god mat och vin. Mycket prat blev det.
Vår egen stora poetfantast läste dikter för oss inför lördagens begivenhet med Bruno K Höijer.

Kom inte i säng förren runt 01.30 och då fortsatte tjejsnacket en stund till, tills det blev längre och längre mellan inläggen.

Lördagen började med en riktig hotellfrukost. Har blivit bortskämda och ompysslade av våra trevliga värdar. Sedan begav vi oss in mot Göteborg där vi sammanstrålade allihop igen. Småstrosade runt. Var och tittade på en häftig utställning på
Värlskulturmuseet. Har ni vägarna förbi så ta en sväng in och titta. En otroligt fin textilutställning fanns det bla. "En stulen värld" 2000 år gamla textilieer från Peru. Tyvärr var det för mörkt så det gick inte att fota, men det finns fina bilder på hemsidan att titta på.

Även en trevlig utsällning om folket i regnskogen fanns också


Sedan bar det av till Sky bar, där vi ev hade tänkt äta eller i alla fall ta en öl. Några lediga sittplatser fanns inte och matsuget var för stort för att bara ta något att dricka, så vi fick nöja oss med att se på utsikten en snabbis och åka hiss.Hittade en turkisk restaurang som serverade god mat istället. Det var fortfarande tid kvar innan vi skulle vara på plats på Draken så det fick bli ett litet pubbesök på Jasso.

vi har kännt varandra sedan årskurs 4-5 ungefär


alla mina vänner samlade

Sedan var det dags att styra kosan mot biograf Draken. Vi hade fått biljetter på andra rad. (Tack S för födelsedagspresenten) Perfekt för fotografering. Men då börjar de med att säga att all fotografering var förbjuden om man inte hade fotopass. Jag som hade stängt av blixten och allt :-(
Kan ju bara säga att detta blev en upplevelse. Satt och småfnittrade medan mina vänner blev djupt tagna. En mycket märklig man denna Brun K Höijer. Efter varje avklarad dikt knöt han näven och gjorde "yes". Ja det var ju bra att han kom ihåg hela dikten, men det blev lite småkuligt när han gjorde detta efter vaaarje dikt. En annan smårolig grej var att han drack vatten ur ett tomt glas fyra gånger innan han kom på att han kanske skulle be om att få in lite mer vatten. Snacka om att vara inne i poesin när man inte ens märker att glaset är tomt. Ja jag får väl erkänna att vissa dikter var bättre än andra. Försökte att förmedla stämningen till sambon när jag kom hem men jag tror inte det gick så bra med tanke på blickarna jag fick då.

Efter över 2 timmar var föreställningen slut och vi vandrade ut i regnet. Dags för nästa krogbesök. Drink beställdes, god men en massa is. Vi höjde väl meddelåldern en heldel när vi kom in. Musiken var kanske en aningens högt. Tyckte vissa av oss i alla fall, så vi traskade snart därifrån. Regnet vräkte ner och hungern gjorde sig påminnd hos vissa som prompt skulle in till Mc Donalds. Sedan var det dags att ta sig mot stationen och sista pendeltåget innan natttaxan. Regnet fortsatta att vräka ner bådee uppifrån och från sidan :-( Så det var skönt att komma in i värmen efter 12 timmar på vift. En varm kopp te och Ernie sedan kröp jag i säng runt 02.30.

Vore vara förbjudet att vara pigg som mina rumskompisar var redan kl 08.30 på söndagmorgonen. Men hallååååå, vi var ute igår och då är man trött och behöver sova, men det fattade inte dessa två ;-) Kan säga att jag inte var första aspirant på att komma in i duschen precis.

Åt en god frukost ävenn denna morgon och satt sedan och halvslöade. Webben kollades efter info om den store Bruno K, som fick analyseras.


Lunch servades och då hade J och P släntrat in också. Mer prat och sedan var det snart dags att bryta upp från vårt värdpar. 3 skulle dra hem till Norrköping  och jag hem till Halmstad. Han dock med en snabbis till J och se hur han bodde. Var i tid till pendeltåget, marginal på 3 min så här utnyttjar vi tiden till max ;-) Lagom framme vid Swedbus så jag fick den näst sista platsen på bussen och slapp vänta på en ny. Halvsov nog lite under resan hem men det var jag värd.

