30 juli - snart slut på semestern

Idag har jag inte kommit till ro alls. Struntade i det fina vädret och satte mej och pyssla i stället. Det blev ett antal kort och en LO.Har dock inte orkat fota dom. Gick ut en sväng och satte mej och läste Aftonbladet på em. Som vanligt så här på slutet av semestern blir jag gnällig. Har ju inte hunnit göra något ju.

Var en sväng till jobbet ikväll och fixade en dator. Har ju 8 timmar som skulle jobbas in efter Springsteenledigheten.

I morgon börjat Internationella gatuteaterfestivalen här i stan. Ska väl hinna se lite av detta hade jag tänkt.

29 juli- varmt

Ja det har det minsann varit de senaste dagarna. Har mest hållit mej i skuggan men idag stack jag ner till stranden på fm. Gäller att passa på innan det blir alldeles för varmt. Men idag fläktade det rätt skönt. Var faktisk nere och doppade mej ett par gånger också.


Så här tomt var det kl 10.45. Glömde tyvärr att ta en bild när jag åkte hem. Hade dock blivit en del folk då.


Hm, detta stora moln dock upp lagom när jag kom upp igen från ett dopp.


Ett kort som bör ha kommit fram idag


26 juli - fortsatt värme

Började med Rainman på vidoe i morse när jag vaknade. Sedan gick jag ut och satte mej på gården och fortsatte lyssna på min bok. Åkte och handlade lite mat. Sedan cykla jag in till stan en sväng, trodde jag skulle få med sonen som skulle köpa shorts men inte. Är ju för jobbigt att ta sig till stan. Köpte ett linne och en bikini för 203 kr. Helt okey tycker jag. Hittade även ett fint linne på Tippy som jag köpte i två olika färger.

 Cykla sedan bort till Rotundan och köpte glass, såg 241 på vägen dit. Snacka om stora kulor. 2 kulor blev nog 2/3 pakte 0,5 l. Det var uppträdande där, blues. Sedan satt jag kvar en stund och löste sudoku. En skön oas vi har här i Halmstad.


På kvällen åt vi räkor. Lagom ansträngande att tillaga ;-)

30 grader idag.

25 juli - varmt

Kändes lite på knäna i natt när jag skulle sova :-( Men nu känns det bättre :-)
Sov till fram emot 9 idag. Värmen tar på krafterna.
Gick in en sväng till stan. Köpte bla dessa fina stövlar. 70 %, bara 60 kr :-)


Sedan gick vi och fikade på
Café Rotundan. Trevligt ställe i Norre Katts Park. Serverade mycket god raberbersaft. Sen blev det dags att gå hem så H fick packa ihop det sista innan hon drog tillbaka till Norrköping. Tack för denna gång, alltid lika kul at få snacka en massa :-)

Åkte hem och gick ut och satte mej under äppelträdet och lyssnade på min ljudbok. Just nu är det Kinesen av Mankell som strömmar in i mina öron


Dottern kom hem runt 17-tiden. Glad och nöjd efter sin Tysklandsresa.

Lite mat och sedan en stund här vid datorn. Blir väl lite tv ikväll också. Passar på att lyssna på gamla Sommar-program på webben. Just nu har jag kommit till Jonas Wahlström. Kul program

29 grader sa termometern för en stund sedan

24 juli - bad


Äntligen är sommaren här igen. Så idag var vi nere vid Östra Stranden. Lagom skönt och jag tog faktiskt ett dopp och tyckte det var skönt dessutom ;-) På hem vägen blev det glass. Mums
Sedan har vi slappat framför tv´n ikväll och suttit och pratat. Det tär på krafterna att vara ute i solen. Känns som om knäna är en storlek för små, stramar smått.

