29 april



Nu har vi underbart sommarväder här. Har varit uppemot 25 grader idag. Var i tingsrätten idag så det blev lunch på stan. Satt ute och åt på Blue Tai. Ärendena var krångliga så det tog tid. Gick inte därifrån förren efter 17.30. Det hade jag inte räknat med. Så allt jag skulle hinna göra på stan blev intet. Jo jag han in till Brunsons och hämtade sponsorpris till min scrappträff på lördag. Var även inne på Skånska och utnyttjade min Njuta-kupong. Innan jag kom hem körde jag inom MiMas också. De kommer också sponsra min träff, liksom Hobbyhuset och Atelje Lektyg och hantverk :-)


Tävling 2

Vill du vinna en grönprickig skål? Testa här


Tävling

Nu kan man vinna nya stämplar hos Pappersvinden :-)


26 april

Här kommer ett part bilder på det jag gjorde igår


Bidrag till skisstävling


Här skulle man ha 2 cardstock, 3 mönstarde papper, 3 olika sorters dekorationer, ett ord i rubriken, ett foto, riven kant och något handskrivet. Dessutom skulle den ha en lite "gammal" look
Bladen längst ner på spetsen vann jag igår.





Har nu satt in alla fjolårets layouter i kronologisk ordning. I veckan kommer förhoppningsvis albumet hem som jag ska ha för årets bilder.

Nu ska jag röja lite bland all post som hoppar sig. Kanske det finns någon räkning i högen också som vil bli betald. Ikväll ska dottern ha konsert igen.

Vunnit

Det lönar sig att tävla. Nu har jag vunnit en klocka hos HÄR ÄR GUDAGOTT ATT VARA

19 - 25 april - middag


söndag: pastapanna
måndag pasta och prinskorv

tisdag: ris och
Spätta persillade  Använde hookfileer istället för spätta
onsdag: spagetti och fiskpinnar
torsdag: ris och kassler/baconröra
fredag: hasselbackspotatis och lövbiff
lördag: pizza (på olika håll)

25 april

En härlig dag är snart till ända. Har varit på scrappträff i Haverdal hela dagen. Det startade redan kl 9. Var väl hemma strax innan 222 igen. Har gjort 4 tävlingar av 7 st. Sedan har jag gjort de sista jullayouterna i princip klara. Saknas rubrik på en. Vann en utlottning, nålar och jourlingkort. Sedan vann jag även en av korttävlingarna där det var utlottning. Två paket med pennor.
Får fota mina alster i morgon. Till dess håll till godo med följande layouter







24 april - 8 månader till julafton

Veckan har bara försvunnit här.
I tisdags hade dottern konsert. Denna gång blev hon kompad med trummor, gitarr och bas. Roligt. Blir lite annat av det då.

I går var jag väg och scrappade lite. Var bara 2-3 st så det var mycket plats, fast som vanligt blir det mest prat. Målade lite stämpelmotiv och fortsate på kursgrejerna.

Idag har jag fixat med foton och papper. Ska på stor scrappträff i Haverdal i morgon. Har nästan allt packat. Det börjar redan kl 9 så 8.15 ska jag vara på parkeringen. Undrar hur mycket jag glömt. Skoj ska det bli i alla fall. Nästa helg ska jag ha min träff, så där är också lite att ordna med.




12-18 april -middag

söndag - lammstek och potatis

måndag - påskmat, ägg, köttbullar, sill, fiskpaté och potatis

tisdag - isterband och potatis
onsdag - ugnsstekt falukorv och pasta
torsdag -  tortelini i tomatsås
fredag - rester

lördag - pannkaksrulle

20 april

Idag har jag bara försökt komma ifatt på datorn. Det märks när man är borta en helg :-)


Bidrag till Uggleswapp på ATC-sverige


Till min kollega som fick en liten Emmie


Mina bidrga till Påsk-swapp inchisar


Tävling

Härliga stämplar kan man vinna hos ScrapAddicted och hos Jennie. Du har tom den 22 april på dig


19 april - helgen slut

Ja då var en intensiv med rolig helg slut. Det har som sagt varit cybercrop hos MiMas. Jag har hunnit med att göra 7 st bidrag, sedan har det blivit en LO till av bara farten.
Idag har jag dessutom varit på stora vikarkursen hos MiMas. 6 olika projket fick vi lära oss. Ingenting blev helt klart utan man får göra det sista hemma. Helt okej, men nu vet jag ju hur man gör.

