30 sept - rån

Ja här händer det grejer. Banken ett kvarter från mej rånades under fm. Men nu har det visst tagit en misstänkt som tur är. Polisen hade varit här strax innan 17 och undrat om vi hade sett något. Men det var det ingen som gjort. Själv var jag ovetande tills jag kom hem vid 18.30 tiden. Men jag var ju bara tvungen att gå ut och fota banken. Var inte lätt då det hela tiden kom fram folk och kollade på dörren och in i lokalen. Vet inte om de trodde att rånaren fanns kvar kanske ;-)

28 sept - pysslat

Fortsatte på gårdagens inspiration. Gjorde klart de bägge LOsarna jag påbörjade igår. Började på ytterligare en, det är bara texten kvar som jag har nedskrivet någonstans och bara måste hitta;-)
vänster sida Foton från vår medeltidsby när Halmstad firade 700 år


höger sida

Har gjort 6 st julkort till en swapp också. + att jag handlat lite hos
Cards of Maria

Ikväll tog jag en cykeltur. Hade alldeles för få steg idag ;-) letade rätt på  262,263 och 264

27 sept stand-up

Idag var jag på scrappträff på Anniesgård. Trevligt. Gjorde en LO och ett kort klart. Fick pröva på en ny kortvikning. Få se vad jag kan hitta på med den senare. Påbörjade två st andra LOs också.

Synd inte så bra men det är ett 3d-motiv


Han shoppa lite hos Pia på
Atelje Lektyg och Hantverk Lite papper, en set med clearstamps och lite knappar

Åkte hem redan strax innan 15.30. Det vankades närmligen stand-up på Halmstad Teater :-)
En stor bild mötte publiken när man kom in.

Eftersom vi satt ganska långt fram så vågade jag inte ta några kort. Vem vet vad en standuppare kan få för sig om han upptäcker att jag fotar ;-)

Men när Björn Gustafsson kom in som sista artist så tallade han om at nu fick man fota. Oj vad det började blixtra överallt. Han ställde glatt pp i olika poser


Var en rolig kväll där de drev med allt och alla


24 sept - höst

Har haft en underbar höstdag här idag.
Var på gynkoll i morse, bläää. Går mycket hellre till tandläkaren.  Cyklade genom stan och såg hur träden nu börja skifta i färg. Det gjorde de inte förra veckan. Såg även bil 255 när jag tog ett annat håll än jag brukar.Jo det är ju bara 3 månader kvar till julafton, dags att börja planera ;-)

23 sept - lite kort

Ett par kort som hittat fram till mina gulliga vänner


Gjort falskt linne som bakgrund på detta. gillar den tekniken

Såg bil 252 när vi var ute med klassen. Tog sedan en cykelrunda nu i kväll och letader rätt på 253 och 254 :-)

21 sept - svamp

Pysslade lite på fm. Fixade bokstäver till två LOs men x:et tog slut så jag har inte satt fast dom än. Gjorde ett julkort med en 3d-figur
På em åkte jag med en väninna, hennes kille och mamma till skogen för att leta efter svamp.

Mycke spår av ekorrar fanns det Gick inte så där himla bra till att börja med. Botten på korgen var inte ens full efter besök på två olika ställen :-(  Det fanns en hel del svamp men nästan inga trattisar. Var en hel del bilar stående på alla skogsvägar så vi var inte ensamma i skogen precis

På tredje och sista stället hittade jag två trattisar och en sopp. Gick och svor för mig själv och tyckte allt var botten.

Var på väg att vända tillbaka när jag bara tittade mej om och såg massor med trattisar. Blev säkert 4 l innan jag var klar :-)

Så nu har jag rensat, förvällt samt lagt för torkning. Lite har vi ätit också även om resten av familjen var lite smått misstänksamma.


mötte skogens monster

Ikväll har jag gjort klart mina höst atc till en swapp, så de får ni inte se än.

20 sept - handlat

Idag var dottern och jag på stan och handlade kläder. En massa nya underkläder och strumpor blev det till oss bägge. Sedan fick hon både mössa, vantar, benvärmare och halsduk så hon inte fryser i höst.
Var inne på Brunsons en sväng, skulle köpa plastfickor men de hade inga kvar :-( Jag som var i städartagen.


