30 dec

Ännu en slappar dag. Gjort klart en dubbel Lo som jag plockat ihop papper till tidigare, men jag bytte ut dom och tog andra istället. Blev sugen på att använda mej av en skiss från Scraptidningen som kom i veckan.
Annars har jag inte gjort mycket mer i dag, ja förutom att tvättat förstås. jo syrran ringde så det blev lite tjattrande i telefonen.

Men vad tycker ni om denna meny som serverades igår då?
Förrätt:Hummersoppa Hummer ger den rikaste smaken av alla skaldjur. Vi förädlar den ytterigare med bl.a. cognac och innan vi serverar så glaserar vi med pernodgrädde och en god oststång.

Huvudrätt: Dubbelvikt Kalvfilé En rätt med rötterna i Venedig, där Fridolf hade många smakliga, trevliga och lustfyllda kvällar på krogen. I mellan den dubbelvikta filén finns det oliver, fetaost och soltorkade tomater i en smet. I sällskap på tallriken, rotfruktsjulien och en riktigt god italiensk masalagräddsås.

Efterrätt Chokladpannacotta med Hallontäcke Till denna drömavslutning serverar vi en en mosaik av färska frukter, bär och en riktigt god liten italiensk mandelskorpa.

Kan tala om att det smakade riktigt bra

29 dec

Regn,regn, regn
Ja inte är det skojigt julväder inte.
I torsdags var jag en sväng på stan. Köpte mej ett par tights en tröja och ett par skor. Ska på 80-årsfest ikväll och kände att jag behövde ha något bekvämt och snyggt på fötterna. Tror jag var i varenda skoaffär istan och tittade. Har inte lust att betala en massa utan kollade in reavarorna. Hos Nilssons hittade jag tillsist ett par snygga och sköna skor. Förr 899 nu 495 kr. fick väl vara okej då, men så visade det sig att det var 30 % på reapriset, det trodde jag ju inte :-) Så det blev 349 kr. Snacka om fynd.
Har också hunnit med att beställa min Cuttlebug, så nu hoppas jag den kommer nästa vecka.

Idag har jag gjort 4 st Grattiskort. Ska ju ha med ett ikväll, men pysslade på lite extra.

image849
Scrapliftat


Igår fick jag mitt PIF-pris av
Sari, massa fina blommor och en del papper. :-)

image850
Så här skulle jag se ut om jag var med i Simpson. Testa själv

ang PIF-tävlingen

Carina du måste göra ett nytt inlägg och skriva dit din bloggadress och din e-post. Skriv direkt i inlägget om bloggen inte tar emot din adress på annat vis.

26 dec - handladag :-)

Även denna dag har varit stillsam. Tittade på Ladys night och Videokväll med Luuk, inspelat bägge två, i morse.
image847
En julfrukost till det var inte helt fel. Detta kan jag leva länge på ;-)

Sedan gick jag till jobbet och tog mej en massagstund. Vi har en massagestol för test på jobbet, förhoppningsvis kommer vi att leasa den under nästa år.
resten av dagen har jag tillbringat framför datorn. Har gått igenom alla mina scrappaffärer jag har bland läkarna. Tänkte att det kanske fanns någon rolig rea någonstans. Hittade dock inte så många med rea.
Men det blev 11 st Promarker pennor hos
Jane  pch lite annat smått och gott hos Skaparlusten där det var rea. Har även letat efter billigaste Cuttlebugen. 599 kr har jag hittat den för. Bara jag får svar på vad frakten blir slår jag nog till :-)

image848
Så här fint är det på min anslagstavla som jag ser när jag tittar till höger just nu :-)
Visst är de duktiga mina pysselvänner!