Har fått födelsedagspengar av mamma och pappa. Tack så mycket. För dessa köpte jag en Ultimate Pro. Så nu ska jag kuna göra både lådor, kort och kuvert.


Här kommer ett par av mina grejer från helgen




17 april - gäsp

Så var första dagen slut på MiMas cybercrop. Han göra klart en LO och halvklar med två kort. Hade inte alla grejer med till MiMas ikväll. 14 st var vi som härjade runt i lokalen :-) Tack för sällskapet



Jo just det, björken håller på att slå ut


17 april - Nu gäller det

Nu är cybercropen hos MiMas i fullgång. Ska börja plocka ordning på lite grejer sedan ska jag gå bort dit och sätta mej och tjattra med andra så de inte får något gjort ;-)

dessutom har de en Bloggcandy med chans på trevligt vinstpaket. Tävla du också :-)


16 april - övning

Känns tryggt att veta att brandkåren kommer åt alla ställen på skolan. Då och då över de här på kvällen, som ikväll tex.





16 april - gick att jobba

Jo visst gjorde det, men jag är inte helt återställd. Det drar på vänster axel/skuldra :-(

Idag är det smygstart på MiMas cybercrop. Ska se om jag kan få till något

Men först ska jag börja sätta in förra årets layouter i mitt nyinköpta album. Tur MiMas finns så nära :-)


15 april - bättre

Idag kändes det klart bättre i nacke-rygg när jag vaknade. Nu efter en hel dag och en kosnert på drygt 2,5 timme känner man av ryggen lite. Men men, jag testar att jobba i morgon.

Nu har jag sorterat alla foton från 2008 som jag hittat. Dock saknas de från början av året.
Har gjort en dubbel och en enkel LO idag med. Kul att man är på g. Alla sidor från mitt Norrköpingsbesök förra sommaren sitter nu i kronologisk ordning i ett album. Har några tomma sidor där jag måste fixa till bilderna.

I kväll var sambon och jag och fick vår julklapp av svärmor, en konsert med Peter Carlsson och de blå grodorna. En mycket allsidig artist, som bjöd på låtar från Evert Taube, Olle Adolpson till Rolling stones och Jimmi Hendrix. Blandat med en massa snackande om div lusigt folk. Gillade helt klart bäst hans bluesframträdanden





14 april - fortfarande hemma

Blev hemma idag och även i morgon. Nu har det onda flyttat ner mer i ryggen. Har varit jobbigare att sitta still idag. Fick trösta mej hos MiMas, lite nya härliga papper från Maja design.
Tyvärr kom inget roligt på posten idag heller :-(

Gjort en enkel Lo och en dubell idag. Sedan har jag börjat sortera alla LOs från förra året. Nu ligger alla fint i datumordning :-) Imorgon ska jag fixa alla foton sedan förra året så jag även har dem i ordning. Hur länge det nu varar


Mina rosa atc-bidrag till ATC-Sverigelistan

tävling

Dags att försöka vinna lite igen

Visst skulle det vara bra med nya grejer till köket.
Tävla här


Cybercrop

I helgen är det cybercrop hos MiMas, det får man inte missa


Annandag påsk

Sov nog lite bättre i natt även om jag inte känner mej helt frisk ännu. Blir att stanna hemma i morgon i alla fall. Tänker inte utsätta mej för några onödiga risker. Har i alla fall varit piggare psykiskt idag :-)

Har suttit och scrappat och kollat på tv och dvd.





