Borta bra men hemma bäst

Tisadg
Hledag på Kolmårde3n. Började regna lagom när vi skulle åka, men när bussen var framme så hade det slutat. Sedan blev det bara finare ju längre dagen gick. Hade en trevlig dag tillsammans med syster och systerdotter. Även den större systerdottern med fasmilj kom en sväng men de försvann medan vi tittade på delfinshowen. Lite trist tycker jag. Delfinshowen blev jag besviken på, var inte alls lika mycket och lika länge som det varit innan. Fick oss en långtur när vi skulle köpa glass, för det är mjukglass man ska ätas på Kolmården och det fanns inte när vi nästan var ute igen. Så vi fick vackert traska tillbaka genom hela parken till aporna för att få vår glass.
När vi kom hem vid 19.30 var vi trötta, dåe dottern och jag, så det blev en tidig kväll. La mej innan 23

Onsdag
Åkte hem igen. En hel del folk på bussen så jag fick inte sitta vid fönstret hela vägen, så det blev inget nummer alls :-( Skönt att få sova i sin egen säng igen.

Torsdag
Inget som jag blev väckt av idag utan jag fick sova tills jag vaknade. Har tvättat undan alla kläder idag.
Dags för städning igen. Idag har vi plockat ner pussel och spel. Börjar bli några lådor som är klara nu
Dottern hade sin killkompis här idag. Han fick tom äta mat med oss. Få se om han dyker upp igen ;-)
Busväder med blåst, regn och åska
I kväll kom dotterns kompis och hämtade sin mobil så nu är jag mobillös. Får se om jag åker in och skaffar en ny i morgon.

Ska försöka uppdatera med lite bilder från vår semestertripp i morgon

27 juli

Igår var jag och hälsade på Fru Grip alias cicci. Vi har aldrig träffats live förut så det var skoj.

Idag gick far upp redan 5.30. Suck. Strax efter 7 så gick dammsugaren igång, det skulle bli besök av distriktssköterskan.

har vi varit på stan nästan hela dagen. Syrran med dotter kom + stora dottern med man och barn. Blev en massa koll på kläder till dottra mi. Tror hon blev nöjd med dagens inköp. I alla fall borde hon vara det.
Åt god sallad inne på Domino. Man fick välja 5 grejer från ett utbud av ca 20 olika saker. Blev parmaskinka, sparris, avokado, mozzarella och jätteräkor. Mumsigt värre.
Var till Pysselpassionen som snart slår igen. Hade kollat på webben igår kväll och det skulle vara öppet från kl 11, men var det det? Nej, för på dörren stod det andra öppettider.  Dåligt tycker jag, som fick nöja mig med tre papper från Kontors AB
Följde med syrran hem en sväng också och busade med lille Theo, en riktig liten goding.

I morgon ska vi till Kolmården. Ska bli skoj för det var några år sedan sist.

25 juli

Verkligheten har hunnit fram till Norrköping, så här sitter jag vid en nästan sprillans ny dator.
Resan upp var väl okej. Satt längst fram i bussen för att jag skulle se alla bilar, trots det fick jag bara nr 352. Men jag hittade 354 på mina föräldrars gata så det är bara att hoppas på 353 också innan vi åker här i från.

Idag har vi varit och hälsat på mina fastrar. På kvällen kom resten av släkten hit och grillade. Blev en solig och trevlig kväll.
Foton kommer....

23 juli

Igår var jag hos en kompis på kvällen och åt ost och löste värdsliga problem. Tänk vad lätt det är ibland. Gjorde detta flaskort till vinet jag hader med mig

Ikväll har jag varit och sett på
Sunny stand-up här i Norre Katts Park














I morgon bär det av till Norrköping med bägge ungarna. Måste ju titta till päronen. Så vi får väl se om jag kommer år internet något innan vi kommer hem. Vet inte hur bra dator de har där hemma igentligen.

Vad vädret belangar så har det regnat bägge dagarna, riktiga ösregn i mellanåt. Städningen har legat nere dessa dagar, får ta nya krafter när vi kommer hem igen.

