Årets sista LO...

,,,gjorde jag klart i morse. Har även börjat på två kort, men de är inte klara än.
67200-383

Scrappresultat 2006
22 st LOs till Lina 20 år
60 st 30*30
16 st A4
Och nu stundar snart det nya året. Vad månne det föra med sig tro? Men innan dess ska vi äta lite gott. Förrätt: avokadohalvor med räksallad. Huvudrätt: hasselbackspotatis, kallrökt fårfiol. Efterrätt: skogshallon och vispgräde.

GOTT NYTT ÅR

2 LOs

har jag gjort idag.
67200-382
67200-381
Är lampan som speglar sig i fotot.
Fick bara sån himla lust att pyssla :-)

Igår nöjde jag mej med att shoppa lite på rean hos Scrapperiet och Scraphuset. Sedan hade vi släktingar här på julmat.
Rensade duktig bland mailen också.
67200-380
Dottern kom hem och hade plattat håret. Hon tyckte hon var jättefin. Lite ovant är det att inte se hennes fina lockar.
67200-379
Värmen håller i sig. Den här suddiga knoppen fotade jag igår. Lite läskigt är det allt med dessa väderförändringar tycker jag. 6,8 grader har vi här just nu.

Ska fortsätta rensa bland mailen innan jag ska se deckaren av Agatha Christie på tv´n.

Juldagen

Har svårt att sova länge på dagarna. Idag vaknade jag kl 8 och då var det så här vacker när jag tittade ut genom fönstret.
67200-378

Idag blev en slapparedag. Han se nästan hela första Harry Potter filmen innan dottern vaknade. Men jag klagar inte, lugnt och tyst, film och skinkmacka. Helt okej :-)
Pratade med syrran i telefon ett bra tag. Mycket att avverka om våra bägges julfirande. Annars har jag suttit här en del och rensat bla länkar, spelat lite spel, läst mail och fixat med foton

Julafton

67200-370
Ja så då har man klarat av en julafton till. En julafton utan snö men runt 8-10 grader varmt istället :-(
Började dagen med ett par skinksmörgåsar i min ensamhet framför sista delen på adventskalendern.

Sedan vaknade dottern och öppnade alla sin julklappar från kompisar, som hon hade liggandes under sin gran. Dagen började bra och hon fick mycket fint. Bla denna fina ljubricka
67200-377
Jag öppnade också några paket från några vänner och det sista paketet i min adventskalender
67200-371
Här är de sista dagarnas innehåll.

Kl 13 var det dags för julmat hos mina svärföräldrar
67200-376

Sedan var det dags för Kalle Anka. Man blir nog aldrig för stor för att se det :-)
67200-372
Det blev lite paket under granen även här.
Fick en hel del roligt, presentkort hos Brunssons och en bokhandel, en bok, en mårdhårspensel, en mugg. en litet fat till tesillen mm Klart godkännt. Även resten av familjen var nöjda med innehållet i sina paket.

67200-373
Lite slappande efter all paketöppning.
När vi kom hem tittade dottern och jag på Svensson Svenssons julfirande. Även det ett måste :-) + lite knäck och julmust.
Ett avsnitt av sonens dvd-box med Hipp hipp hanns också med innan jag gick i säng.

67200-374
Mina goa julbarn.

67200-375
Avslutar med ett kort som en listvänn fick i veckan



Dan före dan........

Ja då var vi då här. Nu är nästan allt klart. Skinkan och sillen avsmakad. Kolan och knäcken står och stelnar. Granen pyntad. Nästan alla julklappar inslagna. Snart ska jag i säng och läsa julnumret av Ernie.