En talgoxe kvittrade för fullt utanför så jag var tvungen att gå ut på balkongen och jaga den med kameran. Kan ju inte bara ta bilder på mat, eller hur S *fniss*

Påskdagen

Är jobbigt att ha ont i nacken. Var lite piggare ett tag igår. Fixade lite text på några LOs jag hade liggandes.
Att sedan inte kunna röra sig som man vill är bara jobbigt. Jag som kännde mej lite bättre igår fick det snabbt ikullkastat i natt. Att det ska vara så himla besvärligt att kunna sova. Sover ca 2 timmar i stöten, sedan vaknar jag när jag försöker byta ställning. Går upp en runda för att sedan försöka komma i kojs igen.
Vaknade vid halv åtta i morse. Gick upp och gjorde ordning te och mackor, sedan somnade jag a 1,5 timme i fåtöljen. Fick ta nytt te då ;-)
Har kännt mej bättre idag med. Har tom scrappat lite även om jag känner att jag kan inte sitta i samma ställning för länge.

inspirerad av
Tingturas april-skiss, dock ingen av deras stämplar med så jag kan inte tävla


Inspiration: veckans skiss 14


Ungarna får hjälpa till i tvättstugan. Ja det är väl dags att sonen lär sig hur tvättmaskinen och tummlaren funkar ;-)

Har jag fortfarande värken kvar på tisdag så tänker jag inte jobba. Vi utsätts ju hela tiden för överraskande gester, barn som helt plötsligt sparkar till eller knuffar, nej det tänker jag inte riskera min hälsa för :-(
Ute spira våren för fullt, dottern har varit ute och solat några dagar i rad nu, själv sitter jag som sagt inne och tycker synd om mej själv.

Kan tala om att det inte är så lätt att tvätta håret när man inte kan böja huvudet bakåt, hade shampoo i hela ansiktet :-(

5-11 april middag


söndag - potatis och fiskgratäng
måndag - tonfisksallad


tisdag - fylld lax och nypotatis, budapestlängd tillefterrätt
onsdag - rester
torsdag - blodkorv
fredag - potatissallad och rostbiff



lördag - påskmat

Påskafton

Fortfarande ont. Dagarna börjar hyfsat men sedan blir det värre framåt natten :-(
Har köpt mej en sådan där påse man kan värma, var skönt. Tjejen på apoteket gav mej några stretchövningar med. Köpte en ny sorts gel som man ska spruta ut och som smörjes in snabbare i huden.

Någott extra lyxigt till middag blir det inte i år. Har gjort i ordning en liten lammstek, sedan blir det ägg, sill, köttbullar, prinskorv och fiskpate som jag hade i frysen :-)

GLAD PÅSK





10 april - fortfarande ont

Trodde jag skulle dö nästintill igår kväll. Det gjorde så satans ont. Hela halsen är ju full med muskler överallt. Vad jag en gjorde så värkte det. Kunde inte ens svälja utan att någon j**la muskel gav sig till känna. Stoppade i mej ett par panodil och gick i säng runt 21. Sov förhållandevis bra.

Idag har jag bara suttit i fåtöljen och kollat tv med kuddar bakom nacken. Ett tag kändes det faktiskt hyfsat bra men nu är all smärta tillbaka igen. Värken flyttar på sig så just nu är den precis i mitten av nacken :-(

Ska ta med sonen ut för att handla påskmat. Ja inte tänker jag bära inte. Blir nog fullt tjå att gå iväg, men det är bättre det än att skicka iväg familjen att handla själva ;-)


9 april - ajajaj

Hade lite ont i nacken när jag gick och la mej igår, men det var inget mot vad det skulle bli senare. HDae jättesvårt att sova, så fort jag försökte vända mej gjorde det ont. Till sist gick jag upp och satte mej för att sova i fåtöljen. Gick bättre men det onda fanns fortfarande kvar när jag vaknade trött och gnällig.

Gick i alla fal iväg och jobbade. Skönt med kollegor som förstår och står ut med mitt gnäll. Köpte salva på apoteket som jag blev insmord med. Kändes lite bättre efter ett tag, tror jag.