 

25 dec -slappardag

Ja ungarna börjar bli stora minsann. Igår var det jag som gick i säng först medans resten av familjen tittade på Ett päron-filmen. Sov till närmare halv tio idag, alltså jag, resten sov minsann längre.
Har blivit en tvdag, började med att titta på Idoljulfirandet. Dock hade jag spelat in 10 min för lite så jag fick inte se Andreas video. Sedan tjattrade jag med min syster i telefonen ver en timme. Först därefter satte jag på datorn. Kollade snabbt av mailen och gjorde mina drag på spelsidan. Alla verkar fira jul för det var bara ett fåtal mail i in boxen. Sonen var den som kom upp först! En timme senare stövlade dottern upp och vi tittade på inspelade Elf och åt skinkmacka.
Ett avbrott i tv-tittandet blev det sedan då jag kollade in cdon. Hittade både skivor och böcker jag vill ha, så det blir en större beställning än sonens julklapp.
Dags för mer tv. Denna gång var det den gamla Trollkarlen från OZ

Sedan var det dags för en liten paus från tv´n. Vet inte vad jag gjorde igentligen förutom att sitta vid datorn en stund. Jo jag brände ner en massa foton på skiva, så nu är det bara decembermånads bilder som inte är ner brända.

En ny omgång med julmat åts och därefter var det Singalong innan jag såg på Povel Ramel men det var inget kul. är så glad över att vi har en dvd så man kan titta när man är redo. dessutom slipper man all reklam :-)
Han med Allsång på Skansen också innan jag lämnade soffans sköna vrå.

image846
Mitt köksfönster med den fina stjärnan jag fått av en
pysselvän

PIF-vinnare

Nu är vinnarna i min lilla tävling dragna.
6 st anmälda, perfekt för att kunna slå tärning om vinsten.
Vinst nr 1 går till inlägg nr 6 - L8
Vinst nr 2 går till inlägg nr 2 - Carina

Grattis till er bägge. Nu är det er tur att hålla i varsin utlottning

24 dec

image843
Ja då har man klarat av denna dagen också.
Mat, Kalle Anka, tomte och sedan gröt. Allt tillsammans med svärisarna hemma hos oss. Ungarna nöjda och belåtna. Sonen sken upp rejält när han fick veta att han skulle få internet inkopplad till datorn i hans rum. Annars så var det bara hårda paket denna jul. Ja det ända mjuka var Miranda nalle som dottern och jag fick av våra egna små tomtar + en mirandanalle till mej från dottern som det stod "Värdens bästa mamma" på.
image844

Jag fick bla boken om Per Gessle, signerad, av sambon :-) Även Liza Marklunds senaste fick jag. Av sonen fick vi alla tre 150 kr var att handla på cdon för. En gemensam beställning ska göras nu när vi vet vilka skivor och böcker vi fått redan. Kanske det blir ett par Springsteen-skivor, måste ju ha några av dom på cd också så jag kan spela dem här inne vid datorn.

Har tittat på Karl-Bertil Jonssons jul och julavsnittet med Svensson, Svensson.
Så nu har lugnet lägrat sig och alla pysslar med sitt.

image845
Julens syskonbild

23 dec - dan före dan

Jaha då var vi snart där.
Började dagen med att slå in julklappar. Tiderna har förändrats, förr slog man in julklapparan på kvällen när barnen somnat, nu får man slå in dom på morgonen medan de fortfarande sover.
Åkte till Maxi och köpte mej en adventsstjärna på fot till sovrummet, 50 % + lite mer mat.
Sedan har jag gjort julgodis, kola, knäck och pepparnötter. Men inte sjutton vet jag om det ska se ut så här inte.
image841


Har natuligtvis fixat skinkan också, men den smakade inte som vanligt. Inte heller sillen var helt perfekt, behöver nog någon dag till för att ta smak ordentlgt.
Nu är jag i alla fall nyduschad och ska snart krypa ner i en renbäddad säng. Ser fram emot morgondagens morgon, då jag får äta min julmacka och öppna mina nätvännerpaket. Allt medan resten av familjen fortfarande sover sött.