21 juli

Nu har jag kommit så långt i semestern att jag knappt vet vilken veckodag det är. Blev väckt av syster som ringde kl 10. Hade för en gångs skull somnat om efter morgonkisset ;-)

Dagen har fortsatt i städandets tecken. Har städat bland skor och i en garderob idag. Går inte fort, men det kommer att bli bra. Jag som aldrig slänger grejer har slängt en hel del nu.

Snart får jag träffa denna lilla goding. Åker till Norrköping på fredag. Anländer till busstationen kl 19. Sonen stannar bara över helgen men dotter och jag stannar till på onsdag. Sambon blir kvar hemma.




20 juli -regn regn

Ja det är tur att man har att göra inne när det nästan bara regnar ute.

Idag har jag gjort 2 LOs och ett försenat kort till dottern.





Har även rensat i lite byrålådor. Blev en påse att kasta av det. Bla hittade jag mina gamla mobiler. Ja utveckilngen går framåt minsann

Månbluff?


15 - 19 juli - middag

onsdag - barnen åt själva, vi var på landet och åt grillat lamm, stekt potatis och massa grönsaker

torsdag - wienerkorv och spagetti, dottern lagade

fredag - grillade ytterfile, potatissallad och grillad majs

lördag - klyftpotatis, lövbiff och broccoli

söndag - rostbiff(egen gjord) och potatissallad

19 juli - Grattis Sara

Idag har dottern namnsdag. Grattis.

I går var en regnens dag. Gjorde inget åt städningen utan jag rensade lite bland mina disketter istället. Fixade även text och rubrik på några layouter som varit klara ett bra tag redan. Gjorde även en helt ny LO också

Åt blåbärspaj. Mums

Idag har sonen och jag varit och tränat. Sedan tog vi tag i alla barnkläder vi har kvar. Lämnade 9 påsar till insamling. Sparade en del och en del ska jag försöka sälja på Tradera vart efter. Var hårt att skänka bort en massa fullt dugliga kläder, men vad ska vi ha det till som sambon påpekar. Men ont gjorde det i alla fall.
Har även lagt ut en massa grejer till försäljning på
Scrappiz, 14 papperspaket blev det bla

Lyssnar även på ljudbok. Just nu Håkan Nessers Berättelse om Herr Roos. Är med i Buzzador och hjälper nu till att testa Storytel


Nygjord














17 juli -varmt

Hur glad blir man på en skala när de sätter igång och borrar i huset 7,30. Sedan satte de igång och klippa häckarna utanför också. Det ljudet gör mej mer eller mindre till ett nervvrak. Jag som skulle ligga på balkongen idag. Packade istället väskan och åkte till Norre Katts Park och fiket Rotundan. Där fördrev jag tiden med fika och en bok.








visst har vi en vacker park

Sedan var det hem och fixa lite med städningen :-(

På kvällen invigde vi gårdens nya grill. Mumsigt





sedan skulle jag åka tillbaka till Rotundan där Vincent Vicious skulle spela. Men så hade man ändrat om programmet så de hade redan spelat klart när jag kom :-( Så gör man ju inte.

Åkte hem och fick en skvätt ouzo istället. Ska det städas så ska det ;-)

Så här söt var förresten dottern igår när vi städade bland leksakerna



16 juli - minnen

Städningen fortsätter. Idag plockade jag igenom en låda med div grejer. Bla hittade jag ett par gamla Mina vänner böcker. Så här skrev jag 1971



1972



1973



Hittade även lite gamla filmstjärnor. Dessa är sådana jag minns att jag hade




Mina första inspelade kassettband hittade jag också. Vilken musiksmak man hade :-)



Har även gått igenom en massa gosedjur ungarna har fått. Blev tre högar abv dem, spara kasta, skänka. Misstänker att vi kommer att få ihop ett stort lass till Amnesty.

15 juli - mer nostalgi

Här kommer lite mer skolbilder











Nu ska vi strax ut till svärisarna och äta. Hoppas bara inte det åskar där ute än. Här lyser i alla fall solen nu och vi har äntligen fått en grill på gården :-)

14 juli -pust och nostalgi

Jag som hade tänkt plocka med mina scrappsaker idag, men så bidde icke fallet.
Idag började vi nämligen att städa vindsförrådet. Fast först cyklade jag in till stan och köpte flyttlådor. Kan tala om att det är bökigt att få hem dem och cykeln :-(
Stan var invaderad av flymyror idag, brukar vara det någon dag under sommaren, de fanns överallt och folk gick omkring och viftade väck dem från kroppen.


