27 feb - after work

Var och jobbade idag. Kände mej faktiskt lite bättre även om jag gått och gäspat hela dagen.
När jag kom hem gick jag och handlade mat sedan var det hem och packa inför träffen i morgon.
En kollega till mej spelade på Fox and Anchor, men jag visste inte riktigt om jag orkade gå dit. Fast när kl närmade sig och bägge ungarna stuckit iväg. Sambon är i Göteborg och ser Lundell och allt var packat så stack jag iväg i alla fall. Kul var det. De spelade en salig blandning av låtar bla Thåström, Lundell, Lena Philipsson + en massa rocklåtar

Månen var bara för snygg när jag cyklade in till stan



Larmet går


Vy över NIssan

Tävlingar - många

Har roat mej med att hitta en massa tävlingar

Vinn ett fint halsband. Vinnaren dras den 28 februari kl 12.00

I Lurans blogg kan man vinna denna eller en annan ängel. Dragning 28 feb.


Hemma hos Jessica
kan man vinna en sjal. Dragning 4 mars


"Jag är med i utlottningen om två st presentkort á 500kr f
rån Uteungar hos Tant Ulrika. Var med du oxå!"

Dragning 1 mars

Dragning 1 mars

Dragning 5 mars

  Dragning 5 mars

Dragning  10 mars

26 feb - synd om

Idag är det synd om mej. Nästäppan håller i sig, hängig och lock för öronen. Stannade hemma idag. Inte blir jag snabbare frisk om jag går till jobbet inte. Ute regnar det och är grått och trist, inte gör vädret än friskare inte :-(

Slöade i soffan och såg en film. Fixade sedan näsdroppar och nu är det inte lika täppt längre faktiskt.

Försöker ändra lite på layouten här. Men jag hittar inte vart man ändrar textfärgen någonstans, irriterande. Kanske man skulle försöka sig på att gör en egen logga?

Fixat lite med några påsk-atc. Nu skaag stoppa något i magen

25 feb - altrad ask


Vaknade och var inte alls bra idag. J*kla förkylning. Jag som nästan aldrig är sjuk. Är som en öken i munnen när jag vaknar. Ja det är alltså synd om mej :-( Ska man orka med scrappträffen på lördag tro?

Gjorde en liten låda till ett av skolbarnen som behöver få lite uppmuntran när h*n "sköter" sig. Så förhoppningvis finns det lite grejer här i i slutet av veckan. Ja man får försöka ta till alla medel för att få vardagen att funka.

22-24 feb - middag


söndags: krämig saffransrisotto med räkor

måndag: blodkorv

tisdag: 3 olika rester från helgen.

24 feb - äntligen

Ja då har det äntlogen hänt det alla gått och väntat på. Viktoria ska få sin Daniel. Föreslog för familjen att vi ska till Stockhom nästa vår för att fira men det verkade inte riktigt som om de höll med. Kanske jag får ta med min patriot till far istället. Undrar om han rent av hissade flaggan idag *hihi*

Har ätit årets tredje semla idag eftersom det faktiskt är fettisdagen idag.


Känner mej konstant trött. Vill ha vår och värme nu!


22 feb - förberett

Idag var jag och tränade. Har inte varait på ca 14 dagar eftersom jag varit småkrasslig. Körde nästan hela programmet. Hur skönt som helst efteråt i ett alldeles tomt omklädningsrum, simskolan hade nog sportlov så jag var helt ensam därinne. Tog mej en sväng in i bastun också. Prövade även ångbastun men det var inget för mej. Usch vilken luft. All snön som kommit hade börjat slaska bort i morse. Fick köra på bilvägen, cykelbanorna gick inte att åka på med en dm slask. Nu ser det ut som om ganska mycket hunnit töa väck :-)

Har förberett 14 LOs idag. Ska på scrappträff på lördag och nu har jag att göra. Har tagit fram både foton, papper och skiss. Mina dekorationer tar jag med så det behöver jag inte förbereda. Tar väl med lite lösa papper och foton också till div tävlingar som det väl blir. Skönt att göra sådant här innan och medans det var dagsljus.

Här kommer ytterligare två bidrag till helegns cybercroppå Scrappiz


Skiss med vårkänsla


Samma skissoch tema som ovan. Missade att det bara var för kort. Men jag gillade denna skiss.