image842



22 dec

Ja nu börjar det närma sig. Igår köpte jag julmat och la in sill. Granen köptes. Några julklappar inhandlades också.
Idag har jag städat och städat. Har plockat ordning bland mina scrappgrejer. Har precis kokat kola också. Mums.
Nu väntar några timmar framför tv´n


image839

image840

Glöm inte delta i min PIF-tävling

21 dec

Hittade detta Hedvigs blogg:
* skriv ditt namn med lillfingret: Annmari
* skriv ditt namn med armbågen:  Wsmnjjmnmkwsrt5oi0
* skriv ditt namn med pannan:  Ajhnjhnjmn rt5i
* skriv ditt namn med foten: §aaannmmari
* Skriv ditt namn med näsan: annmari
* skriv ditt namn med örat: g b asr5h 8uj
* skriv ditt namn med munnen: azn n um arik

Ja vad gör man inte för att slippa städa tex ;-)

20 dec - lite bättre nu

Sov länge i natt. La mej redan vid 9 -tiden igår och sov till nästan 7 i ett svep. Känner mej lite bättre idag och har inte alls nyst en massa. Fick dock ett hostanfall när vi sjöng i kyrkan på avslutningen. Min röst klarade inte de höga tonerna och jag hostade så tårarna rann. Var bara att smyga ut därifrån, hur bra man nu smyger omärkt när man hostar konstant.
Fick ett par paket från några barn. Spännande att se vad det är.
Åt julmat med all personal men det var min tur att jobba denna em så jag kunde inte sitta kvar och småprata i år. Men det får jag ta igen nästa år.

Dottern har också haft avslutning och fick betyg för första gången. 2 MVG och resten VG, så nu är man en stolt moder :-)

I morgon är jag ledig så nu måste man börja julpyssla lite, ska nog ut och handla några julklappar och sedan handla julmat i morgon i alla fall

image838

19 dec - fortfarande synd om mej

Är fortfarande snorig, men från att haft en näsa som runnit konstant så nyser jag nu väldigt regelbundet istället. Det tar på krafterna detta :-( Men nu är det bara en dag kvar att jobba.

image837

18 dec -tävling

Pay It Forward
Jag har vunnit en PIF-utlottning i
Saris blogg Vill du ha chansen att få en PIF av mig så skriv en kommentar till det här inlägget. Du kan skriva fram tills 24:00 på söndag 23/12 så drar jag sen 2 stycken personer som får en scrappig gåva av mig och sen är det din tur att göra likadant på din blogg och skicka vidare 2 kuvert med material.

Kul va! :-)

18 dec - synd om mej

Host host. Vaknade i söndags med hosta och den sistter i minsann. Idag har även näsan börjat rinna så just nu känner jag mej som Rudolf med röda mulen. Aj vad ont det gör under näsan.

Idag har vi pysslat lite i klassen. Tog med några stämplar och en dyna. Sicken tur att det bara var en! Kan tänka mej hur det hade sett ut om jag haft fler. Men barnen tckte det var skoj så det blev inte mycket annat pyssel gjort. Ska nog köpa mej en skollåda med grejer som jag inte behöver vara lika räda om. Upptäckte att det var bättre med omonterade stämplar för färgen går lättare väck från en akrylkloss än från en träkloss.

Har gjort en stod tabbe. Postade mina julkort ordentligt i söndags. När jag sedan köpt ett häfte till till de 10 som jag inte frankerat hittade jag dom inte. Jag hade alltså postat även de ofrankerade av bara farten. Så nu är det bara att hoppas att det inte kommer en böteslapp för då blir det väldigt dyra julkort minsann :-(
image835

image836

16 dec

image833
Vaknade med ont i halsen, inte alls kul.
Har fixat alla julklappar som ska iväg. Har även fixat alla julkort och lagt dom i brevlådan. Tvättat har jag gjort som vanligt  en söndag.
image832
Var borta hos en pysseltjej eller rättare sagt en fd. pysseltjej. Hon lägger av nu och sålde ut sina grejer. Var bara lite papper kvar nu men jag köpte en hög bazzil för 100 kr. ca 30 hela ark var det och en heldel mindre bitar.
image829
Sam och Patricia sjöng något jag inte kände igen.

image830
Halleluja, med Daniel och Kristoffer. (det var Kristoffer som lockade fram flest mobiler/kameror)

image831
Andreas hade ont i halsen så han pratade bara.