En bråkdel av allt som fanns i vårt vindsutrymme.

Jag tog mig bla igenom em låda med skolböcker som gått sönder. Där kan man bli sittandes länge












Någon som kan tala om vilken kändis som skrivit detta?

Idag var bara början, men jag slängde en del faktiskt. Sedan blir det en del som ska till Amnesty eller till slöjden (Tyger, garn osv). Har tagit ner några lådor som jag ska gå igenom också. Har även hittat mina gamla dagböcker så där lär man väl bli sittandes ett tag :-)



30 juni - 14 juli middag

tisdag- sambo och jag åt på Fox and Anchor, fläskfile och italiensk potatissallad

onsdag - pasta och prinskorv

torsdag - bakad potatis med baconröra

fredag - grillad lammstek och ris

lördag - jag åt pizza på min scrappträff

söndag -spagetti och köttfärsgryta med purjolök, aubergine och mangochutney

måndag
Skagenrisoni med räkor, från Arla. Fanns dock inte skagenpanna på Hemköp så jag köpte matlagningsgrädde och smaksatte med parmesandip

tisdag - kycklingfilé fylld med pestoröra, salami och soltorkade tomater +potatis. Fått receptet av min vän Cina

onsdag - ugnsfalukorv och potatis, sonen lagade

torsdag - tonfisksallad , dottern lagade

fredag - renskavsgryta och potatis

lördag - stekt forell och potatis

söndag - korvgryta och pasta

måndag - grillad fläskkarré, potatis och broccoli

tisdag - kålpudding, potatis och brunsås

13 juli

Gillar när det är halvtaskigt väder ute. Då har man tid att sitta vid datorn eller att städa. Här har vi nog kommit fram till att vi ska hyra ett förråd så vi får lite mer plats. :-)

Var och tränade både lördags och söndags med sonen. På lördagen var vi nästan ensamma hela tiden så då passade vi på att kolla in gåbandet. Så på söndagen gick jag nästan 3 km medan sonen gjorde sitt pass.

Förra veckan var jag och köpte lådor till alla mina tidningsartiklar man sparat och nya pappersfack. Så bitvis börjar det se hyfsat ut nu.

Har även börjat sortera bland alla foton på datorn vilka som ska framkallas nästa gång.


**************************************************************
Har inte gjort något nytt äm så jag visar lite gamla saker istället











Scrappträff + bloggcandy

Glöm inte att anmäla er till scrappträffen hos MiMas. Jag är redan anmäld :-)

MiMa´s Scrapträff 5-6 september i Halmstad
Lördag: 10.00 - 24.00 Söndag: 09.00 - 17.00
Var: Sannarpsgymnasiet i Halmstad.
Pris: 395kr
I priset ingår: Goddiebag till alla deltagare.

Lördag: Förmiddagsfika: frallor samt Te/Kaffe.
Lunch: Kassler och potatissallad, sallad och flera goda såser. Bröd och smör.
Eftermiddagsfika: Hembakade kakor/kladdkakor/sockerkakor, samt Te/Kaffe
Middag: En stor tacobuffé med mängder av såser, grönsakor och tillbehör samt om så önskas öl/vin till maten.
Nattmat: Finns till de som önskar.
Söndag:
Förmiddagsfika: frallor samt Te/Kaffe.
Lunch: Kycklingsallad med tillbehör och såser. Bröd och smör.
Eftermiddagsfika: Hembakade kakor/kladdkakor/sockerkakor, samt Te/Kaffe
I priset ingår även dricka, kaffe/te, frukt och godis under hela båda dagarna.
Vegetariska alternativ/allergier skriv detta på din anmälan så löser vi det.

Helgen kommer vara fylld av tävlingar, designteamet håller kurser(ingår också i priset) och mängder av demostrationer.

 För alla er som anmält och betalt i tid lottar vi ut en Quickutz EPIC.
Vinnaren pressenteras på scrapträffen och erhåller där vinsten.
Vinnaren presenteras även i bloggen den 5 sep.