GOD JUL på er alla!
67200-369
Sonen skurar golvet
67200-368
Mums med skinka
67200-367
Visst är det kul att slå in paket!
67200-366
Dottern skapar i mandelmassa
67200-365
Tändsticksask åt en av mina kollegor

Jullov

Så var den äntligen här. Den sköna ledigheten. Ska vara ledig en vecka nu innan det är dags för jobb igen. Fast känner jag mej rätt så fixar jag nog lite på hemsidan någon dag eller så ;-)

Efter att vi varit i kyrkan på avslutning blev vi bjudna på jullunch på skolan. Mums. Fick även varsin julklapp, en filt. Blir skönt att ha i soffan. Satt som vanligt kvar till sist och pratade med "bosssen" och några kollegor. Skönt att bara ta det lugnt och veta att man får gå hem när som helst.

Hemma har jag tvättat, fixat deg till havrekexen jag ska baka i morgon, lagt in sill och stekt köttbullar. Så jag känner mej nöjd med dagen.
Kan tala om att 300 gram margarin är mycket, i alla fall när det har kokat över på spisen. Så spisen fick sig också en omgång. Passade på att skölja av filtret i fläkten också. Men det skulle jag inte gjort för det bara smulade sönder då. Fick skicka sonen att köpa ett nytt, så nu har man varit duktig och bytt filter också.

Snart är köttbullarna färdiga att ta ut ur ugnen. Då ska tvätten hämtas ner och sedan ska jag ta en lång dusch. Sedan blir det väl ett tag här framför datorn också. Måste ju läsa mina mail :-)
Jo just det, har ju inte öppnat den nya scrapptidningen som kom igår. Hihi, får bli en tidig sänggång alltså.
67200-364
Sonen med sin nya häftiga Ipod, inköpt för pengarna han tjänade i somras.

Spelning bla

67200-362
Idag har sonen haft uppspelning med elgitarren, så nu är alla spelningar slut för terminen.

Har börjat städa lite i badrummet idag. Har gjort en lista på vad som ska göras innan julafton och än så länge håller den ;-)

igår skrev jag några julkort till som skulle iväg, så nu har jag dom klara för i år. Plockade även undan lite i vardagsrummet, bla alla julstämplar.

Fick mina atc från en jul och nyårsswapp på ATC-Sverige. Detta var mina bidrag
67200-363


Nu har jag vikat klart i klassen jag haft. Nu har jag bara en del rättning kvar innan jag är helt klar med klassen. I morgon ska 5 klasser ha pysseldag så då ska jag ut på fotorunda. Har lite pappersarbete kvar på fritids också. Men på torsdag........då har vi avslutning och julpersonallunch sedan börjar ledigheten :-)

Bak, marknad och jobb

67200-361
Idag har jag och dottern haft pepparkaksbak. Tyckte igentligen vi kunde hoppa över det i år för Nyåkerspepparkakor är ju så goda, men det protesterade dottern om. Så det var bara att baka det.

67200-359
Ute har det regnat av och till hela dagen. Var julmarknad på Slottsgården idag. Bara massa ätbart. Skulle köpa julcheddaren så det var bara att ta på regnkläderna det. En fördel med regnet avr att det inte var så mycket folk där. En större nackdel var att de som var där hade paraplyer med sig. Att inte folk kan inse att de då har en mycket större radie omkring sig. Nej nej, där gick man med risk att få ögonen utpetade av någon som helt enkelt fick för sig att bara snurra runt och byta håll :-( Paraplyer på sdana tillställningar borde förbjudas!!!! Kom i alla fall hem med både ost, bröd, brända mandlar, godis,  marmelad och chips.

På em har jag suttit och förberett morgondagens lektioner i klassen där jag vickar måndag-tisdag. Har letat rätt på lite matteklurisar bla.
67200-360
Idag postade jag en hög med julkort, men jag ska skicka några till. Får fixa det i veckan.

Ikväll har vi varit och sett på Ainbusk, med showen Hemliga rum. Vann 2 biljetter i en tävling i en av våra gratistidningar :-) Föreställningen var lite  i lugnaste laget för mej, men duktiga är de. Men Marie Nilsson livade upp tilställningen med sina monologer.

lite smått och gott

Fredag:
67200-356
Idag hade dottern elevenskväll. Många var de som spelade.
När konserten var färdig åkte vi hem och åt smörgåstårta, sponsrad av min faster.
67200-358
Mums. Tittade på Robert Gustavsson - jag är inte bitter. Sedan blev det sängen. Trött efter denna vecka.

