31 jan - förra veckans layouter

Dessa var det jag gjorde klart förra veckan. Alla är gjorda efter skiss eller scrappliftade


30 jan

Ja då var jag här igen. erkarinte som om jag hinner i veckorna. Vad har då hänt denna veckan?
Inte så mycket. Var på kören i måndags. I onsdags var det dags för MiMas första månadsträff. Kul att kunna var med nu när man inte ska upp så himla tidigt dagen efter. Satt och stämplade om en del av alla mina stämplar till min förvaring. Torsdagen tillbringades framför tv´n då jag fick ha hand om fjärrkontrollen själv :-)
I fredags var jag hemma och var sjuk, så då hände inte så mycket heller. Pratade bort ett stund med syrran, kollade på tv och slumrade i fåtöljen. Mer snö kom.
På lördagen var jag bättre och gick till Maxi och handlade. Avskyr verkligen att Hemköp lagt ner, men tror kanske det blir billigare i längden. Nu får vi storhandla en gång per vecka istället för en massa handlande nästan varje dag.

Idag har jag tvättat som vanligt samt scrappat en stund. Gjorde 5 st kort.
Sitter även och försöker hitta något att göra på min födelsedag som inte ska firas hemma utan på okänd ort.


Rasmus 21 år


Julkort vecka 3


Julkort vecka 4

23 jan

Då var snart helgen slut igen.
Igår firade vi Rasmus med släkten, fick en massa pengar så han var nöjd även då.

Idag har ena halvan av familjen åkt till Malmö för att kolla handboll. Själv har jag tvättat och diskat, med hjälp av sonen själv, efter gårdagen. Har även gjort klart 6 st layouter som legat halvklara ett tag.
Ska strax ta hand om den sista tvätten innan jag duschar för att sedan sätta mig framför tv´n och slappa.


HSB har huggit ner våra två äppelträd. Vart ska jag nu sitta en solig sommardag?


21/1


22/1 Bra Böckers verk om 2:dra världskriget

21 jan

Ja då var den lille skiten 21 år. Har blivit uppvaktad idag med en massa pengar vilket han är helt nöjd med. Hemmabakad pizza av syrran och hallon och grädde är inte helt fel det heller. Orkar inte ladda upp några bilder idag. Men vi har haft det dimmigt med en massa rimfrost på träden, så vackert. Tyvärr blev sladden tillkameran kvar på jobbet men jag får väl hämta den i morgon

20 jan

Idag för 21 år sedan hade vi ätit ärtsoppa till middag. Jag gick och la mig för natten men vaknade av att jag kände mig konstig i magen. Typiskt med ärtsoppa tänkte jag. Men tjo fick jag några timmar senare tittade lilla Rasmus ut. Närmare bestämt 03,15 i morgon. Tänk vad tiden går  :-)


Dessa kort har kommit fram det vet jag
och förhoppningsvis även detta till min gamla barndomsvän som gått och gift sig säger ryktet

16 jan

Idag har jag pysslat var inte väder alls för att gå ut, blött och halkigt.
Gjorde färdigt kortet jag påbörjade förra veckan + 4 till. Så jag känner mig nöjd. 3 av korten går iväg med posten i morgon, så de får ni inte se än. Ett är till sonen som fyller år på fredag så det får ni inte heller se. Istället kommer här Julkort nr 2 och resterande layouter från förra veckan


15 jan

Ja då har man jobbat en vecka. Detta tog krafterna ur mig helt så jag sov i 12 timmar i natt och vaknade med världens huvudvärk. Så det blev att slöa framför tv´n och Let´s dance. Sakta men säkert försvann huvudvärken. Det har varit grått och trist hela dagen och började mörkna igen redan vid tvåsnåret. Jag som skulle ha scrappat. Har så svårt med det under denna årstid när jag inte har ordentligt dagsljus. Så det blev att hänga vid datorn istället.

I går gick dottern och jag till Maxi och handlade. Som jag sagt innan så krävs det en bättre planering vad gällande middagar nu när Hemköpt slagit igen. Men vi handalde mat för fred-måndag. Passade även på att ha lite prisgenomgång när vi var där. Så idag har vi tillsammans gjort marinerad ytterfilé och potatisgratäng. Kul när man kan laga mat tillsammans. Riktigt gott blev det med apelsinmarinaden.