Som K sa under första middagen så skulle denna helg bli speciell hur den än blev. (tror det var så han sa) Och visst blev den det. Måste ha varit en speciell relation vi skaffade oss under dessa ungdomsår. För i alla fall jag kände att det inte spelar någon större roll att vi inte träffats på detta vis sedan vi splittrades upp, då en bit in på 80-talet. Vi har ändå något gemensamt som håller oss samman även fast en massa år har gått sedan sist. Hoppas nu bara att det inte tar 20-25 år till vi ses allihop nästa gång.

Stor kram till er allihop :-)

Tjuvlyssnat

Dagens goding löd så här:

Två killar ~16 snackar om World of warcraft.
Kille 1: Har du hört att på det där nya, Wrath of the lich king, så ska man kunna ha motorcyklar och sånt?
Kille 2: Ja, helikoptrar också.
Kille 1: Det blir ju värsta overkligt när dom lägger in sånt. Liksom ofta en Orch skulle köra motorcykel.
Kille 2: mm, precis.

Vunnit

Var en utlottning som skulle kora vinare idag så jag kollade men inget hade jag vunnit. Kom då på att jag var med på ännu en utlottningssida. Kilade dit och såg att jag vunnit :-) Vad vinsten är vet jag inte,men nu väntar jag spänt på att den ska skickas hit.
:-)

21 oktober

Idag kom alla fina atc-bidrag höst.
Så här såg mina ut.

Detta har också kommit fram nu


och dettaSer nu fram emot helgen då jag ska få träffa alla mina gamla kompisar. Ska bli kul. Dock sviker en av dom. Var visst något med hans far som visst fyllde jämt. Som om det vore viktigare än att träffa oss, förstår inte detta ;-)  Kram på dej! Kommer att sakna dej.

Tjuvlyssnat

Kollar den sidan regelbundet. Många knäppgökar finns det där. Vad sägs om denna

"Två tjejer ~20 pratar om att ta körkort.
Tjej 1: Alltså, jag förstår faktiskt inte varför de har såna där hörlurar till datorerna vid teoriprovet.
Tjej 2: Men förstår du inte att det är för att de blinda också ska kunna göra provet.
Tjej 1: Men guuud du är ju så korkad! Om man är blind kan man ju inte klicka på skärmen. "

Snacka om smarta!

Tävling

Sista dagen för att försöka vinna dessa fina bokstäver hos Villa Hemmet  Hoppas kan man ju alltid :-)

LundellTrevlig konsert. Som vanligt är det en drös låtar jag inte känner igen. Mycket munspel blev det. Dessutom hade han arrangerat om flera av låtarna så de blev lugnare istället. Strax innan första delen var slut ställde sig folk upp framför oss så då var det bara att haka på. :-) En härlig stämning med Lundell på glatt humör blev det på flera av låtarna där publiken stod upp. Tyvärr kastade han inte sina munspel tillräckligt långt så de nådde rad 6 :-(

Nu ska jag smälta detta innan vi ser nästa konsert, då i Helingborg om 2 veckor ;-)

Äntligen lördag

Skönt med helg. Har varit inne i stan och klippt mej. Denna gång gick jag till en annan salong och där hade de tid med mej på en gång. Sådant gillar jag. Får bli fler besök där.


Ska försöka ha sidbena om det nu går.

Hittade en allvädersjacka på Stadium och ett par Gortex skor på Ecco, så nu är man ekiperad för hösten.

Har suttit och tittat på ett videoband från en 80-talskväll på SVT. Sicket mode det var då men en hel del bra musik kom till.
Passade på att gör klart 2 LOs framför tv´n samt alla paket till julswappen. Nu återstår bara det tråkiga, att packa ner och posta dem.

Snart väntar Ulf Lundell på oss. Bra platser på 6:e raden har vi och dessutom i mitten. Hoppas nu bara konserten blir bra. Instrumenten har i alla fall kommit. Stod utanför Teatern när jag cyklade förbi vid 12-tiden.


Jo just det, såg bil 271 när jag cyklade hem. Nu vet jag var några av följande bilar finns. :-)

17 okt - öppet hus

Idag var det Öppet hus på dotterns skola. De firade både 100 år och att skolan äntligen är klar efter den stora renoveringen.
Eleverna har jobbat med jubilet i 2 veckor. Det var musik och teater uppvisning, utställningar, modevisning mm.
Lyssnade på musiken. Under nästan en timme framförde man olika låtar från början av 1900-talet fram till nu. Kul att se mina gamla elever uppträda. :-)
Mer om jubilet går att läsa om
här.
Dottern hade varit med och byggt upp skolan i modell


Nu är det skönt att det är helg. Får väl ta en sväng in till stan i morgon och se om jag hittar någon jacka. Kanske försöka klippa mej också. På kvällen blir det konsert med Ulf Lundell i ett slutsålt Halmstad Teater,

Mer teckenspråk

Hela inslaget från Radio Halland i onsdags kan du höra här. Spola fram till 16.20
Som ännu en följd av DNs artikel kom TV4 Halland till skolan igår. Här kan du se det inslaget som börjar efter ca 45 sek.