Innan vi gick hem gick vi och åt Tacosbuffe på Åhlens. Mums

Sitter och klipper 3d-grejer framför tv på kvällarna nu. Ska väl bli lite kort av dem vart efter

18 sept

Oj vad veckan har gått snabbt. Har fart omkring med datorer på jobbet. Idag fick vi ut alla nya på plats. Nu är det baar lite småjustering kvar som att fixa hörlurar, nya musmattor, rensa väck de gamla. Skönt. Syns på stegräknaren att man springer omkring en massa.

Igår kväll var jag och lyssnade på Magnus Betner. Jäkligt påläst och ironisk är han. Ta och kolla in hans
blogg förresten.


Idag fick jag hem en liten beställning från Stämpelgården. Är bara tvungen att pröva på lite 3d-kort efter att ha sett lite på min scrappträff i lördags. Idag kom också de nya hänglarna. Förstår inte varför jag beställer dom  när jag nästan aldrig använder några av motiven.  Behåller väl ett par av dom, resten får jag väl sälja till några hugade spekulanter.

Är lite jobbigt på TV-fronten. Båe Heros och Filip och Fredrik på samma gång. Idag var det visst ännu ett program som började kl 21. Livet är hårt. När ska jag hinna titta i fatt.

Såg bil 251 igår och 250 dagen innan.14 sept - scrappträff

Puh. Nu har jag haft ännu en scrappträff. Igår var vi 28 st glada scrappare som träffades hela dagen. Hade gjort 5 st tävlingar som de fick när vi startade. När de sista tävlingarna var inlämnade fick de ännu en som de bara hade ca 1,5 timme på sig att göra. Själv fick jag inte så mycket gjort. Blev en LO, en LO som är halvklar, en höstatc av 9 st lika dana. Början till en inchisswap, några målade stämpelmotiv.
Httade en kul kortvikning hos
Bildmålarna som de fick pröva på, samt spotlightkort vilket flera stycken aldrig gjort innan. Så det var kul att kunna introducera något nytt.
Här är mitt vikningskort


Idag har dottern och jag varit och städat undan alla spår av oss, sedan har jag bara slappat förutom den vanliga tvätten förstås.
Gick en sväng på kvällen och hittade bil 249 :-)


11 sept - vart tar tiden vägen?

Nu har snart hela veckan gått igen. Man hinner ju inte med. Jobbade halva dagen i måndags, skönt.
På tisdagen blev det mer fast i flera omgångar, lite på fm, planering på em och föräldramöte på kvällen. Alltså slapp jag vara sjukskriven :-) Och nu är äntligen antibiotikakuren slut. Har varit jobbigt att inte så ordentligt. Men nu är allt som det ska i alla fall.


Fick min systerdotter när hon fyllde år.

Håller på att förbereda för mn scrappträff. 28 st ser vi ut att bli. Tävlingarna är nog klara om jag inte ändrar mej ;-) Ska försöka låta bli att ta med en massa, utan ska måla lite julmotiv, göra några halloweeninchisar och höst atc.

9 sept - chans till vinst?

Änglahus firar 1 år och lottar ut 1 stort paket med diverse mums mums! 5 tröstpriser med en liten Gott & blandat pysselpåse!
Allt man behöver göra är att skriva ett inlägg i hennes blogg och det har jag gjort. Nu är det bara att hoppas på tur :-)

7 sept mässa

Har varit hemma från jobbet torsdag. fredag pga mitt öga. Fick salva som göra att allt blir helsuddigt i 30 min, nästkommande timme ser jag allt halvt som halvt. Kände att så där klarar jag inte av att vara i barngrupp.

Åkte därför upp lite tidigare än bestämt till Göteborg i fredagag. Hjälpte netha med att få i ordning Papermaze monter till den stora mässan. det var lite att pula med vill jag lova. men jag gjorde så gott jag kunde med mitt halvseende största delen.

På lördagen hjälpte jag till lite i montern, men jag han at handla en del också fast jag gick som i en dimma då. Därför blev det inte så mycket papper. Var lite svårt att se. När ögonen var bra hjälpte jag ju till istället.

Tack snälla netha och Paula för ett vänligt bemötande och en rolig helg.