Korttävling med blomtema

Märks det att jag gillar pappren ;-)

20-21 feb - middag

I helgen har det blivit mat från tidningen Buffé

Igår åt vi
Fiskgryta med majs och musslor, fast med kräftstjärtar istället för musslor. Fick äta det i djupa tallrikar så det var mer soppa, fast okej i smaken. Kanske det berodde på att vi inte har någon mixerstav utan jag försökte vispa med elvispen istället.


Idag blev det Sej under citron- och chutneytäcke, fast med hook istället för sej. Jag tyckte det var klart gott men de andra hade velat vara utan mangon bla.

21 feb - scrappat

Som vanlig så var jag ganska trött igår trots en lugn vecka. Förkylningen är nu hanterbar igen. Skönt.

Här är LOn och kortet jag gjorde i onsdags på träffen






Gjort lite både igår och idag med. Är ju cyber-crop på Scrappiz.

Detta bidrag är till en tävling där man skulle ha med papper eller stämpel från Inkido





Till en skiss-tävling, fast man skulle göra två bidrag på samma skiss. Får se om jag får till en till



Nu är jag nästan klar med alla julfotona från 2008. :-) Det röda stjärnbandet går igen på alla sidorna.

Snart är det melodifestivalen. Ska montera ihop 2 kort och en LO som jag gjort ordning. Låtarna kan jag missa men inte Petra.

Jo, snön ligger fortfarande kvar här. Inte alls skoj. Har ju tagit mina vinterbilder så nu kan det få bli vår :-)

19 feb - hurra

Nja hela dagen var inte att hurra för precis. Så hurret är till min mamma som fyller år idag. Har precis ringt och grattat henne. Fick då reda på att min pappa smyger omkring här och läser utan att ge sig tillkänna. Fy skäms!



När jag vaknade i morse låg den himla snön här igen. Inte alls kuligt.
Det ända roliga är att gå ut och fota med min nya kamera. Se vad nära jag kan komma. Visst är det vackert!


Passade även på att ta några mer tulpanbilder innan jag gick till jobbet i morse


18 feb - fortsatt städning

Med tanke på hur jag lämnade bordet igårkväll var det inget annat än att ta tag i det idag. Har fått ordning på det mesta, tom alla zippåsar är ordenltigt sorterade i storleks ordning. Det sista slängde jag ner i en påse för vidare sorteringen när andan faller på. Nästa projekt blir att sortera bland alla band igen. I färger ska de ligga prydligt i sina påsar. Måste även sortera lite balnd pappren igen. Vill ha alla specialpapper tillsammans, jul, påsk, musik och ätbart. Sedan var det dags att förbereda sig inför scrappträffen på MiMas.
Började med ett påskkort till korttävlingen, som jag inte vann.
Sedan klistrade jag ihop gårdagens förberedda LO. Glömde dock det röda dymobandet hemma så den blev inte helt klar idag heller. Började på nästa jul-LO men den blev inte heller riktigt klar. Vet inte riktigt hur jag ska göra det sista.
Sedan började jag med nästa jul-LO som jag förberätt med papper och skiss. Omvandlade den efter ett tag till att funka för tävlings-skissen. Blev klar i sista minuten. Dock var det usla thickers för de bara trillade väck eller lossade fel från pappret så klistret blev kvar :-( Saknas fortfarande ett O.

Fick rolig post idag från Arkrivet, innehöll en extra stämpel också :-)

Köpte gulliga hönor hos MiMas från 
Bildmålarna

18 feb - middag

Idag serverades det Fläskgryta och potatis. Receptet hittade jag hos Tasteline. Hur det smakade vet jag inte då jag gick hemifrån innan det var matdags. Får äta det till lunch i morgon istället.

16-17 feb -middag

I måndags blev det korv stroganoff


I går gjorde jag Tortillatårta. Mumsigt

17 feb - Pysslat och sorterat

Kände mej som tur var lite bättre idag. Även dottern var klart piggare. Det märktes då hon genast tog brorsans dator i besittning när hon vaknade. Hon ser ut som en liten hamster på ena sidan, men smärtan är hanterbar.

Har scrappat under dagen. 4 st färdiga och en att nästan bara sätta ihop.








Efter middagen började jag sortera alla grejer som legat i div olika burkar. Det blev en del kan jag säga. Hela köksbordet var belamrat, tror inte ens att bordsskivan syntes. Att sedan lägga allt på plats är inte lika kul så det mesta är kvar på bordet fortfarande. Men oj vad grejer man har ;-) Blir nog lita loppispåsar av det hela också.

