Gott Nytt År


31 dec

Tänk att detta året snart är slut.

Var ledig i måndags och tog en sväng på stan. Köpte lite grejer på rean till nästa års julkalender. Måste vara ute i tid.
Har även köpt och fått hem en liten smidig extern hårddisk. Ska flytta över alla mina foton dit tänkte jag. Det har varit rea hos MiMas så dit tog jag med en sväng. Kortmakaren lägger ner nu och hade rea på sina stämplar. Fick hem 24 st igår :-) Kommer sakna Maria, hennes butik och mässor.

Resten av veckan jobbade jag men vi hade det lugnt med få barn.
Vintern håller i sig men igår och idag verkar temperaturen stiga lite vilket inte gör mej något även om jag trivs bättre med kyla och snö än slask och brask.

Sonen gav sig iväg för en timme sedan, med shottroulett och klirrande påse för att fira nyår med polarna
Dottern stack precis till en klasskompis för att vänta in det nya året.
Själva går vi här hemma och hoppas få en ungarna ordentligt någon gång in på det nya året.26 dec

Får väl önska er God fortsättning istället för God Jul
Så här sen som jag blev i år har jag inte varit på bra länge med att fia klart inför julafton. Men det blev jul i alla fall även om jag inte kände mej nöjd själv.

I torsdags ringde S. Blev glad, det är alldeles för sällan som vi pratas vid. Mina flesta kompisar skulle sammanstråla i Norrköping under dagen. Hade gärna varit där jag med.

I julveckan gjorde jag något som jag aldrig gjort innan... jag slingade håret. Tycker det ser okej ut men det ska det väl göra efter 2 timmar hos frisören och 700 kr fattigare.Julafton tillbringade vi hos mina svärföräldrar och resten av släkten på den sidan. Mat och paket som sig bör. Hälften som slumrar under Kalle Anka. Ungarna börjar bli stora, det märker man på att julklapparna blir färre och förre, men de är nöjda ändå för det innebär mer kontanter. Själv fick jag en Mirandanalle, presentkort hos MiMas, skiva med Springsteen, presentkort på Bokia, julte, handdukar och lite pengar. Ska få något mer av sambon som inte hunnit komma än. Misstänker att det är någon film, skiva eller bok.Den här lilla krabbaten hade min svågers flicka med sig

En liten tilltuffsad marsvinsunge som behövde få hjälp att få i sig mat

Juldagarna har jag bara slappat och tittat på en massa filmer på tv som sig bör. Lite godis har ju slunkit ner under tiden förstås. Knäcken som jag slet på på julaftons fm, blev för mjuk. Får väl göra en ny omgång i morgon. Kolan som jag gjorde igår är nästan slut.

I morgon är jag ledig och sedan ska jag jobba resten av veckan. Ska se om jag hittar någon billig etern hårddisk där jag kan lägga alla mina foton på. Såg en på Netonet, men den tog slut innan jag tryckte på köpknappen :-(

Jo just det. Jag vann på en av bloggtävlingarna jag var med i. Fick en hög med olika blommor av
Lene

17 dec

Grattis mamma och pappa på Guldbröllopsdagen


16 dec

Oj vilket snöväder vi fick idag. Man fick plumsa fram i morse. Kan tänka mig att det kommit ca 10-15 cm
15 dec

Varit och lyssnat på dotterns elgitarrspelning, fast hon spelade bas :-) En sväng in till MiMas blev det också.

Kallt är det fortfarande, fast en eloge till kommunens snöröjning på cykelbanorna, inge problem att at sig in till stan. Det är bara här på Nyhem som man skiter i att göra något, förutom på HSBs gårdar, perfekt röjt.


14 dec

Ska försöka komma igång med bloggandet igen.

Igår började jag med att se på Luciafirandet på tv. sedan blev det på skolan för att avslutas i kyrkan på kvällen, då även dottern spelade. Har nog jobbat för länge för att uppskatta Luciatåg med ungarna. Ser inget gulligt i det hela längre. Lyssnar hellre på duktiga körsångare, som står som de ska och sjunger.

När jag var inne i stan passade jag på att boka julbord till sambon och mej på lördag. Äntligen ska jag få gå ut och frossa i massa gottigheter.

Idag jobbade jag länge så något mer har inte hänt här. Kanske man skulle fixa till julkorten så de blir postade också...


Här är ett kort som min systerson fick i förra veckan

12 dec

Ser att det var ett bra tag sedan jag skrev något om vad som händer. Vet inte vart dagarna tar vägen....

Vi har fått den första snön, som kom och försvann. Men nu har den kommit för att stanna tror jag.

Vi har äntligen fått omtapetserat i kök och Saras rum. Men några köksluckor fick vi inte. Beställningen som skickades den siste maj hade försvunnit????? Hur troligt är det... de hade ju inte ringt målaren eller beställt tapet när vi kontaktade HFAB i slutet sept/okt och undrade vart de tagit vägen. Men luckorna skulle vara beställda. Tyvärr tror jag inte mycket på det. Nu skyller man på Peab och slipper på det viset kompensera oss. Förhoppningsvis får vi luckorna i feb! Så det var bara att flytta in allt i skåpen igen och skura luckorna. Vill ju ha in rena luckor i vårt annars fina kök. Snart är det mesta på plats igen och lite är slängt.

MiMas har både haft en hel scrapphelg och en julkurs. På scrapphelgen fick jag inte så mycket gjort, precis som vanligt. Blev några kort gjorda. Var med på några demos och småkurser.
Bla detta gjorde jag på julkursen
I helgen har jag bakat, både lussekatter, havrekex och goda småbröd, som alltid min farmor bakade.
Har även gjort en omgång köttbullarSkadade tummen när jag skulle torka av unde ugnen. Gjorde ont som f....n och skinnet fläktes upp en bit. Vasst var det kan jag lova.


Idag var det julmarknad på Slottsgården. Så Sara och jag gick det. Kom hem med lammsalami, bröd, ost, strömming, pepparkaksdeg, godis och marmelad. Alltid lika roligt att gå och smaka bland alla mumsigheter.I morgon är det lucia, men vi har redan sett första Luciatåget, dvs Kulturskolans stora Luciakonsert. Då känner man att nu är julen påväg. Tyvärr var Sara sjuk och kunde inte följa med denna gång. Tror jag varit varje år i 16-17 år nu. Snacka om tradition.

Julkalender


I år är jag med på Minis julkalender. Så varje dag har jag fått öppna ett paket.
Hittils har jag fått följande:

Dag 1
Dag 2Dag 3


Dag 4


Dag 5


Dag 6


Dag 7


Dag 8


Dag 9


Dag 10


Dag 11Dag 12


Bloggcandy 5

Hos Lene kan man vinna detta


Bloggcandy 4

Hos Creative Nenne kan man vinna en massa papper och lite till


Bloggcandy 3

Det här kan man vinna hos Annicas scrapblog


Bloggcandy 2

Många är det som lottar ut gåvor nu.
Kan tänka mig att vinna även detta från Pappersbiten


Bloggcandy

Dags att vinna lite tänkte jag :-)