30 juni

Blev ytterligare en film igår nämligen Picassos äventyr. Är ganska seg igentligen men ett par roliga scener finns det dessa:
Jobbade länge idag så det har inte blivit mycket gjort hemma. Jag har inte ens öppnat breven med alla foton som kommit idag. Få se om jag kan scrappa något i morgon. Nu ska jag lägga mej och läsa klart min bok Skuggtimmen29 juni - vinstchans?

Titta vad jag hittade här? Här måste man ju pröva sin vinstchans. Textstämplar får man aldrig för lite av
http://starvingartistamps.blogspot.com/

Oj var visst försent med de svenska orden, men det kom ju en till tävling

29 juni - filmdag

Idag vaknade jag kl 7 och gick upp och satte mej vid videon. Såg både Betty Blue 37,2 grader på morgonen

Härlig musik

Sedan såg jag Sällskapsresn ll, Snowroller

Lagom smårolig när man inte orkar resa sig ur fåtöljen. Is bitte :-)

Har sedan rensat bland en ännu fler videoband. Slänger en massa inspelade barnband. Filmerna måste jag ju se innan de kan slängas. Vissa måste finns kvar. Har gått igenom några affärer på jakt efter vissa serier och filmer. Har beställt några stycken från
dvd.se

Springsteen

Farligt med "Köp nu" funktion på Tradera. Nu får vi bara hoppas det är en seriös säljare så vi kommer in.
Så nu blir det ståplats på fredagen och sittplats på lördagen. :-)
27 juni - äntligen helg

Äntligen säger jag. Började 6.30 i morse. Idag var sista dagen på vårat fritids. Nästa vecka har vi sammanslagning alla 3 och sedan börjar vi på våra nya ställen. Tyvärr splittras mitt fritids upp. Det ska in ny verksamhet i våra lokaler. Jag hamnar med blivande 1:or och mina blivande 3:or flyttar tillsammans med min kollega till det tredje stället. Idag packade jag ner det sista och strimlade alla papper som inte ska hamna i vanlig pappersåtervinning. Sedan gick vi in till stan med våra idag 7 barn och käkade på¨restaurang. Nachotallrikar eller hamburgare blev det. Sedan var min dag slut. Gick hem och sov en stund.
Sonen skulle klippa sig idag och bokade enkelt och lätt en tid via internet. Ja så enkelt blev det inte då de inte hade koll på sina internetbokningar. Så efter en timme undrade han om det inte var hans tur snart. Oj då. Men nu är han i alla fall nyklippt.
Dotern jobbar i em/kväll så sambo och jag blev ensamma till maten. Hade hoppats på att vi skulle gå ut och äta (har rabatthäfte med ät två betala för en på flera ställen i stan) men sambon kolade bara ut och konstarerade I detta vädret?
Så det blev att titta i kylskåpet vad som fanns, lite fiskgryta, en bit falukorv, tonfisk eller så kan vi ju bestäla från Asian cooking sa jag. Det blev grillspett från denna lilla asianaffär.

Att en så litet hus kan göra så god mat. Även om nu sambon tyckte spettet var lite torrt, men så blir det ju utan sås.

tre spett av varje var det från början

Nästa helg är det Springsteen som gäller, kan det bli bättre start på semestern! De flesta av mina gamla killkompisar med respektive ska dit, tyvärr ska de dit på fredag och vi ska dit på lördag. Hade varit så himla skoj att ses igen, var en massa år sedan senast. Förhoppningsvis får jag i alla fall träffa en av dom som även ska gå på lördagen.
Sedan får jag åka hem tidigt på söndagen så jag hinner gå på Scrappmässan som är här i stan nästa helg.

25 juni

Dagarna går långsamt och jag längtar efter semestern.


Har blivit små tomater på mina plantor nu.

Två bilder på svalorna som Sara har fotat
22 juni - söndag

Idag har det regnat i princip hela dagen. Lyssnat på min ljudbok och läst lite. Åt rester och packade ihop. Tog bussen hem 15.30. Det ända som hänt förövrigt är att jag tillsist såg bil 217 när vi kom in i Halmstad igen. Något kvarter innan stod 218 + att jag såg den ytterligare två gånger påväg hem, dock innan 217.
Nu är jag förvisad från vardagsrummet och får sitta här vid datorn istälet. Stackars mej ;-)
I morgon väntar jobbet igen.