Fick hem min vinst från Jane idag. Snabba puckar. En ask med en massa brads i från Bo-Bunny var det.


Åt semla idag inköpt på Nyatropskondis som fick bäst i test i vår lokala gratistidning

Inte så stor men man fick mandelmassesmak med första tuggan. Klart godkänd.

"Kissie har blivit galen!"

"Kissie har blivit galen!" se vad hon lottar ut


16 feb - synd om

Idag kanske det inte är mest synd om mej även om jag fortfarande är snuvig. Gick i alla fall och jobbade, men vi hade som tur var bara 6 st barn så det var lugnt. Hade nog inte orkatmed en full barngrupp.

Värre är det för dottern idag som opererat bort en visdomstand som inte ens kommit upp. Men den låg där och var i vägen för hennes kindtand. Kan tala om att efter en sådan operation så är inte en stor 16-åring så stor just nu. Snälla storebror gick och köpte vaniljyoghurt så hon fick i sig lite i magen. Efter en värktablett och en sovstund sitter hon nu och tittar på dvd.
Ska se om jag kan muntra upp henne lite i morgon då jag är ledig. Sonen mumlade något om att jag inte skulle göra henne ännu mer ledsen, när jag sa det. Vet inte vad han menade med det ;-)

15 feb - snuvig

Har varit hängig sedan i torsdags.Var på scrappträff men hade ingen större lust att göra något så jag stannade inte hela tiden.

Däckade ganska omgående i fredagskväll, helt slut.
I går fyllde ju min lilla stumpa år så vi hade släkt kalas. Bakade rulltårta coh gjorde kycklingwook. Hon fick en massa pengar, skiva av brodern och en biljett till Madonna konserten av oss.




Slötittade sedan på Petra Mede i melodifestivalen. När de spelade låtarna passade jag på att göra annat.
Idag har jag gått på halvfart, vet inte om jag orkar att jobba i morgon. Får väl se hur det känns när jag vaknar. Hade tänkt pyssla i dag men det blev inget med den saken :-( Men på tisdag och onsdag ska jag vara ledig så då kanske jag orkar.

Fotade lite av blommorna som Sara fick igår. Oj vad nära man kan komma med min nya kamera. Helläckert.







14-15 feb middag

Det blev kycklingwok, jasminris och grönsallad till födelsedagsmiddag. Mycket över så det räckte till middag i dag söndag med


middag 12-13 feb

I torsdags blev det rester igen. Gjorde en pastagratäng, spagetti och kyckling som blivit över. Lyxade till det med lite majs och lök också ;-)

Igår gjorde jag ost och skinkpaj. Mumsigt

14 feb - grattis Sara

Ja då var min lilla tjej hela 16 år. Vart har tiden tagit vägen?





11 feb - Utmaning 2

Jag har blivit utmanad av Lise-Lott

Dessa regler gäller:
REGLER 1.Länka till den som utmanade dig.
2.Berätta sju personliga sanningar om dig själv
3.Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
4.Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar,så de uppmärksammar att de blivit utmanade

1. Gillar inte att städa (kan sambon intyga)
2. Just för tillfället trött på mitt jobb
3. Gillar att organisera
4. Svag för brieost
5. Äter för mycket godis
6. Slarvig att betala räkningar, finns dock inte hos kronofogden i alla fall ;-)
7. Skulle vilja bo med tillgång till en liten täppa

Jag utmanar.
Hedvig
Bodil
Mija
Hanna
Cissi
Towe
Fru Grip


11 feb - Utmanad

Blev utmanad av min systerdotter Hanna och netha
Regler;
- gå in i mappen "mina bilder"
- gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
 - släng upp bilden på mappen och skriv något om den
 - utmana sex andra personer och länka till dem.

Blev detta foto

poolen på hotellet i Alcudia april 2008. Skulle gärna åka på semester igen.

Tycker alla har blivit utmanade med denna. Men är du möjligen en som inte har blivit det så är du det nu ;-)

11 feb - grattis och snyft

Idag fyller min faster 88 år. Ojoj. Tyvärr är hon inte längre pigg och kry, utan får nu tillbringa dagarna på ett äldreboende upp i Norrköping. Är väl inte alla dagar hon har koll på släkten. Ja det är tur man inte vet vad som ska hända med en.