Såg bil 240 på vägen hem. Går sakta men säkert framåt

23 juli - besök

igår kom min kompis H på besök. Var på stan och gick i massa affärer. Fikade på Espresso House. Gå inte dit om ni är kassa i magen, snacka om små toapapper. Så här små var varje lapp som man fick dra ut. Dessutom var de tunna som en silkesnäsduk



Prat i köket över en flaska vin fick det bli på kvällen då det var sport på tv´n

Idag har vi också varit ute på vift. Var till apoteket och köpte ögondroppar till ögonen. Kanske det hjälper. Kanske har jag sk tröttaögon, efter egen diagnos efter broshyr på apoteket ;-)

Skulle äta på en ny tapasbar, men det fanns inte en skymt av tapas när vi kom in där. Gick till La Cocaracha i stället, börjar visst bli en vana. Kycklingtacaos även denna gång. Klart godaste gången.

Åkte sedan ut till Tylösand och SOlgården för After beach. Vi3 spelade. Lagom mycket folk. Alltid skoj att sitta och titta på alla turister som tycker att allt kretsar runt just dom. Stockholms bratz?


Efteråt gick vi ner till havet och doppade fötterna. Solen började titta fram och den kommande sommaren verkar vara på väg.





Påvägen hem såg jag 237,238 och 239


Trodde potatisen skulle vara klar när vi kom hem men då hade sambon fått för sig att sticka ut och cykla! Återkom först 2 timmar senare, men då hade vi ätit vår potatis och lax själv. Jaja, ibland blir man inte klok på vad som rör sig i huvudet.

Kvällen tillbringades halvslöa framför Mörader okänd. Nu är vi trötta



21 - Blogcandy

http://www.artfullyila.blogspot.com/

Kanske man har tur här.

21 juli - skapat

Fortsatte min produktion och gjorde 4 st LOs idag.
De två första har jag gjort efter inspiration från senaste numret av scprapptidningen.









Tror inte jag har så många foton från 700 års firandet kvar nu. Vet att det är på Götheborg och vårt nya konstverk + några till ;-)

Idag ringde en av mina kompisar från Norrköping och talade om att det ska bli fint väder from onsdag. Så hon kommer ner på besök i morgon och stannar några dagar. Kul. Kanske man får doppa tårna ute i Tylösand då.

Har glömt och uppdaterat på platespottingen, Hittade 231 idag och ska strax åka och se om 232 står där den ska.

20 juli - skapat

Idag har jag varit i skapartagen. 5 st LOs blev det


Denna är gjord med Funky Robot Kit Clubs 2:a paket









19 -20 juli - Marinfestival

På lördagen blev det varmt och skönt på fm i alla fall. Åkte in för att titta på den stora båten Sedov. Världens största seglande traditionsfartyg. 117 m hemmahörande i Ryssland. Pampig var den



Ett tiotal ytterligare fartyg låg längs kajen. Tyvärr fick de inte sälja öl ombord denna gång.
Det satte kommunen stopp för :-(








Man kunde åka sjöflyg också, 650 kr för 15 min. hoppade över det.

Åkte in på kvällen också en sväng med sambon. Strosade på kajen och lyssnade lite på Rydell och Quick. Inte min musikstil precis, motorcyklande hårdrockare presenterade de sig som.



Åkte även in en sväng idag och lyssnade på
Big bang of blues. Härligt
Men nu får man alltså vänta till nästa år igen. Hoppas vädret blir bättre då även om det inte regnat när jag varit där.


18 juli - Håkan Hellström

Idag var det gratis konsert med Håkan Hellström. Kom ca 15 min innan spelningen men kom ändå långt fram. Blandad publik, 60+ stod framför mej, skrikande tonårs killar och tjejer, 40+, ja alla var visst där.
Kan ju precis inga låtar av honom men kände ändå igen 2 st. Sista låten hade dessutom några inlånade rader av Eldkvarns Kärlekens tunga. Äntligen kunde jag sjunga med i några rader ;-)








Har nu skickat iväg dottern till Tyskland, sover hos kompisen i natt för att åka iväg i morgon bitti. Hoppas de får skoj.

Min barndomskompis S ringde idag och har bokat kompisträff i Alingsås/Göteborg i oktober, utan respektive :-) Ska bli så kul att träffas. Fick mersmak efter Springsteenträffen. Skulle visst på någon begivenhet i Göteborg också, var det nu var.