21 juni - midsommardagen

Att man aldrig kan vara tyst! Sara väckte mej strax efter kl 6 för att hon skulle få sitt morgondopp. Trot eller ej men solen lyste då. Allmänt sämning undrade jag om hon menade allvar och det gjorde hon :-( Så det var bara att gå upp och ta på sig. Packade ner en halv macka som var kvar sedan igår. Klarar mej inte så länge utan frukost. När vi väl hade tagit på oss och var klara för att gå kom regnet. Men inte ens det hindrade henne från att få sitt dopp. Svåger och hund skulle också med. Så där gick vi ner till havet medan regnet öste ner. Sara hade gåshund redan innan hon kom ner i vattnet.Ett snabbt dopp blev det och sedan gick vi hem och sov vidare. Har nu lovat mej själv att inte lova något mer morgondopp, i alla fall inte kl 6 och dag efter midsommarafton. Den timmen vi var ute blev nästan den ända tiden det regnade under dagen, först framemot em/kväll kom det lite skurar igen.


När vi väl vaknat så blev det slappande. Det var inte vi som stod för maten idag så vi hade tid för soduko, läsning, kubb. Sara och jag tog en fotograferingssväng till havet. Visst har vi det fint.Stod och väntade in svalföräldrarna till dessa bon. Tyvärr fångade jag inte matningen på bild, men kanske Sara gjorde. Få se om jag kan få någon bild på det  i morgon.


På kvällen blev det grillning, men det var för kallt att sitta ute tyvärr. Dock kunde drink och snacks ätas ute. Här gällde det att passa på att ta kort på syskonen när för en gångs skull Rasmus ville bli fotad.

När maten var slut så var det snart dags för fotboll. Försökte engagera mej i matchen vilken inte uppskattades av sambon. Har dock ej fått svar på vilket det 3:edje landet var som spleade. Alltså de i blått. Var en ihärdigspelare som bara pekade åt vilket håll bollen skulle sparaks och sedan några som bara sprang omkring på sidorna. Tror någon hade en grill som släåades fram och tillbaka. Deras flagga var rutig i gult och orange om jag inte minns fel. Kan någon svara på det? Sambon ville inte i alla fall. Sa att jag fick vardagsrumsförbud i morgon istället. Jag som försökte vara intresserad ;-)


20 juni - midsommarafton


Åkte ut till Särdal på fm. Såg ut att bli skapligt väder. Satt ute och åt lunch. Briefyllda baugetter + vin, mumsigt.


Kl 14 var det dags för dans kring midsommarstången, sedan blir det fika och lotter. Efter det brukar det vara lekar men det fick ställas in för regnet kom vräkandes mitt i lottdragningen. 2 vinster blev det till vårat sällskap. Vinst ett togs av min svåger. En hemmagjord halmmidsommarstång som bara görs i ett ex varje år. Min familj har redan 3 st :-)

Hem och slappa och läsa bok.

Sedan var det dags för mat. Velade in i det sista om vi skulle kunna sitta ute eller ej. Men när vi nog kommit fram till att maten kunde stå inne och vi sitta ute så kom återigen regnet. Alltså fick vi sitta inne. Trångt var det men det gick. Nu var snart kl 21 och då började det bli dags för brännboll. Jag drog mej för att gå upp, var trött, men så kom Sara tillbaka och sa att det var fler där uppe. Så det blev 2*10 min + 2*8 min spel, sedan var det för mörkt att fortsätta. Själv nöjer jag mej med att vara domare, nog så ansträngande, och sitter på en stol. Extra roligt är det att reta sambon med kommentarer som, oj kom du in nu, var det verkligen lyra, och andra små roliga kommentarer. Självklart har jag full kontroll på spelet. Ända dagen på året då jag verkligen har makten i min hand ;-)


Lyckades avvärja ett nattdopp för dottern när vi kom hem. Kallt var det ute och säkert i vattnet också. Men jag lovade visst ett morgondopp kl 6 istället *suck*19 juni

Idag har jag varit ledig. Så i stil med alla pensionärer åkte jag och handlade runt 8.30. Nu är nästan all midsommarmat inhandlad. Ställde mej sedan och gjorde ishavstårta och pizzabullar

Har även gjort baugetter med brieost, kryddor och olivblandning till lunch till sambon och mej i morgon. Var länge sedan jag gjorde dessa. Har även hunnit med att vara på stan en sväng, kom ut mitt i en regnskur, men byxorna han torka innan jag cyklade hem igen. Har packat det jag ska ha med mej ut till Särdal. Får körhjälp ikväll så vi slipper ta allt på bussen i morgon.