Teckenspråk

På min skola har vi ett språkspår. Där kan barn med någon form av språkstörning få plats. Naturligtvis sker det tillsammans med elever utan språkstörning. Man är inkluderad helt enkelt. Hela klassen får undervisning i teckenspråk. Detta uppmärksammades i DN den 14 oktober. Radio Halland gjorde då ett inslag som sändes idag. Här kan man höra detta. Naturligtvis är det mycket mer som händer i ett språkspår. Mer kan man läsa på skolans hemsida

Städryck

Vet inte vad som hände men efter att jag rensat bort 14 dagars reklam så började jag städa torrvaruskåpet. Oj vad jag slängde. Men nu är det rent och snyggt och inga utgångna datum finns kvar.

Har även skickat iväg lite post. Hoppas att posten sköter sig. Fotade innehåll, paket, kort och själva kuverten så jag kan ha dessa foton om jag skulle behöva reklamera grejerna. Är trött på hur posten sköter sig :-(

Har städat bland alla färdiga LOs jag har haft liggandes. Nu ligger de i albumfickor i alla fall. Nästa steg någon gång blir att sätta in dem i album ;-) Hittade ett par som inte var färdiga utan det fattades text. Hm, undrar vad jag hade tänkt att det skulle stå?


Låt mej vara!!!!

Blir tokig på alla som står innan för dörrarna när jag ska in på Hemköp eller Maxi och handla och frågar om jag har tid en minut. Nej jag har inte tid, jag vill inte svara på era frågor!!!!! Ni har inte med att göra vilket elbolag eller teleoperatör jag har. Vill jag byta så kontaktar jag er så låt mej va!
Ska det bli så att man väljer mataffär efter om det står en massa påträngande typer där, eller ska man välja utifrån affärens sortiment? Om det nu är någon affärsidkare som läser detta kanske ni ska tänka efter om ni vill ha glada kunder när de kommer in eller bara irriterade kunder pga av dessa påhoppare som inte låter mej komma in om jag inte svarar på deras närgångna frågor.

Så låt mej vara!!!!

veckan som gått

Denna veckan har jag knappt varit hemma alls.
Måndag till tisdag var jag på läger med mina 5:or. Kommunen har en gård ca 1 mil utanför stan som man kan låna. Dit cyklade vi. Hade två härliga dagar. Annat än det konstanta regnandet som var dagarna innan.
Vi hade föräldrar som sov över pga av de nya "vilo"reglerna som finns. Det var skönt för då var man förhållandevis utvilad när man skulle få ett gäng mibndre utvilade ungar att städa hela förläggningen under tisdagen ;-) Mycket fin natur är det där ute. Gick runt Torvsjön som nog är ca 4 km. Fick gå den två gpnger, först att sätta upp inf.blad och sedan plocka ner dom. Många steg blev det under måndagen.


Visst är det vackert!


Mötte ett skogstroll när jag gick runt sjön!

På tisdagen när jag kommit hem började min fortsättningskurs i kalligrafi. Vi var bara 3 st så vi kunde få en hel del hjälp. Vi ska nu lära oss skriva "God Jul och Gott Nytt År" snyggt.

På onsdagen hade vi personalmöte. Skulle fylla i en enkät om arbetsmilj.

Torsdagen blev det en scrappträff. Satt och färglade motiv och ävade på kalligrafin.

Kan säga att jag inte behövde så värst mycket underhållning i går ;-) Satt och dekorerade mina julkalendersswapp-paket framför tv´n

Idag har jag varit en sväng på stan och letat höstjacka. Hittade inget :-( Försökte klippa mej på drop-in men gick efter ca 50 min. Ska nog sluta gå dit. Var två stycken nummer före mej när jag kom. Skulle att ca 30 min, vilket lät rimligt då de hade två som klippte på drop-n. När jag kom tillbaka var det min tur nästa gång, men inget hände på 25 min förutom att det var ett par beställningar som fick sätta sig, då gick jag.:-( Nej jag måste nog hita mej ett nytt ställe!
Gick istället in till Brunsosn en sväng och köpte krympplast som jag inte prövat innan. Ska bli spännande att se vad det blir med detta. Massa söta journalingrutor hade också kommit in.
Måste ta itu med att försöka sälja va lite av det jag har.