Fortfarande ont i ögonen, måste nog snart söka för det hela.

17 juli - Marinfestivalen

Idag började vår Marinfestival. Mycket festligheter ska det bli vid Nissan. Var nere en sväng på em och lyssnade på Vincent Vicious


På kvällen var det RixFM festival här. Massor med folk men jag fick en skymt av några av artiserna i alla fall.


E-type var den ända som jag fick en bra bild på


16 juli - borta bra

men hemma bäst. Visst stämmer detta uttryck väl.
Men jag/vi har hunnit med mycket denna veckan.
Blev en tur till Smultronstället. Mumsigt värre blev det med dessa glassar




På tisdagen blev det en promenad längs Strömmen innan vi gick hem till min syster och åt mat. Massa mat var det. Undrar om hon fortfarande har kvar av rotfruktsröran? Sedan blev det Allsång hos mamma och pappa.
Nätterna har som sagt varit jobbbiga, både för värmens skull och den osköna bäddsoffan. Så det var vääääldigt skönt att få krypa ner i sin egen säng igen :-)


Som sagt vi blev väckta tidigt om morgnarna



Dottern shoppar loss på New Yorker


Det fanns smultron hos mormor och morfar



Hallon hittade vi en dag.


Stor stad. Blä! Sista bussen en fredagkväll gick 23.15


Tur att biblioteket finns när man saknar datorerna för mycket ;-)

Odjur jag hade innanför tröjan en dag


Götakanal



Kaktusplanteringen


Strömmen, visst är det fint


lilla jag ska plocka hallon


Rådhuset med Gull Olle i toppen


Så kan man också torka tvätt



Nya spårvagnar hade de fått

14 juli

Nu satte abstinensen in för mycket. Redan 4 hela dagar utan dator, ajajaj. Tur att biblioteket har så man kan stilla sitt begär.
Har hunnit med att träffa all släkt och mina bägge kompisar. Blev bjuden på god mat både hos H på fredagkvällen och S.B på lördag lunch. Sorry S.E inga bilder denna gång ;-) Mycket prat blev det. Dottern var kvar hos mor och far så vi kunde prata om allt ;-)
Vädret har varit omväxlande minsann. Soligt och varmt till åskväder med 25 mm regn på ca en timme. Detta kom när vi skulle grilla till 12 pers :-( Men jag satt under tak i uterummet och höll koll på grillen. Lagom när köttet var klart slutade det regna och åska och det blev varmt och skönt igen :-)
Har hunnit med en koll på stan också. Ska ta ännu en sväng när vi är klara här. Tror jag har tjatat tillräckligt på far så det blir ett besök på Smultronstället i Söderköping ikväll :-) Smaskig glass väntar i så fall.
Igår var vi på smultronjakt men kom hem med över 1,5 l hallon istället. Mumsigt. Kvällsmaten räddad och det blev även till frukost.
Ända felet här är att vi inte får sova som vi vill. Far är uppe tidigare än tuppen :-(

Lite bilder från denna vistelse kommer när vi kommer hem igen.

Bye så länge

9 juli - mot Norrköping

Ja nu sticker snart dottern och jag till släkten i Norrköping en vecka. Jag hoppas att jag även ska hinna hälsa på några kompisar.
Medan jag är borta får ni passa på och titta på följande filmsnuttar








Och till sist den häftiga finalen den 8 juli


8 juli - besök

Igår gjorde jag nästan ingenting tror jag. jo jag tvättade när dottern kom hem från landet. Började pyssla lite så sakerna fick vara kvar på bordet till idag.

Har monterat mina nya stämplar och gjorde lite kortstommar. Detta kortet blev i alla fall helt klart idag. Gjort efter en skiss på
Friday Sketchers


Sedan åkte jag till stan för att träffa mina listvänner Carina och Jaana. Gick på stan och besökte div affärer. Tänka sig att jag handlade inte ett dugg fast vi var i alla våra tre affärer med scrappgrejer. Det ni! Avslutade träffen med att äta på La Cocaracha. Tror alla blev nöjda tillsist. Synd att vi inte hinner träffas mer när de är här, men i morgon åker ju dottern och jag till Norrköping en vecka.