Idag fick jag rolig post. Mina 10 nya Promakerpennor. rea hos
Handarbeta

Pappa fyller år idag och detta kort har han fått


Är med i en firarswapp på Scrappiz. Detta kort skickades till junisjubilar


18 juni

Idag har vi varit på utflykt till Galgberget med våra fritidsbarn. En promenad på 50 min, lek i skogen och grillning innan vi tog bussen hem. Blir tråkigt att bara gå hemma på gården varje dag.


I morgon fyller min pappa år. Tur att brevet blev stort när sambon ska frankera ;-)


Slappade framför tv´n och tittade på Sista tangon i Paris. Var inte lika bra som man tyckte för 30 år sedan. Prövar mej igenom olika sorters cider. Denna köper jag inte fler gånger. Favoriten hittills är Spring, som var en tillfällig vara. Står dock ett par kvar i skåpet :-)

Har börjat planera midsommarhandlingen. Ja det blir ju samma grejer som varje år, nästan. Ska vara ledig i morgon, kanske jag gör lite pizzabullar till midsommarlunch.

Hur mycket "svenne" är d


[ x ] Ditt efternamn slutar på .son, lund, gren, holm
[X ] Du vet någon som har samma förnamn som du
[X] Du vet någon utanför din släkt som har samma efternamn som dig
[ X] I din familj är ni 2 barn
[ ] Du bor i villa
 [X ] Du bor i en tätort
[ ] Dina föräldrar är mellan 35 och 50 år gamla
 [X] Dina föräldrar har gift sig
[ ] Din pappa är yngre än din mamma
[ ] Din familj har en bil av ett svenskt märke
[ ] Din pappa heter Lars
[ ] Din mamma heter Anna
[X ] Du har blåa ögon
[X] Du har tillgång till internet hemma
[X] Du har egen mobil
[ ] Du har ett eget rum
[X] Du har varit i Danmark
[X] Du har varit i Norge
[X] Du har varit på Gotland
[X ] Du vet vilken av vänern o vättern som är störst
 [X] Du vet vad vänern o vättern är för något
[ ] Din familj har en husvagn
[X ] Du känner någon som har husvagn
[ X] Ingen av dina föräldrar röker eller snusar
[X] Du har ingen släkt som kommer från andra länder
[ ] Du idrottar minst 2 gånger i veckan
[ X] Du har/ har haft en hund/katt
 [ ] Du får månadspeng / studiebidrag
[X] De flesta i din familj är blåögda
[ X ] Du äter snabbmat
[ X] Du följer en serie på TV
[ ] Du är kär
 [X] Du är född i mars, april, juni, augusti eller december
[X] Du är blond

Multiplicera antalet kryss med 3. Jag är 69 % svenne. Hur många procent är du??

16 juni - tröttHar varit så otroligt trött den senaste veckan. Somnar utan problem framför tv´n innan 21. Behöver jag ha semester snart eller vad tror ni?


15 juni - scrappat

Har jag gjort idag. Ett kort, en dubbel LO, 4 enkla. igår gjorde jag en. Känner mej nöjd med detta. Kul att vara igång igen.


Gillar sommarstämpeln från Kortmakaren


Gårdagens LO

Till mitt blomalbum i st 8*8

Snabbscrappat med ett sådant mönsterpapper

Från Marinfestivaldagarna förra året

Nya härliga papper inhandlade hos Brunsons

Vänster sidan till min dubell LO

och höger sida.

Har även bokat biljett till Norrköping i juli. Dottern och jag åker hem en vecka och hälsar på. Måste ju få gosa med min systerdotters lilla kille.
Har kommit upp i bil 216 i helgen. Nu går det sakta men säkert framåt

14 juni - fotboll :-(

Är inte det minsta intresserad av fotboll så det är en tråkig tid man har framför sig nu. Var en sväng till affären och där är det öde.Även vår genomfartsväg låg öde och här är det många bilar annars


På fm var dottern och jag till Scandic och åt brunch. Massa gott åt vi :-)
igår var jag också en sväng till stan. Hämtade mitt månadspaket från
Funky Robot Kit Club. Gillade nog det förra paketet mer så vi får se vad jag kan få ihop med detta. Köpte lite grejer på Brunsons, nya fina blad, litet minialbum, bokstäver, papper mm
Nu är några av mina nätvänner på pysselträff, hade helre varit med dom nu än fotbollsgräsänka. Hoppas ni har det kull tjejer.