När jag kom hem gick jag och la mej en stund. Tog fram min stora kudde jag inte kunde böka fram i natt, gick bra att sova en stund, men det kanske berodde på min sömn brist.

Stramar fortfarande och gör ont. Så här vill jag inte ha det i påsk.

Inget brev från Norrköping idag heller :-( men ett från Linköping med smarrigt te i. Tack så mycket

Kanske detta hittat fram idag :-)


8 april - dagen efter

Idag hade jag möjligheten att jobba hemifrån ett par timmar.  Fick en massa bilder fixade till jobbet då. Dagen blev sedan lugn, har inte så många barn på fritids denna veckan. Idag hade vi flest, hela 11 st.

Hade hoppats på lite fler kuvert idag men fick bara ett från Scrappizswappen. Fast det var en massa skojigt där i :-)

Börjar tro att posten i Norrköping har något emot oss. Ett par brev från syrran till mina kottar har ju försvunnit de senaste åren och nu har mitt brev från mamma och pappa inte heller hittat fram än. Månne de slarvade med frimärkena ;-)

Snart ska jag sätta mej och se gårdagens House, lagom ansträngande än onsdag som denna.

Jo just det, har ju gjort påskköttbullarna idag. Nu gäller det att gömma undan dem för resten av familjen så det är några kvar på lördag.

Har ju gjort några påskkort så jag fick ju skicka dem med, blev bara till delar av släkten och två kompisar. Detta har hittat fram idag.

7 april - födelsedag

Jajamensann, det är min födelsedag idag :-)


Började dagen med att öppna 4 st paket som kommit genom Scra ppiz firarswapp. Väntar på ytterliagre 5 paket, en har hoppat av och hon som startade det hela har visst inte skickat nästa något, Smart sätt att få grejer för 11*50 kr= 550 kr. :-(

Åkte sedan in till stan en sväng och köpte lite mat. Sedan hem och vänta på posten. Ramlade ner ett antal kuvert tillsist. Dock inget mer från swappen, fast jag ska inget säga, har också varit dålig på att skicka i tid.

Fick brev från syrran, presentkort på Stadium + en tårtspade som faktisk skulle vara min från början men som syrran la beslag på när grejer från min faster plockades ihop. Ja lite sniki sniki är hon dock syrran.
Lite kort och presenter kom även från några av mina kära pysselvänner


På kvällen blev det lax och nypotatis + budapestlängd, men den var inte så god som jag tänkt mig. Vad besviken man kan bli för en sådan grej. Fick en fin tulpan/påskliljebukett av sambon + en biljett till Per Gessles konsert här i Halmstad i maj.
Av dottern fick jag en påse med scrappgrejer från MiMas :-)

Har sedan suttit och kollat film och scrappat lite. Så nu finns 2 st LOs som det bara ska rubrik och text på, känns det igen ;-) Börjar bli ett antal halvgjorda sidor nu. Ytterligare en är på g, har börjat fixa dit papper och foto.

Ringde även och grattade min systerdotter som också fyller år idag, hela 14 år

Nu ska jag kolla mina mail och spela lite mahjong innan sängen väntar.

Tack alla som skickat mej grattishälsningar :-)

6 april - ledig

Idag har jag varit ledig och haft en härlig dag hos min mammalediga kollega. Har fått snosat bebis, pratat, fikat och ätit god fisksoppa.

Fotade lite vårtecken påväg hem.








Skulle fixat mina påskkort men jag hamnade här vid datorn istället. Rensat bland mailen.


Mitt bidrag till Scrapperiets skisstävling

Tävling 3

Esmo firar 10 000 besökare med denna utlottning t.o.m 10 april 23:59


Tävling 2

Vinna träskor kan man göra här


Tävlingen pågår tills ONSDAG 8 april kl. 24:00!