Dagen har även varit sorglig då en fd kökspersonal begravdes idag. Var inom kyrkan innan begravningen och lämnade några blommor. Det är några år sedan hon jobbade hos oss men de senaste två terminerna har vi gått en kalligrafikurs ihop. Hon var en mycket sprudlande levnadsglad människa. Har kännt de senaste dagarna att jag ville besöka kyrkan idag. Gick in på min avd och skulle tala om att jag kom lite senare, men det klarade jag inte utan att börja gråta. Tänk vad lite man vet om sig själv. Har inte alls kännt något jobbigt innan, utan jag ville bara gå dit helt enkelt. Så ska man inte ens klara av att säga det till sina arbetskollegor utan attbörja gråta. Blomsterarrangemangen var mest i orange. Lika färgglatt som hon själv var.

Saknar dej.


11 feb - middag

Idag lagade sonen spagetti och stekt falukorv. Ja vi äter mycket pasta här i huset

11 feb - middag

Idag lagade sonen spagetti och stekt falukorv. Ja vi äter mycket pasta här i huset

10 feb

Trött! Idag åkte vi iväg redan kl 7 på studiebesök till Höganäs. Skulle besöka en skola som precis som vi har ett "språkspår".
Det tar på krafterna att åka iväg även om vi bara var borta halva dagen.

Ikväll har jag varit ute och gått med en väninna. Skönt men halt bitvis.

Har hämtat ut nästa omgång grejer till Tant Scrappas poängjaktstävling. Denna gång blir det svårare att få med det mesta såg jag.

Ska snart krypa isäng och läsa lite tror jag.

Ytterligare några alster från min produktiva helg








middag 9-10 feb

Igår fick familjen äta rester i form av potatismos och strömming när jag åkte och sjöng.

Idag var jag trött så det blev grillad kyckling, ris och sallad

Bussresa till mässan i Göteborg

Vad sägs om detta. Smidigt sätt att komma till Göteborg. Inte mycket dyrare än tåget från Halmstad
Texten är lånad från
http://scrapresa.blogspot.com/

*******************************

Lördagen 7 mars 2009 på mässan kl. 11-18 Bussresan t/r Göteborg inkl inträdesbiljett (80:-) kostar 395:-/person!

Vi kommer vara på mässan/i Göteborg mellan 11-18! Bussen avgår enligt info nedan och åter hemorten samma kväll. Fikapaus 45 min på vägen upp. Jag har fixat biljetterna innan och vi släpps in direkt via sidodörr skönt slippa köa. Bussen släpper av oss precis utanför mässan.

Planen är att köra raka vägen hem så alla får äta själva vart ni vill i Göteborg innan hemresan, det finns mat på mässan och det finnas restauranger i närheten ex Hotell Gothia Towers, Liseberg mittemot, McDonald’s mm.Vi har 7 h i Göteborg så vill man åka in till centrum också kan ni göra det bara att ta stadsbussen. Utställande företag brukar sponsra bussresenärerna med stämplar, rabattkuponer, erbjudanden mm denna goodiebag delas ut på bussen Man betalar in på mitt konto så allt är klart vid resans start. Har ni någon som bara vill åka med till Göteborg/Liseberg mm över dagen så kostar det 315:-/person.

Upphämtningsplatser! 6.00 Ystad busstation
7.15 Kristianstad järnvägstation
7.40 Hässleholm järnvägstation
tid mailas Laholm
tid mailas Halmstad
ev går bussen över Helsingborg men detta är ej bestämt än beror på antalet anmälda resenärer därifrån.
Utställande företag 26 st som är klara,  Läs gärna mer på http://www.stampelochscrapmassan.se/_ ________________________________________
Anmäl er till mig bums för att vara säker på er bussplats!
Ann-Kristin ”Anki” Thuvesson 0411-13037, 0709-82 10 62
[email protected] (anmälan) Skriv namn, telefonnummer och upphämtningsplats!
Bindande anmälan!
 All fortsatt info kommer finnas på http://scrapresa.blogspot.com/ Med reservation av för få anmälda, jag meddelar er 1-2 veckor innan i så fall

7-8 feb Skapat

I helgen har jag verkligen fått pyssla. Men jag började gårdagen med att åka till Maxi och handla. Skulle bara köpa bröd och ost. Det kostade över 1000 kr. Tur jag inte skulle handla mer. ;-)


Sedan började jag scrappa. Gjorde 4 st LOs och 2 kort. Tog mej tid att laga god mat.

Idag fortsatte jag mitt skapande och gjorde 7 st LOs + ett kort. Får säga att jag känner mej fullt tillfredställs med det jag åstadkom.