Han med en sväng till stan också. Kikade på några från idolgänget som var här och skulle signera sin samlingsskiva. Körde bara en låt var och någon låt med två av artisterna. Lite lite kan man tycka. Cyklade sedan bort på julmarknad på slottsgården. Där är det ätbart som gäller. Köpte julosten från Kvibbile och lite chips och marsipan.
image834

15 dec

9 dagar kvar till julafton och inte ett uns julkänsla har kommit. Skönt är det ute. Men idag har jag i alla fall stekt köttbullar. Bäst att passa på nu för nu törs väl inte affärerna fuska i alla fall. Har även putsat fönster och satt upp julgardinerna i köket. Framför tv´n ikväll ska jag skriva julkort.

Igår hade dottern elevenskväll
image825
och på Lucia spelande hon med
stråkensemblen i kyrkan på luciafirandet. Kom dit ca 30 min innan och då var det redan upptaget på de platser där man såg bra :-(

I vår bokandel var Gessle och signerade boken om honom. Klart jag var där med kameran då, fast jag visste inte riktigt om jag skulle våga gå fram och ta ett kort.
image827

Här kommer ett kort som en gammal barndomskamrat till mej fick i veckan. Stämpel från Sweetish sisters
image828

11 dec

image823
Ja då var man hemma igen. Säga vad man vill om aftonbladets recensent, men jag tycker i alla fall att det var en bra konsert. Synd bara att vi satt så högt upp.
image824

Här kommer ett lite smakprov, The river, sitter i mitt huvud sedan den spelades. Har suttit och nynnat på den hela dan







8 dec

Skönt att ha sin gamla dator hemma igen. Har kopierat en massa filer idag. Men annars har jag känns mej lite halvlåg, inte lust med något. Bakat lite lussekatter i alla fall.
Har en massagestol till låns på jobbet en vecka så jag var och tog mej en omgång på fm. Första gången jag satt där hade jag nästan mer ont efter än innan, men ida var det skönt.

image820
Så här blev tavlan tillsist till min systerdotters barn

image821
och ett dopkort

image822
Min systerson fyller 17 år idag och han fick detta kort.

I morgon åker vi till Stockholm för att se på Bruce Springsteen :-) Ska bli skoj
Har nu även biljetter till sommarens konsert. Fick tag i dem igår på Ticnet, det var nog några biljetter som inte blev uthämtade kan jag tro.


7 dec

Jippie, nu är datorn hemma igen. Det var grafikkortet som hade gått sönder. Så nu ska här brännas + kopieras över till den andra hårddisken.

4 dec

Har inte hört något om min dator än. Lite jobbigt är det allt. Sitter med min gamla där jag bara har IE installerat. Inget outlook, word, msn, photoshop. Så det ända jag gör är att surfa runt lite och läsa lite mail på webben, men det är bara jobbigt tycker jag. Man får väl hoppas att de lyckas rädda mina bilder efter som det tar tid.

I helgen var vi i Norrköping på  dop. Lille Theo döptes. En riktig liten goding. Blev lite foto tagna på honom. Han med att gå lite på stan också. Synd bara att det regnade. Hade öppnat en ny klädaffär. New York. Mycket snyggt och inte så dyrt så där var det fullt med folk. Ja inte kläder till mej men väl till ungarna. Han även med att besöka en mindre julmarknad på ett av torgen. Köpte polkagris med saffranssmak, mums.

Den här veckan tar jag det lugnt inför Stockholmsresan söndag-tisdag. Ska ju upp och titta på Springsteen. Blev inga biljettter till sommarens konsert. Kanske beror det på att sambon inte ens försökte.