Massa frukt handlade vi också, så vi får se om det blir lite fruktsallad senare ikväll.

I torsdags hade vi det ganska dimmigt på dan vilket resulterade i en helt underbar em/kväll då det frös på igen. Försökte att få lite fina närbilder men det gick inte, var för skakig på handen.
11 jan

Ja då var första skoldagen för denna termin avklarad. Har bytt arbetsuppgift så nu ska jag vara i en år 3:a, men det ska väl gå det med.
Ute är det halt som bara den, man tar sig knappt fram. Netto har knappt en svensk köttbit så långt ögat når så ikväll blir det falukorv. Vet inte om vi ens klarar att storhandla en gång/vecka i denna halka. Får väl rota runt i frysen istället.

Har nu kopierat över alla foton jag har på datorn till min externa disk. Måste bara rädda länkar och mailen också. Igentligen är det nog dags för en formatering på hela datorn, men det får vi ta en annan dag, vecka, månad...

En av mina kollegor fick detta kort idag på sin 40 årsdag.


9 jan

Ja då var ledigheten slut för denna gång. Har haft en skön jul med mycket slappande. I helegn började jag scrappa igen. Börjat scrappa bilder från sonens student. Har blivit 6 st färdiga layouter och en på börjad, ett färdig kort + ett påbörjat + årets första julkort. Ska försöka mej på att göra ett i veckan.Igår var vi på knutsfest med Saras orkester, trevligt. Började med konsert och sedan var det gröt och skinka, dans kring granen och lotteri. Van inget detta år men två priser fick vi inom familjen i alla fall.

Igår när jag gick upp möttes jag av att julgranen var borta och det var fullt med barr överallt. Sambon hade fått ett ryck mitt i natten och slängt ut den. Så idag har jag packat ner grejerna och tagit bort det mesta av julen i lägenheten. Advenstljusstaken vägrar jag dock ta bort ännu. Det är så ljust och mysigt med den.

6 jan, summering

Vad åsta kom jag då under 2010 i scrappväg? Jo det blev

67 enkel LOs
1 dubbel LO
71 kort
34 julkort

+ lite andra grejer.

Inte så himla mycket, då jag 2009 gjorde det dubbla. Men det är bara att ta nya tag och sätta igång med årets produktion. Har även en hel del halvfärdiga grejer liggandes.
Idag blev det i allafall  3 st LOs gjorda och ett påbörjat kort.

5 jan

Här kommer de sista julkorten

Detta och nästa gjorde jag på julkortskurserna jag hade


5 jan - rivstart

Var inne hos Anki som varit inne på Cornelias sida där hon dragit igång Rivstart 2011. Ja va fasen, jag kör på, går det så går det.

Funkar så här:
Rivstarten pågår i 8 veckor mellan den 3 januari och 28 februari 2011. Tanken bakom det hela är att vi ska få en bra skjuts in i nyttiga vanor på det nya året. Oavsett vilken viktminskningsmetod du använder ska Rivstarten fungera som just en rivstart.  Vi har även en facebooksida för oss som är med. Än kan du hänga med om du vill kika på Cornelias sida o anmäl dig!

5 jan

Här kommer ett gäng julkort till som jag inte visat innan4 jan

Ja då har man jobbat några timmar detta år med. Var ledig igår och var en sväng på stan. Lite grejer till julkalendern blev inköpta. Glashalt på vägarna efter det lilla tö som kom nyårsnatten.

Som jag skrivit innan så har ju vårt Hemköp lagt ner. Är hänvisade till Netto som närmaste affär. Man kan absolut inte handla allt där, men det som finns är ofta billigt. Nu är jag ju inte ensam om att gå dit istället, men hunnit anpassa antalet öppna kassor har de definitivt inte gjort. De har iofs bara två kassor men ofta är bara en av dem öppna, vilket innebär lååååånga köer. SUCK

På min lediga tid kollra jag mest på tv eller sitter här och häckar. Försöker sortera och rensa lite i mina bokhyllor och runt datorn, men det tar sin lilla tid. Försöker även få lite ordning på alla foton på datorn också, det tar ännu längre tid. Kanske man skulle fixa sonens studentbilder och scrappa dom. Får nog ge mig på jakt efter lite studentinspiration.

Får väl avsluta föregående år med att visa ett antall julkort som bör ha kommit fram både här i Sverige och till min kompis i Finland. Ser att jag knappt visat några än