Här kommer några av dom


Bidrag till
MiMas skisstävling


Bidrag till nettatrollets skisstävling


Gjord efter skiss hos Lena och Ronja



middag 7 och 8 feb

Igår lyxade jag till det med råstekt potatis och ostgratinerad fläskfile. Mumma

Idag blev det stekt strömming och potatismos. Oj vad många strömmingar det går på 1 kg :-)


6 feb - äntligen helg igen

Är mycket på jobbet just nu så det är skönt att få ledigt igen. En kollega har blivit sjukskriven i väntan på att bebis nummer 2 ska komma. Kul för henne, trist för mej.
Snön har nästan töat bort igen. Lika bra det.

På träffen igår fick jag en LO och ett kort gjort. Ska foto i morgon i dags ljus, om det nu blir det.
Fick hem mitt nya Vixen-alfabet idag, ska sätta på skumgummit framför tv´n ikväll. Ska försöka få lite scrappat i helgen då inget speciellt är inplanerat.

Det här är min första altrade ask som jag gjorde på min scrappträff i jan. Förra helgen blev den överlämnad till sin nya ägare så nu kan jag visa den här.

6 feb - middag

Äntligen fredag. Hade tid att laga mat så det blev tacos med div grejer. Mums!


5 feb - middag

Idag var sonen frisk så han fick laga mat. Blev chili con carne som han är duktig på att laga.

5 feb - snö

Ja då var den här igen :-( Som vanligt kastas det en massa snöbollar på elever som inte vill. Tyvärr går hela rasterna till att vara arg på och säga nej, nej, nej. Men nu är det blask igen. Återstår att se om det fryser på eller om allt är borta i morgon igen. Dock kan det bli lite fina bilder.


Se det går att få med flingorna på fotot.



Ska bara äta nu innan det är dags för scrappträff :-)

4 feb - slött

Igår började kören igen. Kul. Det är så avslappnande att sjunga. Svinkallt ute var det så jag var iskall om tårna när jag kom hem.

Idag har jag varit i tingsrätten. Skulle vara ett heldagsmål men det tog bara två timmar så helt plötsligt hade man nästan en hel dag extra. Gick til Blue Tai och åt lunch innan jag for hem. Tyvärr hade de inte kycklingfilé i jordnötsmör som de haft de senaste onsdagarna jag varit där. Men det var gott ändå. Cyklade hem och läste lite mail medan maten sjönk ner. Sedan passade jag på att åka och träna. Fick hjälp att ersätta en tråkig maskin, men fick då tre nya istället. Kom hem med träningsvärk i benen. När jag cyklade hem hade det börjat snöa, inte kul alls. Ligger fortfarande ett snätäcke kvar ute. Hoppas det är väck tills i morgon

Hade tänk att scrappa lite men fastnade framför datorn som vanligt. Kom på mej ett par gånger med att sitta och sova framför skärmen. Jobbigt att styrketräna. Använde em till att gå igenom lite av bloggarna på bloggkoll. Ligger lite efter sedan i helgen.

Min stora internetlast just nu är Mahjong på King.com. Klart beroendeframkallande ;-)


Min första cultljusstake med en första omgång manschetter

4 feb - middag

Idag skulle sonen laga mat igentligen, men eftersom han var magsjuk så fick han inte det. Själv hade jag ingen större lust att ge mej ut igen så det fick bli
* spenatsoppa och vitlöksbröd ikväll

Middag 1-3 feb

Inspirationen eller tiden har inte varit i topp så det har blivit

* sill, potatis och ägg
* tortelini
* pasta, prinskorv och champinjoner

1 feb

Nu är jag hemkommen efter en härlig lördag/söndag i Jönköping. Vi var 8 st pysseltjejer som invaderade den 9:e. Ja så mycket pysslande blev det väl inte förstås, men något kort och lite stämpling han vi med i alla fall.
Som vanligt blev det mycket skratt så tårarna rann. God mat tillagad av vår egen gourmentkock :-) Stort tack.
Paketlek med användbara grejer som bytte ägare. Hade med oss 3 paket var och jag kom hem med 4.
Det är verkligen behövligt dessa våra träffar även om de blir alldeles för sällan. Man får en ny kick att orka med vardagen och familjen. Tack för att ni finns tjejer och du C ska veta att du var saknad.


middag 30 jan

Idag har jag ätit en underbar middag i Jönköping tillsammans med mina 8 härliga internetvänner

Till efterrätt fick vi en pannacotta med hallon