11 juni - sommarlov

Ja nu är det då sommarlov. Vi hade avslutning igår och dottern idag.
Trist är det med ungar som inte kan uppföra sig. Att det sista man kommer minnas av flera är hur de uppträdde i kyrkan och påvägen dit. Det är så depprimerande. Men de nu tuffa 5:orna "som vill slippa denna cp-skola och cp-lärare" komer nog att få det tufft till hösten när de blir minst på nästa skola.

Dottern uppförde sig hoppas jag. Som klassförälder hade jag/dottern samlat in en tia /pers till en blomma till läraren. Hälften av klassen lämnade. är så trött på detta så på kortet skrev vi namnen på de som betalat. Dottern sa även när hon lämnade fram blommorna att det var från ungefär hälften av klassen. Gissa att det blev kommentarer från de icke betalande. Men det kan de dock ha, varför ska vissa alltid åka snålskjuts på andra hela tiden.


visst är hon fin min lilla tjej
Kom hem med 3 MVG och resten VG, så duktig är hon också :-)

9 juni

Nu är det bara en dag kvar sedan har vi skolavslutning i morgonkväll.
Har gjort ett kort till Saras fröken med min nya stämpel från
Kortmakaren som jag fick idag.


Fick även ett brev från Papermaze med bla spännande tejp, en stämpel och blommor

8 juni - ännu en söndag

Ja då har denna långhelg också snart tagit slut. Har hunnit med en hel del fast det inte känns som det.
Två studentuppvaktningar har det blivit. En sväng på stan. Ätiti de första jordgubbarma. Firat nationaldagen. Slappat på balkongen. Har dessutom hunnit jobba ett antal timmar i em/kväll och lagt ut en massa nya foton på skolans hemsida. en ändå känns det som om jag inte fått något gjort ;-)


30 kr för årets första jordgubbar, elt okej. Mums vad gott det är.
Kort till ungarnas kusin.


blommor till en av studenterna


6 juni - heja sverige
Flaggan hissas.

Idag har jag varit på Hallandsgården och firat nationaldagen. Sara spelade med stråkensemblen. Det var tal,musik och stipedieutdelning.
Sedan var det en timmes paus innan Sara skulle öva där igen. Denna gång blev det folkmusik med stråkelever. Fikade och hade det allmänt skönt.
Det är vacker på Hallandsgården med alla gamla stugor som man kan fota ;-)5 juni - studenten

image1104
Idag har vi varit p åstudentuppvaktning hos ungarnas kusin. Jag jobbade länge idag så jag han inte in til stan och titta på alla som sprang ut här, så riktigt avslutningsstämning blev det inte.
Ute hos kusinen var det fullt med folk och god mat. Men det är ganska skönt att åka hem runt 22.30 och då börjar studenterna dra sig ut till Tylösand. Att de orkar!

Dottern har varit och spelat med orkestern hos två orkestermedlemmar som tog studenten idag.

image1105
Kort till kusinen


4 juni

Idag har vi varit på standen med hela skolan. Hälsansdag, Hur hälsosamt nu grilladkorv och glass är ;-) men i ala fall går alla dit, med en liten driick och fruktkontroll påvägen, där stod jag. Ganska behagligt får jag säga.  Sedan har jag gått runt och fotat en massa.

Fått ett studentkort till sålt idag. Kul

image1103

Stämpel från Pysselpassionen, visst är den fin :-)

Snart ska Sara och jag iväg och hälsa på två tjejer som hon skall passa lite i sommar. Lagom sommarjobb får vi hoppas. Sonen gick till skolan idag för man var ju tvungen nu när det var sista dagen. Det kunde man ju inte missa, sa han som får gå om hela år 2 pga för mycket skolk :-( Som tur är har han sommarjobb i alla fall. Behövs ju dras in lite pengar för indraget studiebidrag, j*kla unge :-(

2 juni

Pust, här är varmt. 28 grader har det varit uppe i i dag. Men man ska väl inte klaga. Vi minns väl fortfarande förra årets sommar, eller bristen på den.

igår hade jag tvättstugan hela dagen, så nu har jag fått undan nästan all smutstvätt, skönt. Behövs en sådan om gång någon gång/månad.

Gjorde även lite kort och fixade iväg två atc.swappar.
image1101

image1102
Syrran fyllde år så jag ringde ocg´h grattade henne. Kortet kom förhoppningsvis fram idag
image1100

Idag har jag varit på stan med dottern och inhandlat avslutningskläder. Hon ska även på några studentuppvaktningar och spela så något snyggt fick hon ju ha. Hon blev riktigt fin i sin nya klänning.