28 juli - härligt med semester

Tänk vad härligt det är med semester. Stackars de som inte har något obb och kan få den här lyxen.

I måndags var jag en sväng på stan. Skulle avsluta med en glass hos
Riccardo, italienskglas gjord här i stan, men då var han inte där :-(
Sedan var sonen och jag på vår minigolfrunda. Är nu nere i 50 poäng. Blev lite sur på att jag missade sista banan, annars hade jag vunnit. Avslutade det hela med glass. Mums
På kvällen var jag och tittade på stand-up Badjävlar, Betér och Schyffert i hög form. Kuligt. Håller med Betnér, skaffa kylskåp på systemet. Stod och hängde vid samma bord som Reine Brynolfsson i pausen.



Igår fick jag ut sambon och käka glass, då var Riccardos öppet. Tog en liten tripp och kollade in en konstutställning med. Dottern lagade god lagryta och det var Allsång på tv.
Idag fick jag min morsdagsgåva av sonen. Lunch på stan. Det blev bakad potatis med räkröra på Plaka. Dock fick man leta efter räkorna. Fanns 5 st överst och det var nog allt.

Ikväll blev det ett par timmars scrap hos MiMas. Trevligt
Ja hela veckan har varit fylld med scrapp tror jag gjort 9 LO månd-onsd.







25 juli - 2veckor

Ja då har 2 veckor gått på min semester. Känns som om det är mycket längre. Har nu 3 hela veckor kvar innan hösten är här. Fast imorse var det bara 13 grader, blåst och regn.

Sonen har kommit in på sin lärarutbildning här i Halmstad. Så nu blir det att plugga i 4 år till, tror jag det var.

Den här veckan har jag scrappat lite. Både LOs och kort har det blivit.


Från träffen i Kungsbacka


Från träffen i Kungsbacka


Äntligen är tackkorten iväg skickade, förhoppningsvis är de också framme nu

Har även varit och spelat minigolf med min väninna, när vi gjort det tog vi oss ett litet dopp vid Handikappsbadet. Skönt.

Inte så mycket folk hade hittat ner denna lagom varma fredag em.
På kvällen lyssnade dottern och jag på Hackabees och Conrad Boqvist som spelade på Cafe Rotundan.





I går var vi i Broaryd och firade sambon kusin som fyllt 60 år. Detta kort fick han.


På vägen hem såg vi tre tranar som spatserade omkring på en liten äng. Eftersom vi åkte med min fågelskådande svåger så stannade vi naturligtvis för lite fotografering.







Har två tomatplantor på balkongen. De växer som attan, men de flesta blommorna ramlar av :-( Men två tomater ska det bli i alla fall.



Avslutar med en bild på mitt braiga inköp i sommar.

20 juli

Är nu inne på min andra semestervecka och jag har redan kommit ner i varv. Härligt

I lördags var vi och lyssnade på Ulf Lundell. Många låtar jag inte kände igen, men det är alltid kul med konserter. Dessutom så stod vi ganska långt fram så jag såg nästan alla hela tiden. Janne Bark far omkring som för 25 år sen, skillanden är att nu får han inga applåder för sina solon.







Innan konserten så var jag på en miniscrapträff, vi var bara 8 st men hade kul ändå. Tävlingar hade vi med med priser jag köpt i Kungsbacka. Tror de blev nöjda för dem. Tog inte emd så mycket eftersom jag skulle cykla och inte stanna så länge. Så jag nöjde mig med att göra kort. 3 st blev det + att jag gjorde klart alla sonen studenttackkort. Så nu är de iväg skickade, men jag väntar nogon dag med at visa dom.  Var och hämtade mina tävlingsbidrag hos Turbomalin idag eftersom jag glömde dem när jag for iväg.
Har visst en förkärlek att glömma saker när jag är iväg.

Värmen håller i sig och jag njuter på min balkong. Dottern har äntligen kommit hem och hon verkade så nöjd så. Hon han inte vara hemma många timmar (ca 5) innan pojkvännen knackade på dörren och sedan sov de så sött tillsammans eller ;-) Ja hon kom alltså hem runt 4.30 på morgonen


15 juli

Sov länge, ända till 8.15. Men det berodde nog på att det var väldigt mulet ute idag. Perfekt väder för att sitta inne och pyssla. gjorde klart, limmade och dekorerade min kort från igår. 8 st blev klara :-)


Ett rejält oväder fick vi också.


Oj vad det regnade och åskade.

Fick undanplockat på mina inköp från Kungsbackamässan. Det blev lite grejer

Förvaring. Den väskan blir nog perfekt för lite småkrafs


Fina stämplar och dekorationer + masssssssa gluedots


Ny skärmatta som är lagom stor att ta med sig, 30*30. Bra pris på distresser 4 st för 200 kr.


Allt detta fick vi i vår goodiebag. Ja vi som var där bägge dagarna fick 2 st, så det blev dubbelt av en del.
Tack Kortmakaren, Pagoni, Forma, Do &ReDo, Scraplyckan, Fuji och Japan Foto. Det var säkert någon mer som jag glömt.