Ikväll har jag suttit och fixat ihop en Springsteen-skiva. Samlat de flesta go´bitarna på en skiva :-)


6 juli - Halmstadmässa

Hade satt väckarklockan på ringning kl 8 och tur var väl det. Usch vad trött jag var. Inte blev man piggare av att det regnade ute. Packade ner mina grejer och åt frukost innan jag drog mej ner till stationen.
Självklart inhandlades ett par tidningar, var ju tvungen att se om recensenterna tyckt rätt och det hade de ju. Alla var ju helt saliga över gårdagens konsert.
Njöt av Springsteen i öronen när jag satt på bussen hem.

Gick sedan direkt till Scrappmässan på teatern. Minst 11 utställare var det,. Första timmen gick jag bara runt, kunde inte ta till mej scrappgrejerna. gick liksom i ett stort rus fortfarande, snacka om att Springsteen gjorde inverkan på mig. Men sedan lossnade det så sakta och jag handlade av 9 av utsällarna till sist. Fick gå hem en runda och hämta lite mer pengar så nu är det färdigshoppat för i sommar :-) Men mycket fick jag med mej hem i alla fall
47 mönstrade papper
11 bazzil
16 Coredinations, Cord Colour, cardstock med färgad insida, från
Scrapperiet
Puncinella, 4 färger
stämpeldynor
stämplar
brads
stickers
dabbers
handgjorda papper från Bente
pennor


Landstoken och Scrapperiet


Forma Hantverk och Dreampapers.dk

Glömde fota de andra

Mina fynd

Resten av dagen lyssnade jag på Springsteen och läste en massa recensioner. Somnade gott i min egen säng efter lite tv-tittande och ett glas vin eller två. Är det semester så är det :-)


5 juli - Bruce 2


Oj måste varit trött för jag sov ända till kl 11. Fixade mej för att dra in till stan en sväng. Sambon fortsatte sova.
Gick och små kollade i lite affärer. Besökte Format. Den affären blev jag inte imponerad av. De var inte intresserade alls av sina kunder utan stod mest och pratade med varandra. Så dit går jag inte mer. :-( Gick även till Arkrivet som var bra mycket större med mer utbud. Där var de även intresserade av ina kunder. :-) Köpte med mej lite hallon hem. Mums. En handfläkt inköptes också.
Hem och vila en stund innan vi gick för att käka. Hittade en trevlig kinakrog i Gammelstaden men den lämnade vi snabbt då de inte hade några rättigheter. Tog en annan kvarterskrog där de hade både tai, kinesiskt och japanska rätter. Åt en god taikycklinggrta. Kom in i en litenjärngryta med värmeljus under. Riset kom i en liten tunna.
Sedan var det dags att dra in mot Ullevi. Det hade varit stopp på spårvagnarna så vi fick gå en hållplats, då spårvagnen stannade och tömde vagnen innan vi var framme. Varför vet jag inte, tror hon sa att hon skulle hem och sova.

Letade rätt på våra platser, rad 4 i sektion L4. Mycket bättre biljetter är nog svårt att få. Hädan efter ska jag inte köpa några ståplatsbiljetter inte. I så fall ska jag växa till minst 1.90.