Tävling

Så var det dags att hoppas på sin tur igen.
Visst är den söt denna lilla skål. Finns att vinna
I vårt lilla hus Tävlingen pågår t.o.m 17 april!!!


5 april

Idag blev det inte lika fint väder som vi hade igår tyvärr. Det var småkyligt när jag cyklade iväg och tränade i morse. Hade ingen större lust igentligen att träna så jag hoppade över cyklingen. Cyklade hem och kollade tv istället.
Scrappat lite. 3 st LOs och lite kort som är mer eller mindre klara.
Nu är det påsklov och jag ska vara ledig i två dagar. Ska bli skönt.






middag 29 mars - 4 april

sönadg - var och en åt när den ville
måndag - fylld lövbiff med pommes anna

tisdag - blodkorv
onsdag - spagetti och stekt falukorv
torsdag - sonen lagade korvstroganoff och spagetti
fredag - middag på Fox and Anchor - hamburgetallrik

lördag - baconlindad kyckling gjorde dock ingen sås. Poatisen behövde vara inne längre än avd som stod i receptet

uppdrag för mamma och pappa

Nu trodde ni säkert att jag glömt bort veckans fråga men icke sa nicke. Här kommer den:

Var, när och hur träffades ni första gången?

4 april - Äntligen :-)

Om gårdagen var härlig så var denna dag ännu bättre. Har säkert varit 15-20 grader skulle jag kunna tänka mej.
Har småstädat här hemma. Tvätta fönstren i köket och påskfixat lite
Sedan åkte jag in till stan och köpte mej ett par nya gardiner.


köpte med mej en bukett påskliljor hem


trångt på cykelparkeringen när alla ska in till stan


Idag var det ännu mer folk i Picassoparken som tog till vara på solen och värmen.


Första dagen för året i sandaler. Äntligen

Träffade min trevliga listvän
Pia på torget som hade åkt hit med sin karl på en lördagstripp.
Ja vädret var perfekt för utflykt till trevliga Halmstad

3 april - ännu en härlig dag

Idag gick jag utan jacka på jobbet. Härligt.
Dottern och sambon åkte till Lund för att se Sahara hotnight. Jag är glad att jag slipper.
Sonen och jag gick istället på bio och såg
Kenny Begins, var väl så där halvrolig, kanske inte riktigt min typp av film men vad gör man inte för att kunna gå åpå bio med sonen. Sedan gick vi och åt, smaskig hamburgare blev det på Fox and Anchor. Det bästa av allt var att detta fick jag som lite för tidig födelsedagspresent. Visst är han gullig sonen :-) Sedan skildes våra vägar, han satte sig och nattgibbade och jag åkte hem och somnade strax.





Idag fick jag tillbaka två atc-swappar. Här är mina bidrag

2 april - torsdag

Idag har vi haft ett härligt vårväder här i Halmstad. Allt blir så mycket lättare när solen dyker upp. Efter jobbet åkte jag in till stan och där fixade vi en mobil till dottern. Ja så nu kan man få tag på henne förhoppningsvis.


Ett säkert vårtecken på stan är Sias glassbil. Själv skulle jag hem och äta så glass får det bli en annan gång.


Härligt vårigt på torget

Även i Picassoparken hade folk hittat ut


Nu blommar påskliljorna och skillan

På kvällen var det dags för scrappträff- Blev 2 påskkort och en tändsticksask. Hade glömt en del grejer hemma :-(

1 april

Idag har jag varit i Tingsrätten. Tur man sitter på  rätt sida av borden.

Sonen kom hem och var faktiskt nöjd med deras skogsvistelse. Tidningen var på besök och här finns det
repotaget.

Påskfint är det i stan nu.



Syrenen växer

Var på en mycket bra föreläsning igår med Mats Andersson från företaget Netscan om Internet som riskmiljö. Kommer han till er kommun, ta tillfället i akt och gå och lyssna på honom.

30 mars

Idag packade sonen inför sina dagar ute i det fria. De ska på övernattning ute i Mästocka Undra hur han ska klara sig ute i vildmarken?