 Missa inte denna helg!!!
Anmäl dig till: info@mimasscrapbooking,se eller ring 035-230 15 55
Anmälan är bindande
Betalning sker senast den 1 augusti till bankgiro 317-3481

Välkommen

*************************************

Vill du vinna denna blogg-candy? Kika in på
Mimas du med

Blogg candy

Brukar inte vara med så ofta och tävla men denna kunde jag inte låta bli


Allt detta finns att vinna hos
Yoli Design

8 juli - glad igen

Tacka vet jag dessa mailingslistor. Mailade mitt dilemma dit och fin snabbt svar om att jag kunde testa att ladda hem OpenOffice. Och se där, då hittade den allt i sin ordning. :-) Så nu är jag glad igen och har i alla fall detta år sparat även på mitt usb-minne

Jag älskar dessa listor :-)


8 juli - smått desperat, rop på hjälp

Håller på att städa här hemma bland alla papper osv i bokhyllan. Höll som bäst på att fixa bokföringen när datorn fick spel och började låta och flimra. Gick inte att stänga av den annat än med tvång. Försökte starta om den men den betedde sig lika dant. Började kallsvettas då jag insåg att det fanns massa som jag inte tagit en säkerthetskopia på :-(
Satt och tyckte synd om mig själv en stund innan vi skulle äta. Var ju inte lönt att börja jaga supporten innan maten. Drog ut sladden för det säger alltid jobbets support att man ska göra innan man startar om datorn.
Åt under tystnad och mindre depresion.
Satte i kontakten och startade datorn. Den funkade! Gjorde snabbt en backup på mitt och dotterns alla foton. Hon hade heller inte flyttat över allt till sin externa hårddisk.
Öppnade upp Excell för att se om jag skulle få rota fram alla kvitton igen eller om det senaste hade sparats. Då finns inte allt. Har ett dokument per år och i det har jag en flik/månad. Det som fanns var den månaden som jag höll på med när datorn fick spel. Kansken där man kan se de olika flikarna fanns inte heller. Har väl 4 års bokföring sparad på detta vis och alla åren visar bara en flik. Vet någon vad det kan vaar som spökar? Tar tacksamt emot alla förslag till räddning

Väderkoll

Nu kan ni följa vädret här i Halmstad. här bredvid :-)

Allt är inte vad det verkar

Hittade denna roliga video hos Ulla


Utmaning

Hittade denna hos Lotta. Var ju en kul grej.

SKOR: sandaler.
SNEAKERS: nej
JEANS: ibland.
T-SHIRT: ofta
 UNDERKLÄDER: vita eller svarta
VÄSKA: Ryggsäck
PLÅNBOK: Brun, + en röd myntbörs
SOLGLASÖGON: nej, inbyggt i glasögonen redan
 KLOCKA: sälan, använder mobilen
SMYCKEN: örhängen, ring och något halsband
 MOBILTELEFON: Nokia
DATOR: personalköp
SMINK: väldigt sällan.
ANSIKTSKRÄM: aldrig
DEODORANT: nej
TANDKRÄM: Acta eller pepsodent
SCHAMPO/BALSAM: Barnängen
TVÅL: Lux
PARFYM: Någon Hugo Boss förtillfället
MINERALVATTEN: inte gott
VIN: ja tack
DRINK: Pinã Colada
BRÖD: Polarbröd
 MAT: kyckling eller lamm
GLASS: SIA
GODIS: chokald i olika former
SÄNG: Dux
LAKAN: vita
 FRISÖRSALONG: den som har tid när jag vil klippa mig
DAGSTIDNING: på nätet, Hallandsposten och Aftonbladet
MAGASIN: Sudoku i någon form

*********************************
Häng på ni också och skicka mig länken så jag får läsa :-)

5 juli

Dagen har gått i tvättandestecken. Har bla tvättat och manglat 6 st omgångar sängkläder *puh*

Var borta på mässan idag med dottern. Köpte bara ett 3d-ark, plattor till cuttlebugen ( 50%) och några blommor jag inte sett innan. När jag skulle cykla hem hade det börjat regna, och det fortsatte det med av och till resten av dagen. Undra om vi har haft vår sommar nu?