Så här nära kom vi

Om konserten kan jag bara säga WOW. Det var så jäkla häftigt. Fick inte alls den känslan igår så det blev idag. Nu hade jag frisikt och såg allt. Scenen, ståplatspubliken, läktarna rubbet. Att se alla händer gunga från sida till sida, eller fram och tillbaka är bara sååååå. Det var show rakt igenom. Man riktigt ser hur Bruce njuter av att framträda. Det är inte ett vanligt jobb som man går in och betar av inte. Han flirtar med publiken och ger allt, och då menar jag allt!!! Även denna gång var det flera lugnare låtar men då satte jag mej bara ner och pustade ut. Har jag betalat över 800 kr så skäms jag inte det minsta av att jag stod största delen på min sittplats. Dessutom var alltså konserten värd vart ända öre, helt klart.
Hela Ullevi var i gungning i det klimaxet som var i det sista extranumret Twist and shout. Så för en gångs skull så stämmer alla recensioner som gav högsta betyg. Gick hem i ett lyckorus inte det minsta trött.
Hade sedan flyt och kom med första spårvagnen direkt när vi kom ut. Så ca 15 min efter att konserten var slut var vi "hemma" igen. Varvade ner med ett glas vin och lite hallon.


Mycket folk var det

Snart ska det börja


kolla in publikenhavet på bildskärmen




Ut i publikhavet






4 juli - Bruce :-)

Ja då var första konserten avklarad.
Började med förfest hos min gamle kompis Stefan. Där fanns/kom alla mina gamla killkompisar från Norrköpings glada dagar. Kul att återses. Han även att prata med alla mer eller mindre. God mat fick vi men det fick jag inte fota. Stefan mumlade något om att jag visst tar foton på allt jag äter ;-) Så nifår tänka er riset och de bägge indiska grytorna istället.

Ingen mat på fotot inte :-)

Det tog sedan en stund att samla ihop alla 13 när vi skulle ge oss iväg så kl var nog närmare 20.30 innan vi kom in. Såg  219 när vi väntade på spårvagnen. Väl framme vid ingången var det kört att hålla ihop alla så vi splittrades snabbt. Nackdelen med ståplats är att sikten oftast är skymd. Fasligt vad långa alla är. Men en liten skymt av scenen och Brucan fick jag då och då. Tyvärr hängde bildskärmen långt ner så det hjälpte inte heller mycket.

Min vy när jag sträckte upp händerna i luften. Sikten var annars nedanför detta foto.

Konserten var bra även om det var en massa lugnare låtar. Men ska man hålla på i 3 timmar behövs väl det också. Stefan höll oss uppdaterade på när vi skulle skrika och vifta med händerna ;-)
Efteråt samlades nästan alla igen. Var ju tvugna att summera kvällen. En öl hans också med vid stationen innan vi tog spårvagnen "hem" till Gammelstaden.
Ska bli spännande att se hur konserten blir i morgon

3 juli - nu är den här

semestern alltså. Men först jobbade jag bla 4 timmar på stranden. Så här blev resultatet :-(



Turisterna har inte riktigt invaderat stranden ännu


När jag kom hem blev det ett glas sangria. Mums. Det var sonens matdag idag och det blev klibbig pasta och stekt falukorv. Bättre start på semestern kunde man ju fått. Just nu gapas det en himla massa av sonen. Blev så trött på honom så jag tog min tallrik och år maten på balkongen i lugn och ro. Följde sedan sambon till bussen. Därefter cykla jag in till torget


och köpte mej en galss som avnjöts i skuggan.

Vill ni ha koll på hur det ser ut i kön vid Ullevi så kan ni kolla här.
http://www.onesoftinfested.nl/ullevi_bilder.html

Dagens video blir dessa från en gata i Köpenhamn




3 juli - 8 timmar

har jag kvar att jobba innan detblir semester. ja jag måste iof ta igen fredagens timmar då jag är i Göteborg men det känns i alla fall som om semestern börjar strax


2 juli - snart så

Dagarna närmar sig. Åker upp till Göteborg på fredag fm. Har pratat med Stefan ikväll. Tänk att det inte alls känns konstigt fast vi inte pratat med varandra på så himla länge. Men det är väl så det är med gamla kompisar. Man fortsätter där man slutade förra gången. Ska bli så himla kul att träffa alla igen. Dock är det frågan om tidsplanen är lite i snävaste laget. Och att gå i 45 min när vi sedan ska stå i 4. Men men vi får väl se hur det går. Vet ju att Stefan smyger omkring här så du ser väl detta också ;-)


Sätt dig ner och lyssna och njut :-)