Lördag:
Var i stan och köpte lite julklappar. Dottern var med sin kompis som skulle tävla i skridskoåkning.
Fixade julklapparna som ska iväg till Norrköping. Gjort pepparkaksdeg. Handlade lite. Gjorde kycklingwook till middag. Satt sedan vid tv´n och fixade adresser till alla julkort. Nu ska bara frimärkena på också.
67200-357
Lite av grejerna jag fått i min adventskalender.

Skojig post

Denna vecka har varit fylld med rolig post. Har fått paket både från Pysselpunkten, Bethrakta, Pappersbiten, en julkortsswap och ett par julklappar :-)
67200-355
Julklappsinköpen ligger jag dock efter med. Handlade lite till mina syskonbarn idag.
Var och beställde en smörgåstårta som vi ska ha i morgon. Fått lite pengar av en faster + att jag har 25% rabatt vid ett inköp på Östras bageri. Blir perfekt i morgon då dottern har konsert 18.30. Smörgåstårta och ett glas rött vin är inte helt fel en fredagkväll.
67200-354
Tänk att snart är det jullov, ska bara jobba 3 dagar under lovet och bara en dag och ett par timmar i barngrupp. Resten ska jag planera/utvärdera och fixa i vårt infotek. Känner just nu ett stort behov av att få vara ledig. Synd bara att inte resten av familjen vill ha mej scrappandes vid soffbordet då. Du pratar något om julfint, vet inte vad de menar. För visst är det fint med massa mönstrade papper?
67200-353
Väntar på att min personaldator ska komma. Ska skickas ut under december stod det. Bara de inte kommer dagen innan julafton. Vill ju inte ha ett antal stora lådor ståendes någonstans. Jag som beställt en värstig skrivare med scanner och kopiator. Ny platt skräm ska det också bli + en ny dator med två hårddiskar :-)

67200-352

Här kommer en bild på julkorten jag skickade iväg till en julkortsswapp på scrappiz.
67200-351

Ännu en helg till ända

67200-349
2 atc jag gjorde i veckan

Ja vart tog den helgen vägen? igår var jag en sväng till stan. Var i köttaffären och köpte lammkött till en gryta vi åt idag. Var inom Brunson en sväng och köpte några papper som jag tänkte ha till sonens nya klassfoto
Bakade lite lussekatter när jag kom hem. 67200-348
Sedan en sväng till Maxi. Småplockade lite här hemma.
Gjorde Biff ala Rydberg till middag, mums.
Får sedan lite familjeångest när vi sitter och tittar på  På spåret på lördagkvällarna. Är det där man hamnat nu?
På kvällen strök jag de nya julgardinerna och satte upp.

Idag var det tvättdag som vanligt. Har börjat städa undan i vardagsrummet, dvs plocka väck mina pysselgrejer från vardagsrumsbordet. Har skickat iväg lite post. Har även hunnit göra klart 2 st LOs som jag påbörjat. Ja den ena fixade jag fram igår.
67200-34767200-346

Igår var även shoppingfingret framme. Pysselpunkten säljer ut det sista i hemliga paket. Jane på ScrapAddicited har haft massa olika erbjudanden hlea helgen. Förnyade även mitt bandpaket hos Sanna på Pappersbiten. Så nu ska jag få massa rolig post i veckan som kommer :-)

67200-345
I fredags fyllde min systerson år och han fick detta kort
67200-350
En stor tändsticksask som mina svärföräldrar fick förra helgen

Tändsticksaskar

Detta skulle igentligen lagts ut igår men då kom jag inte in på Bloggen. Så håll till godo med gårdagens text

67200-344
Här kommer de senaste askarna jag gjort. Har också pysslat ihop ett par
jul/nyårs atc till en swapp på Stämpelsnack.