4 jul - scrapträff- nu med bilder

Här kommer några av de layouter jag gjorde





Bingo-bidrag, 3 mönstrade papper, blommor, brads och 10 av något.
Visst är fåglarna fina. Kommer ur
MiMas egen kollektion som släpptes på mässan.
kommer nog upp ishoppen så fort de återhämtat sig från mässan ;-)




Rutpappret fick jag i ett byte av felinköpt papper. Nja det var ju inte ett papper jag hade köpt nu precis.





Blev mest papper som jag köpte denna gång och sen en väska till Cuttlebug diesen för 50% :-)
Köpte 4 av de nya MiMas stämplarna också, två fåglar, en blomma och en nalle

4 juli - scarppträff

Idag har jag varit på Summerscrap - mässa här i stan med 10 st företag. Sedan har jag suttit och scrappat resten av dagen/kvällen med trevliga tjejer. Fick 5 st enkel LOs och en dubell gjorda så jag är nöjd. Har även scrappat ett litet notisblock, det var kul så det kommer jag göra fler gånger.

Nu har jag tagit ett halvt glas Lemon Gold och några kex med brieost. Ögnat igenom mailen och nu ska jag sova, lär inte ta långt tid idag innan jag somnar

3 juli - en helt okej dag

Började dagen med att åka till Scandic och äta frukost med sonen. Gott. Man fick grädda sina egna våfflor :-)




Sedan blev det ett besök hos GudaGott där vi köpte lammsteksbitar till kvällen. In en sväng på systemet också.

Kl 13 skulle jag vara opå Japansgolfbana och spela minigolf med min vän Jaana och hennes dotter. Trots vissa vindpuffar vid vissa banor vann jag ändå. Här tar vi ingen hänsyn till gästerna inte.



På vägen hem gick jag ner till havet och kände på vattnet. Verkade helt okej.

När dagen kommit så här långt var jag fortfarande proppmätt. Resten av dagen gjorde jag inte så mycket. Läste ut min bok, lagade mat, planerade lite inför scrapträffen i morgon och tog min sedvanliga cykeltur på kvällskvisten.


2 juli - oroande

Det är oroande detta, föredrar skuggan framför solen. Kan det vara ett ålderstecken? Tyvärr så höll plattsättaren på på gpården idag så jag kunde inte sätta mej mitt i alltihop. Blev istället lite tid vid datorn och en tur till stan med sonen som köpte en golvfläkt. Hans rum håller en temp på över 30 grader nästan hela tiden. Det var väl valt dessa 249 kr tycker han. EN glass blev det också på stan. Måste ju stödja SIA.







När jobbaren hade gått hem gick jag ut och satte mej och läste en stund

Ikväll tog jag en cykeltur och hittade nr 337 och 338.



Kotte på promenad


Halta Lotta


1 juli

Igår började jag dagen med att cykla bort till Maxi för att köpa jordgubbar till frukost. Blev så sugen efter at ha läst Bodils recept på jordgubbssylt. Där sattes jag i ett dilemma för de sålde en hel låda för endast 200kr mot 25 kr/l. Men jag cyklade ju! Hade med två påsar för jag räknade med att köpa 6 liter. Efter lite vånda så köpte jag i alla fall en låda och fixade ner allt i de bägge kassarna. Mums med frukost.

 Sedan blev det Bodilsylt, dottern fick med 2 liter till landet (dit hon och en kompis stuckit för att vara där denna veckan) sparade 2 liter till oss och skivade ner resten till frysen.
Dagen till ära blev det ugnspannkakak ute på gården i skuggan under äppelträdet. Där satt/låg jag sedan till ca kl 16v och läste min bok. Hur skönt som helst.

På kvällen åkte sambonm och jag in och åt på Fox and Anchor. Gott. Jordgubbar och glass blev det hemma till Morden i Midsomer sedan.

Idag har jag börjat plocka ihop material till LOs som jag ska scrappa på lördag. Sedan åkte jag in till stan och träffade Jaana. En kompis som jag lärt känna genom olika listor på Internet. T'änk vad datorn har ändrat livet hos folk.
Gick lite i affärerna men satt mest och pratade och åt glass vid kanten av NIssan. Plötsligt var kl 17,30 och vi började röra på oss igen. Hade sällskap av en lat måsunge som bara stod och skrek efter mat.





Det verkar har varit åska både här och där men det har vi klarat oss utan, kanske kommer det hit i natt. Då är det helt okej.