Var ganska trött när jag kom hem men det var ju Kulturnatt här så det var bara att ge sig iväg in till stan, när salvan lugnat ner sig. Lyssnade på en massa musik och tittade på en utsällning där alla Halmstabor hade fått lämna in ett konstverk om  man ville. Dottern och svärfar hade gjort det.

Idag har jag tagit det lugnt. Monterat mina nya stämplar och stämplat lite. Planerat inför min scrappträff på lördag har jag också gjort. I morgon ska jag jobba en stund men inte i barngrupp, sedan är det bara en dag till innan jag ser ordentligt igen.Lite nya stämplar


ännu mer läckra tomtestämplar


en och annan dekoration. Gillade Prick i forms utbud


Några julpapper


och några vanliga papper.
Ja detta var mina inköp denna helg


7 sept - funkar inte

Har skrivit ett inlägg om helgen men det går inte att ladda upp några bilder så det får vänta tills i morgon med allt ihopa istället

4 sept - grattis TheoGrattis Theo på 1 årsdagen, synd att vi inte kan vara med och fira dig

4 sept - Vilket tarotkort är du?Måste ju testa allt sådant här ;-)

You are The Star

Hope, expectation, Bright promises.

The Star is one of the great cards of faith, dreams realised

The Star is a card that looks to the future. It does not predict any immediate or powerful change, but it does predict hope and healing. This card suggests clarity of vision, spiritual insight. And, most importantly, that unexpected help will be coming, with water to quench your thirst, with a guiding light to the future. They might say you're a dreamer, but you're not the only one.

What Tarot Card are You?
Take the Test to Find Out.


3 sept - sjuk

Inte lätt att få till en massa steg.
Igår fick jag gå och posta brev och sedan ta en cykeltur för att komma över 7000 steg. Ska ha det som minst tänkte jag. Blev tillsist 8074 steg.

Idag blir det mer.
Vaknade och hade ont i ögonen. Ljuskänslig dirket. Här gäller det att kolla upp detta då jag inte vill vara sjuk i helgen när jag ska till Göteborg. Ringer sjukvårdsupplysningen som tyckte jag skulle ringa vårdcentralen eller direkt upp till ögonmotagningen. Gissa vilket jag väljer då med tanke på år tråkiga vårdcentral ;-) Ska inte bli uppringd förren efter 10. Får då en jourtid kl 13. Går givetvis in till stan, här gäller det att samla steg när man inte jobbar. Visar sig att jag hade en liten skräpflisa på ögat. För att ta bort den bedövade hon ögat och bad mej hålla ögat stilla och låta bli att blinka, hur lätt det nu är när hon har strålkastarljus på dem och håler på att pilla i dom. Men tillsist fick hon väck den rackarns biten. Så nu ska jag ha i antibiotikasalva 4-5 ggr/dag. Suddigt blir det ca 1,5-2 tim efter så att jobba denna veckan är inte att tänka på. Måste ju kunna se ungarna på jobbet ;-)  Så visst är det synd om mej. Men åka till Göteborg kan jag ju ändå för då kan jagju sätta mej ifred tills den värsta suddigheten försvunnit. Kanske blir det några felköp på mässan men den smällen får jag väl ta då ;-)


Igår och idag har jag fått hem några atc-swappar, så nu kan jag visa mina bidrag


Fjärilsswap


Utan stämplar eller stickersswap


Sommarswap1 sept - stegutmaning

idag börjar vå stegutmaning på jobbet. Vi har fått anmäla oss i våra team och ska nu se vilket team som rör på sig mest. Allt för att främja hälsan.
Provanvände min räknare i helgen, men man blev ju bara depprimerad. Man bör gå ca 7000 steg/dag för att må bra. Och 10-12 000 steg för att gå ner i vikt. Förskolorna gick väl i snitt upp emot 100 000 steg/ en vecka. Jag kom upp till 4382 steg under lördagen och 3320 på söndagen. På lördagen var jag i stan och gick och gick, sedan gick jag upp och ner till tvättstugan en massa gånger. Så det är bara att inse att jag måste flytta till en större lägenhet. i den här ger det inget utslag. Ja jag cyklade till stan 2 ggr så jag får lägga till ett antal steg för det.

Idag har jag fram till nu gått 11 824 steg. Då tog min promenad på ca 1 timme 6148 steg, alltså över hälften av stegen.
Nu återstår det att se hur detta utvecklar sig