67200-343
Idag fick jag hem 2 st biljetter till Ainbusks julschow här på Teatern. Det
var biljetter som jag vunnit i vår gratis tidning Entré. Ska bli skoj. Hade
inte tagit mej råd att se dom annnars 350 kr/biljett :-(
http://www.ainbusk.com/

67200-342
För första året känner jag av hösten/vinterns mörka tid. Tycker jag är
konstant trött för tillfället. Allt är bara jobbigt och man hinner
ingenting. På jobbet är det också tufft nu om man ser till hela dagarna. Men
men snart kommer jullovet och jag ska få vara ledig en del :-)
67200-341

regn regn regn

67200-340
(tändsticksask)
Så har det då regnat hela dagen igen. Dottern hade konsert i dag med, denna gången med suzukigänget. När vi varit där gick vi till Röda Korset och fikade. Svärmor jobbade där och svärfar bjöd på fikat :-) Sedan åkte vi in till stan. Dottern skulle ha nya byxor bla. Och det är minsann inte lätt. Hittade ett par på Lindex. Till sist hittade vi ett par som passade. Fast det var en mystisk storleksmärkning. Hittade både 152, 164 och 170 som var lika vida i midjan fast med olika längder. Så istället för 170 blev det storlek 152 som passade. Mystiskt.
Själv köpte jag bara present till min syster grabb som fyller år i veckan som kommer.
67200-339
Märkte att jag som vanligt glömt att skicka in en bild på ett julkort till en tävling på Hobbyhuset. Så jag visar det här istället.

Har satt upp adventsljusstakarna, men inga lussekatter blev bakade och inga nya gardiner uppsatta. Ja, ja, det kommer fler dagar i december ;-)

Har lagt till ett par nya länkar. Tänkte lägga in de adventskalendrar jag hittar och besöker. Bra sätt att hitta dom då ;-)

Äntligen fredag

Ja så var det äntligen fredag. Har varit en intensiv vecka, både hemma och på jobbet. Försäljningen av tändsticksaskarna går bra. Här är en omgång till.67200-338


Ska pyssla lite mer framför Idol ikväll. Hej Markus. Hoppas han vinner. Idag ska jag även ringa och rösta. Tror det kan bli väldigt jämt.

Tänk att det är 1 december redan, även fast det inte märks på vädret. Fast i dag var det lite råkallt minsann.

Igår var vi på utvecklingssamtal med dottern. Ja utvecklingssamtal..... fick hennes egna funderingar om mål  upplästa och hur lärarana tyckte det gick. Någon närmare diskussion om utveckling var det minsann inte. Hade i princip kunnat fått detta hemskickat via mailen istället. Man blir bara sååååå trött på skolan. Undrar om de överhuvudtaget vet att alla elever ska ha en Individuell Utvecklings Plan nu. Jag undrade om de talade om för eleverna vilka betygskriterier de olika ämnena hade men det hade lärarana inte gjort. Tyckte det kunde vara bra om de fick eleverna medvetna om vad de skulle lärar sig och varför. Men vaddå! De ska ju inte få några betyg i 7:an, som om det har någon betydelse. Är det först i 8:an de behöver få veta varför man ska lära sig olika saker?????

Innan mötet var jag och köpte nya köksgardiner, röda fina. Räknar med att få upp dom i helgen.

Var och hämtade min julkalender på posten i em, så nu har jag öppnat första paketet = lite brads. Är en julkalender med massa scrappgrejer genom en swap på Scrappiz. Dottern muttrade om att hon inte fått någon chokladkalender ens, så nu är hon iväg för att köpa en om det finns. Hade glömt att köpa ett kalenderljus också så jag hoppas hon hittar det också.

Skickade ett kort till en listvän som fått en lite dotter i veckan. detta kort fick hon
67200-337

Nej nu måste jag förbereda för en helkväll med Markus ;-)