Ett besök på utbildningsmässan med dottern därefter. Inte lätt att välja gymnasielinje för de stackarna.

Sedan hjälpte jag sonen med en datauppgift. Snart ska vi nog fått ordning på den med. Undrar om jag också kan få ett betyg på den uppgiften ;-)

Nu ska jag bara slappa framför tv´n tills det är dags att krypa i säng


Gymnasieval

Idag har vi varit på Utbildningsmässa på biblioteket. Saknade allt godis och pennor som hör mässor till ;-) Det är snart dags för dottern att göra sitt val. Många linjer finns det att välja på här istan, men det lutar nog åt någon estetisklinje, bild, foto. musik, media. Som tur är ska skolorna ha varsin "öppet hus dag" så man kan kolla ännu närmare. Sedan uppmanas eleverna att göra ett besök en dag mitt i veckan för att se hur det verkar under lektionstid också.
Ja det är skönt att man har gjort sitt val då det ännu inte var en massa att välja på ;-)


Blogg candy

Hoppas jag vinner lite skojsigt hos Malin.

5 oktober - pysslat

Här hade det regnat och blåst nästan oavbrutet till fram emot em. Perfekt att sitta och pyssla i.
Idag har det blivit 2 st LOs. En scrapplift till Inkywings cybercrop


och en lättgjord jul-LOKorten jag gjorde igår
Kortlift hos InkywingsBegransat skapande tävling -  fick bara innehålla max 2 papper, max 2 olika stämplar, max 2 olika dekorationer och max 2 olika band.Detta gjorde jag sedan av bara farten.Gillade det bruna så jag var en sväng till hos MiMas och köpte lite mer brun cardstock. Trodde jag skulle vara ensam om att trotsa vädret med det var ett tiotal till där undertiden jag var där.

I morgon ska jag cykla på läger med en 5:e klass. Hoppas vädret blir bättre än idag!

4 oktober + handlat + pysslat

Ja inte är det svårt att förstöra pengar här inte. I torsdags var det klubbkväll på Brunsons. Sanna förväntade sig en ringlande kö utanför när de skulle öppna. Gjorde mitt bästa och ringlade själv fram och tillbaka. Stod några till på behörigt avstånd.  Div julgrejer släpptes och det var dessutom rabatt på allt juligt. Kom hem med ett antal papper.

Idag öppnade
MiMas scrappbooking. Där var det kö utanför när vi kom. Men inte ringlade den utan stod helt still. Den lilla farbrorn undrade nog vad som skulle hända här på Klotet. Köpte lite grann ;-)

Åkte sedan till Brunsons som också hade öppningserbjudande både igår och idag. Vädret var inget vidare igår så därför cyklade vi in idag istället. Köpte ännu lite mer papper.
Tillbaka till MiMas och tittade på när de demade Glimmer mist. Självklart var jag tvungen att köpa ett par flaskor  ;-)

Har även hunnit med att pyssla lite. Det är ju World Cardmaking Day, idag. Gjort två kort till Scraprooms kortskisstävling.
Samma skiss men lite vriden. Hoppas man får ha med två bidrag

Det är även cybercrop hos Inkywings. Så där har jag också gjort ett par bidrag men de får jag fota i morgon.
Dessutom har jag gjort tterligare tre kort, ett av dom är detta.

Cardstocksfärgerna ser lite mstiska ut i fotograferingen. Prickarna är lite glitter. Blev visst inte heller bra.
Bakgrunden har jag slabbat ihop själv.

1 okt - höst

Ja det är väl bara att inse att den är här nu. Hösten alltså. Har regnat mest hela dagen idag tycker jag. Trist för då får jag inte så många steg till vår stegutmaning :-(

Fick hem mitt stämpelpris från
Hobby och Hantverk idag + grejerna från Cards of Maria. Lite uppmuntran i det trista vädret.

Har suttit och börjat slå in mina bidrag till julkalendersswappen på Scrappiz idag. är så himla kul med dessa julkalendrar. Barnen blir utan men jag gottar mej istället :-)

Idag kom mina julkortsbidrag fram till swapvärdninnan, så snart får jag hem lite ny inspiration.


Ett kort som jag skickat till kära L8 när hon flyttade till sitt nya hus.