Ikväll har jag varit på grön/röd allsångskväll. Ikväll var det vänstern som stod för låtvalet. Duktig tjej som pratade hade de i alla fall.





14 juli - varmt

Puh, detta är för bra. Har varit över 30 grader flera dar nu. Trivs bäst i skuggan nu för tiden.
Min nya stol till balkongen är välanvänd. Går att sova i den också ;-)
I måndags var jag och lunchade med en kollega på stan, trevligt. Sedan bar det hem till min stol som jag släpade ut på  gården. Lyssnar igenom de tidigare sommarprogrammen, eller läser. Idag satt jag på balkongen och pysslade. Försöker komma underfull med mina towbompennor. Märker att alla papper inte passar för denna metod.

Idag spelade sonen och jag minigolf igen. Blev inte i söndags. Gick både och, samma resultat som förra veckan vilket kunde blivit bättre om jag inte fått en tia på en av banorna.
Börjat plocka fram det jag handlade ii Kungsbacka, men jag blev fast med korttillverkning istället. Så än så länge har jag bara bilder på pappren jag köpte.


Så här ser min frukost ut nu för tiden. Det gäller att passa på medan det finns jordgubbar :-)


Smaskig sommarlunch

12 juli - helgrapport

Har haft en härlig start på min semester. Började i fredags med att åka till Varberg där jag blev hämtad av Lotta. Roligare att åka två till Kungsbacka. Tog bara plats och sedan gav vi oss ut bland affärerna.

Gick väl omkring och njöt i ca 2,5 timmer. Det resulterade i att vi missade första kursen som vi skulle deltaga i. Blev lovade att få gå den på lördagen istället. Synd bara att vi hade fått plats på resterande tre på lördagen. Det skulle innebära att det var kurs kl11, 12, 13 och 14. Tåget hem skulle gå kl 16.
Fick i alla fall ett tävlingsbidrag gjort. Tema Natur Det var allt på fredagen.
Ja var med på en mini kurs av Pagini där vi fick stansa två egna smyckestags.

Kul att prova men inget för mig då man var tvungen att vara noggran. Tyvärr fick vi inte hålla på längre än till 19
Åkte hem till Lotta och fickk smaskig grillad lax. Småpratade och tittade runt i hennes pysselrum. Tänk om man hade ett så stort rum enbart för scrapping :-)
På lördagen anslöt Teolinda oss. 
Första kursen var en kortkurs, el vi fick lära oss att måla a la
Linda Muhr.
Inte så lätt minsann.
Sedan gick vi på en distresskurs med Rimna där vi fick maska ett motiv. De två andra hoppade jag över. Kortvikning (mallarna har jag redan) och en workshop där man bara skulle sitta och prata om skapandet. Är väl inte det jag anser att en workshop är. Strosade istället runt på mässan. Blev lite ytterligare inköp.
Fick en LO gjord den dagen också (sommarmat + något rött) + att jag klistrade ihop en som bara ska bestå av foton. Började lite på en kort med.
Har i alla fall haft en trevlig helg och handlat massor och pratat en del och scrappat minimalt.


Dessa söta blommor lärde jag mig göra hos Annette på Freja Skapargård


Vad är en mässa utan någon kändis. Här står Peter Lamm och kosererar.

Värmen var olidlig när vi kom ut från mässhallen och det fortsatte hemma. Sonen kom och mötte mig snäll som han är så jag slapp och släpa på allt själv. Hem och åt pizza och sedan iväg till cafe Rotundan och lyssnade på
Isak Strand
och Vincent Vicious Trevligt som vanligt.

Igår tvättade jag på fm. Sedan fick jag med sonen att handla stol till balkongen. Hade tur så det var halva priset. Ja tur och tur. Köpte nu 2 st + dynor, så det kostade ju lite i alla fall.
Värmen håller i sig men har lättats upp av ett regn väder här på kvällen. Så nu är det lite behagligare igen.
Satt på balkongen och läste i min nya stol. Jag gillar detta :-)


7 juli - en dag kvar

Bara en dag kvar tll min efterlängtade semester. Typiskt att jag ska jobba länge i morgon. Men när jobbet är avklarat ska jag och spela minigolf med Jaana och Matilda. Ska bli tradition tänklte jag.

Har haft två dagar med lite kyligare väder. Har tom haft min munkjacka på mej. Ikväll var Jaana, Matilda och jag och lyssnade på
Räfven och Vagando på Cafe Rotundan. Härlig musik, det är väl det närmaste meddelhavetsrytmer jag kommer i år.


Räfven


Vagando

4 juli - 4 dagar kvar

Nu är värmen här och det rejält. Själv trivs jag nu bäst i skuggan. Har suttit under äppelträdet och läst. Ätit jordgubbar och melon.
I fredags grillade vi för första gången i år. Lamm - mumsigt.
I går åkte dottern till Kroatien med bästisen och hennes familj. Usch vad orättvist livet kan vara. Och två veckor ska de vara iväg t.o.m
Själv ska jag joba fyra dagar till sedan åker jag till Kungsbacka på mässa och scrappträff. Ska bli skoj.
Spelade minigolf idag och var två slag bättre än förra veckan. Hur ska det sluta innan sommaren är slut?